"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, September 25, 2012

Papparich | Santai Malam Minggu


Seronoknya Kak G..Saya tengok kegembiraan family Kak G ada di mana2..Sweet jer!

Ohh...biasa jer family kecik Kak G nie..Nak tips ker? Senang jer..yg pentingnya nakhoda yg melayarkan bahtera serta penghuni2nya yg memainkan peranannya..Apa yg penting??Kerjasama! Senang kan!

Oh..melalut saya! Malam minggu adalah acara family kecik nie spend masa sama2 bergurau senda kat meja makan. So, dengan lebih senang cerita..makan kat luar! Mmg kerap pon makan kat luar...kalau kat rumah, susah juga nk kumpul sesama psl masa mencemburui..sorang nak tgk tv, srg nak main game..sorang nk buat itu-ini..:P
Kalau nak masak baru ler suami pergi pasar belikan barang2 yg nak di masak. Tu pon seminggu sekali jer kot dia g market..:P

Ohh..banyaknya $$ Kak G pasal selalu tgk makan kt tpt best2 jer!

Alhamdulillah...Syukur dgn rezeki Allah. Tak leh la nk riak or takbur..bila2 masa jer Allah bleh tarik balik. Apa yg kita dapat nie kadang2 kita kongsi dgn orang lain juga. Insyaallah rezeki tue bertambah2..betul tak??

Ishh..gila! poyo lagi jawapan Kak G korang nie! Ok la..meh la cuci mata tgk gelagat tak boleh blah diaorang nie haa.. :P







Saya nak komen pasal gambar nie jer! nak juga tempek although dh tahu sah2 blur..Anak dara tue actually tak sabar2 nak download game ler ceritanya..:P

Nota : Ok jer food kat sini but for western tak berapa best sangat lah..prefer kt Astaka Tanjung Bungah sana.. =.=

22 comments:

Zura@Iwan said...

nk komen ni jek~

Nureen sweet sgt ikat rmbut dendan lipat cm tu..(betui ke ejaan aku dendan tu?) hahaha

Nad @ MamaZN said...

cam biase...
best! :)

ALoNa CintamaniszLite said...

kan nampak kemas dan selesa sket bila rambut berikat tu, nureenn....hehe.

Senang lak dia nk berikat rambut tu, gie??

♥MAMASYAZA♥ said...

kusyuknya anak ngan ayah tu

::NureeN:: said...

nmpk menarik, x pernah g lagi, bleh la try...
jeles aku tgk zura g lepak2 king kat umah hg.. nk jgk !!!!

Gieyana said...

Nureen

mai la weh..anythime jer n bw bj mandi skali..leh anak dara ko mandi2 kt kolam ker..:-)

aTy _faRed~ said...

gambar mak pak dah ar sekeping jer..goyang pulak..heheh...

nak tanye..gambar semua cun2 belaka..adakah sebab camera atau skill..?? aku pakai dslr tp tuk beginner nyer..setahun-2 kot gune..tetibe rase nak tukar camera lain yang canggih sikit..share sikit pasal camera ko...[tapi adakah sebab skill??] ;p

LYAfrina said...

lya pon suka tgk family gie.. sweet je..

Gieyana said...

aTy

HAHA..anak dara sy yg snap tue beb...so goyang ar..susah gak dier nk snap pics nie psl kalau mlm pencahayaan kurang..

Oh, kalau kamera beginner pon nice tau aslkan ada skill n angle dlm setiap gambar yg diambil tue..sy guna Nikon D80 dan gambar diedit sedikit menggunakan photoshop..:-)

Gieyana said...

Zura@iwan

HAHA...x pa, daku memahami ayat yg hg tulis tue..ekekeke..:-)

Gieyana said...

Nad

Tenkiu..:-)

Gieyana said...

Kak Lona

Alahaii..susah bebenor budak nie nk diikatkan rambutnyer woo...haizz!:-)

Gieyana said...

MamaSyaza

A'aa..depa dua org tue mmg camtu..ekekeke..:-)

Gieyana said...

Lya

Thks darlink..sy suka family awak gak..sweet..:-)

mamalieyna said...

hehe...jwpn yang sesuai sgt la tu..^_^ lama pulak rasa tak dinner kt luar..hermm..

mamalieyna said...

hehe...jwpn yang sesuai sgt la tu..^_^ lama pulak rasa tak dinner kt luar..hermm..

Myra Jay said...

Alhamdulillah bersyukur dengan rezeki kan kak G, tp memang betul terpancar kebahagiaan di mana2 :)


Kak, nak tanya guna lens apa ye, cantik gambar ;)

:: Riri-Fatieha ::~ said...

pndainye nureen guna chopstik

MrS. F!zA said...

nureen nmpk remaja lah bt rambut senggitu...sweet aje..

wantie said...

hehehe... aku dah lama tak pi sana. kemalasan melanda.

aTy _faRed~ said...

thanks babe...:)

ch@ said...

ok nureen pandai makan dgn chopstick tapi aunty ch@ dia dah tua canni pun tak reti. hahaaa. tahan pergi minta sudu dan garfu. happy family ever after.