"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Monday, September 24, 2012

SSF Home Deco mart, Jumpa Kak Lona, Mee Sotong & Coconut Shake, Pdg Kota, Nureen, Aiskrim, Kereta Control | Macam2 ada..

Assalamualaikum...

Pergh..tajuk macam Astro...ekekeke..
Selamat kembali bertugas buat semua...Hari minggu berlalu lagi...
Macam minggu sebelumnya..weekend baru2 ni adalah masa santai utk we all di Pulau Mutiara nie..

Saya nak mark tarikh nie.

22nd Sept 2012.

Hari Sabtu last bekerja. Kt opis saya nie bukan kena kerja setiap sabtu, altenate jer. So, Oct semua dah tak payah datang kerja a.k.a dapat cut cost. Kebetulan plan memang nak ke SSF, sepatutnya malam masa weekdays lepas but malas ler pula. Nak beli tudung saji kaler putih RM10 tue..cantik! Tapi masa sampai sini dah kehabisan stok dah..haizz!

SSF Deco Mart.

Tak sangka juga secara 'terkebetulan' jumpa dengan Kak Lona yg datang kat Penang nak print album. Harus saja terjah kedai tue juga utk print Custom Album family. Haizz! malas nk nk mengedit! lalalala...:P

Boleh baca secara keterbetulan jumpa Kak Lona kat sini : [ke-penang-kejap]

Kak Lona adalah kawan maya yg saya kenal dan rapat. Masuk kali nie dah kali ketiga jumpa dengan dia. Kali kedua jumpa masa buat job kat Tasik Tepeng tue tapi kejap jer jumpa. Just sembang2 jer! Edisi 'keriss' tue yg tak dpt dilupakan sampai bila2..kahhhh!.. Moga ukhwah berkekalan sampai bila2 yer sis.. =.=


Ehemm...asyik nampak!

Bergambar kat dlm SSF nie..tak sure boleh bgambar or tidak kat dalam nie but we all belasah jer..ekekeke

Bergambar kenangan di luar pula...

Saya dan keluarga actually nak pergi ker Gurney Plaza after ke SSF nie..Saja jer nak jenjalan nak pau suami. Aim nak berada di Korea kalau boleh..kah kah..:P


Esplanade, Padang Kota, Mee Sotong dan Coconut Shake.

Since masa awal lagi, saya ajak Kak Lona dan family utk membasahkan tekak. Nk pergi ke Jumputree tapi tutup lak..Susah juga nak cari kedai best kat area Georgetown nie kecuali nasi kandar. So suddenly terlintas mee sotong dan coconut shake kat sini. Memang terbaik tapi jenuh menunggu pasal ramai sgt orang & tukang masaknyer cuma sorang jer! haizz!

Tips: Mee Sotong nie terletak kat Esplanade, Pdg Kota Lama. Foodcourt yg dkt dgn Kota Cornwalis tue yer. Open weekdays sampai Sabtu jer during opis hour. Malam mmg tak buka. Price for coconut shake : RM2.50 dan mee sotong RM4.00.

Lepas selesai menjamu selera, Nureen dh lompat king nak main playground. Memang sesuai bw budak2 main kat sini pasal luas. Nureen buat hal lak time nie. Kacau daun betui Ummi nk sembang2 dgn Kak Lona. Nak naik kereta yg self drive tue but self confidence dia tak der. Last2 dier nangis. haizz! kena ketam rupanya! ekekeke..:P



Eh..eh..macam kenal lah team nie..:)

Since Kak Lona nak balik, dan we all nak ke Gurney mengikut plan asalnya. Tapi last sekali tak jadi psl tummy pon dah kenyang. Singgah kat Opis suami kejap psl Opis suami dekat HSBC tue jer..So deciced nak pergi 1st Avenue utk ronda2..Leh saya survey kasut..keh keh..:P

Budak yg buat hal nie sekejap jer..now dh ok! geram saya tauu!


Oh..sempat photoshoot kat sini. Kalau Kak Lona tak balik lg leh bergambar sesama..Mood Nureen pon dh back to normal dah.. =,=

1st Avenue

1st Avenue nie adalah shopping complex. Terletak dkt dengan Prangin Mall dan Komtar. Kiranya Mall nie mostly byk booth2 yg mahal2 macam Coach, C&K dan macam2 lagi. Ada juga Parkson dan Carefour. Selalunya datang sini bila C&K ada buat sale. So baru ler saya beli. Kalau tak, rega brg2 nya mmg above $100+. Haizz!

Kali nie, suami just park dkt sini dah berjalan ker Prangin Mall jer. Ada interchange bridge kat level brp ntah. Dah lupa dah saya. Sempat saya beli sehelai kemeja Korea kat booth2 dalam Prangin Mall tue. ekeke..:P

Suami bawa Nureen jenjalan dan masa saya bbm tnya lokasi diaorang tue, rupa2nya dh berada kat parking. Anak dara tue dah excited pasal dia berjaya pau kereta control cenonet kat abah dier..Sabar jer!

Before balik, sempat lepakking kat kedai Eskrem. Nak makan dh kenyang dh pasal dh makan kat Padg Kota tue kan...ekekeke..


#Neway, weekend yg BEST pasal macam2 ada. Kalau uols sesat2 datang kat Penang nie, boleh jer jumpa ngan family saya. =.=.

Nota kaki : tetiba jer teringat mamat dari Pahang yg singgah nk tanya direction ker Hospital Penang masa lepakking kat one of Restoren nasi kandar kat Georgetown baru2 nie. Kelakar juga psl ingatkan kawan hubby.

19 comments:

Kesuma Angsana said...

he he ada baca kat blog lona juga h!

ellynadyra said...

weekend yang penuh aktiviti...i like! cantik2 pic gie!

Sidratul Muntaha said...

makin lama nengok nureen buat cutting rambut gaya gitu dgn lips dia
tingat plak yg dia muka dia ni ade resemblance muka Lea Michele

Zura@Iwan said...

lorr....x dpt eden nk jumpa ngan k.alona...huhu...

eden lepak kt umah sbtu tu..mlm br keluar....iwan keja..hehe

ALoNa CintamaniszLite said...

shantek gambo...puas mata menengok. Tu mesti laa sebab tuan blog ni rajin sangat usung kamera gedabak tu kulu kilir, kan..hehe..

Apa2pun timakasih byk2 kat gie ngan family, ye...
Psl nureen tu tak kisah pun..mmg dh namanya budak. Masih tak pandai nk mengawal emosi, hehe..

Dpt kete remote cinonet tu...kiranya bonus laa utk nureen ye..

Gieyana said...

Kak Lona

HAHA..thks..ikut moogd juga kak..kdg2 x bw pong..cuma kalau special day kemana2 tue br rs nk bw..

Tu la psl..ekeke.sabar jr si comey tue..ekeke

sy tgk tup2 abah dier dh belikan..ni cfm abah pon nk main sm..kahhhh..:-)

Gieyana said...

kesuma angsana

Hehe..sy pon bc kat blog dier..x pasan yg dia dh update story nie..hihihi..:-)

Gieyana said...

ellynadra

Thks..:-)

Gieyana said...

sidratul muntaha

Oh..dia x nak ikat rambut actually..g school br nk..rs rimas lak bila tgk rmbut dier mengurai cmni..:-)

Gieyana said...

zra@iwan

Oh.kalau kak lona x msg tnya ssf nie mmg x tahu dia ada kt sini..lgpon dia dtg atas urusan kan..kebetulan pth tue aku nk g sini..so dh msg siap2 kt dier, klau ada jodoh kita jumpa..mn tau, tup2 mmg da jodoh utk jumpa..:-)

lieyalatif said...

cantik laaa gie....macam anak dare gitu heheheeheh...jalan2 ngan adik sambil dating ngan pakwe...auwwwww....

sonok gak kalo terjumpe ngan geng mcm nie.....bukan senang...selalu set2 time tak jadi...baik teserempak gini...

Che Rosliza Che mat said...

Seronok jalan2...pic pun cantik2...

aTy _faRed~ said...

Ritu aku amik gambo kat ssf kene sound..huhu...

Penang dulu akumpi mase pegnan 5 bln..mase tu aku ngidam bau laut..tah ape2..huhu..dok lepak feringgi berjam2...t ade rezki nak dtg lg..insyaallah..:-)

eT said...

sonok kan jejalan..

Nad @ MamaZN said...

bestnye!
dah bace kat blog kak lona dah..
sronok nye dpt jumpe2, heheh

atty's said...

kty pun masa g penang 15hb aritu, puas jelajah 1st avenue..ni..tp cuci mata je..takde membeli.pun
bila lah dpt jumpa gie..nie

wantie said...

ni wat aku jelez ni. hang jumpa kak lona tak ajak aku.

panjang giler tajuk entry. hahahaha

MyKhalish said...

mee sotong & coconut shake yg sgt sedap!!! terbaik!!!

Ieda Zakaria said...

Bila la nk dpt jumpa Kak Alona neh!!!..selalu klu aku turun penang hang pulak selalu x dak..nk soh hg bwa pot baeeek punya mknan..laki bini kaki mkn camtu la..kehkehkeh..