"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, September 18, 2012

Majid Chelor Chelor a.k.a Satay Rebus I BerDating dengan Wanie








Assalamualaikum..

Baru berkesempatan nak tayang gambar kat sini. saya malas betul laa nak transfer gambar dan taruk watermark ni haa..(krg tak letak watermark kt gambar2 superb mak nie org cilok n tangkap leleh lak! kah kah..:p)

best siut dinner kat sini with wanie dan mama dier bbrp hari yang lalu..consider baru gak kan!

tempat nie terletak kat pdg brown. lebih kurang astaka makanan yg ada jual pelbagai jenis makanan gitu. lebih murah kalau compare kat pdg kota yg mmg sah-sah cekik darah.

nie first time saya makan nie sambil berdongdang sayang riuh-rendah dgn Wanie..tambah lak suami jadi gila2 remaja..so mmg cfm gelak berdekah3 haa..

'kak G dh lupa dh ler wanie nie kali berapa kita ngedate! dh berkali2 la kan? ekekkeke..'

neway, moments yg sgt best! see my face yg gelak tanpa segan silu haa....ekekek..:P

# nota kaki : makanan nie lebih kurang mcm stimboat tapi kuah dier tue mcm kuah kacang. kira mcm colek ngan kuah tue ler..best juga layannn...:)


25 comments:

wantie said...

aku ada gak beberapa kali p[i makan kat sini. atoq semua jenis makanan. pas tu makan le secucuk dua. hahaha

sejak ada Aleesya tak pi dah. risau aku wei, jap dia pi celup lam ayaq panaih tu mau dok reyoh..

amboi best noh hangpa jumpa jumpaan.

lieyalatif said...

LIEYA KENAL cik wanie heheehhe.....syok blogger jumpe2 nie....syok borak2 kan gie...

Nad @ MamaZN said...

mati2 saya igtkan satay rebus tu satay yg direbus, hehe
rupenye cam stimbot ek..

Zura@Iwan said...

gelak guling2 tak? hahaha...

neway..aku penah try sekali..tp pdg brown ni..tmpt feveret...

ingt aku mlm sblm masuk wad nk bsalin..sempat mai mkn kt sini lg..haha...

# wey...x on9 YM ka? aku nk tnya..mlm ni free x? nk mai umah..hehe

Sidratul Muntaha said...

hohoh
laki ayu suke mkn benda ni time dia dok dgn abg dia kat penang
klu kat kl
mmg dia cari menda tu
pndai cik wanie cover body
amik gambo menyelit
ehehehe

LYAfrina said...

sedapnyer... biasa beli kat pasar malam je kalo kat sini.. mmg xde kedai y jual yong tau foo ni semata-mata kat sini

Sal Wanie Ghani said...

alahai kak Gie nie saja tau,
kita dah jumpa dah 4 kali,
hihihihi,
tp mlm tue adalah yg paling best....

gonna miss that moment....

mama rifQy said...

chanteq gambar kak gie gelak sakan tu.nampak natural jerr...

atty's said...

Baru2 ni kty pun ada g pdg kota..tp tak snap gmbr..sibuk jln2 cari mkn

~Siti Hajar~ said...

Ingatkn satay celup tu ape, rupanya cam yong tau fu tu yer, tp cicah kuah kcg, sedap gak tu kan..

Best la ko ramai kenal blogger, leh dating sllu...hehe

Che Rosliza Che mat said...

Sedapnya...Selalu jugak makan...tapi beli kat pasar malam kikiki

ALoNa CintamaniszLite said...

pdg brown ni kat area mana gie??
malam aje ke?? siang takde? atau start meniaganya petang??

Gie ni makin lama makin berseri ni...ada apa2 rahsia ke?? mm

Gieyana said...

Wantie

Tue ar...dia ataq suma jenis benda yg nk dcelop tue n ikut kita nk mkn apa..dia kira sebatang2 reganya..but x sure ar brp $$ sebatang..

Tu la psl..mmg bersauna mkn kt sini..kalau hg bw Aleesya bahaya gk tue psl panas kan..

Mmg best sgt..tmbah lak wanie + mama dier sempoi..:)

Gieyana said...

Lieyalatif

Oh ic..betui2 kan.msyok sgt jumpa2 nie psl mcm2 leh sembang..ekekeke..:)

Gieyana said...

Nad

Tue ar..sabar jer kan..tipah tertipu la..ekekkeke..:P

Gieyana said...

Zura@iwan

Kahhh..x tertahan menahan gelak haa..ekekeke..

Ni first time aq try nie..kalau lapaq sgt kena order benda lain ag la rsnya psl x mengeyangkan..kahhh..mkn byk.:P

Oh..sempat ag hg noh..:P

Gieyana said...

Ayu

Oh..sedapkan..ala2 yong tau foo gitu..:)

Gieyana said...

Lya

Sedap tau Yang but sy x leh mkn often sgt psl allergic nie..nnt dtg Penang leh sy bc cuba k..:)

Gieyana said...

Sal Wanie

HAHA..tu laa..jenuh Kak G dok pikiaq brp kali kita ngedate..rupa2nya skali g kenduri kt umah Ieda kan..:)

Tu la psl..best sgt mlm tue..enjoy + gelak smpai senak perut haa..:)

Gieyana said...

MamaRifqy

HAHA..kak G nmpak buruk ler bebenor gelak cmtu..ekekke..:P

Gieyana said...

Kak TY

Kt Pdg Kota mahal la sis..kat sini murah sket dishes dier..:)

Gieyana said...

Siti Hajar

Tu ar beb..sedap juga tau mkn nie...:)

X ramai sgt yg dpt jumpa beb..semua jauh2..ni pon kebetulan wanie dtg sini..:)

Gieyana said...

Che Rosliza

Tu ar kan..sedap + best..oh, nasib baik ada gak jual kan..:)

Gieyana said...

Kak Lona

Dkt2 ngan jalan Dato' Kramat..dkt2 area stadium juga..

X sure gak ar kak pukul brp..tp rsnya ptg la sis..

Alaa kak, sy biasa jer..myb bdn dh x seselim dulu kot..pakai safi rania jaa..:)

mama leen said...

macam best ja.. nanti nak pi try gak la..