"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Wednesday, September 12, 2012

Surat Cinta | To Someone Very Special...:-)


assalamualaikum....

wahhh..cepatnyer uols klik ke belog ini yer! lalalalala..ayat perasan ummi yer! sila jgn layan..:p

sebelum memulakan jari-jemari menaip kat sini..izinkan saya  gelak bdekah3 dulu! sengih non-stop siap cover lagi takut jiran sebelah a.k.a my opis mate cakap 'kamu nie tak siumankah gie!'haha...sebelum itu, awal2 pagi dh story kat my opismate nie xtvt laki-bini semalam..oppss! bkn rahsia rumahtangga tue yer! no..no..no! :p

giler ko senah..smlm ms mengemas bersama2 kt bilik! oppss...kemas baju lama2 jer pon haa! :p..yang mana taknak pakai dh, simpan jer dlm box comel2 yg beli kat tesco cuma $20 jer satu. dgn lebih mesranya dipanggil storage box. baru ler nmpak kemas dan bersih sket instead of letak dlm box kertas tue kan..kena beli silicon gak nie utk elakkan bj2 tue rosak or ada binatang comel2 tue menumpang..:)

tup2 terperasan surat2 cinta saya dan suami tersimpan kemas kat dlm laci..so apalagass! 'surpriseee..smbil letak dua2 tangan kat dada kekdahnya! '
bermula ler edisi gelak ketawa bdekah2 ummi mcm org meroyan gitu! seyess rasa kelakar jer bila baca balik surat2 laki-bini nie! romanlentik juga diaorang berdua nie..siap sayang-menyayang ag! lagi kecoh bila budak kecik tue tanya..
'untuk nureen takda ka surat cinta ummi??' haizzz! sabar jer kamu!

ok uols..taknak celoteh panjang lebar..sila check surat2 cinta uols balik! confirm sengih + gelak berdekah2 kekdahnya...buat yg tak kawin ag, slow2 yer..nanti insyaallah dpt psgn idaman hati..€€

nota kaki : alhamdulillah...tak sangka bila bc kembali surat-surat tue, rs touching sgt...dn bersyukur, suami adalah jodoh saya yg terbaik dan kehadiran nureen menambahkan lagi kebahagiaan dlm diri+ suami.

#one of the love treatment : flashback balik kenangan cinta dedulu..selamat mencuba..:)


#awal saya bangun buat bfast rini..penangan surat cinta..kah kah..:p


17 comments:

aTy _faRed~ said...

Ai ngn hubby tak de surat cinta..kad diy pon cume ade 2 jer...maklum ar..kami tak becinta lame..tp hubby ai suker print screen 'ayat2 cinta'kami mase borak2 ym.segale sms tok kadok dulu pon die wat backup dlm lappy...biler bace mmng lawak..!!! Malu lak rase..heheh..

Zura@Iwan said...

wehhh...mcm kenal je gmbr 2couple romantik dlm gmbr tu..kahhhh!

surat2 cinta aku n suami mmg tsimpan rapi youu..ada kt umah SP aku simpan...huhu...

#memang gelak bdekah2 ko...siap perli2 lagi..wakaka..

ch@ said...

byk sgt gelak entry ni gie, kita pun ikut nk gelak sama. ye la mmg klaka kan... pergi dating bergaduh, boleh beli card sorry lagi. kita blm punggah kemas lagi ni, nak pindah... harus gelak gakla sbb mmg byk, mostly handmade bagi pd abi. aiii...

wantie said...

ouch... menda menda mcm ni aku simpan baik baik. bukannya apa, kalau terjumpa dek Amirul dia akan baca kuat kuat.

masa tu mula la aku & hubby kembang kembang hidung. kahhhhhhhhhhhhh

~Siti Hajar~ said...

hehehe...ko buat aku sengih sorg2 tau...haha

surat2 cintan km msh tersimpan rapi, aku start cintan cintun dgn hubby dr form 3 gitu, ayat mmg budak2 giler, mmg aku jg cam ko la klu bc blk...haha

*∽ IZAN ∽* said...

perghhh sangat sentimentellll value nko!!!! harus la guling2 baca ayat jiwang karat tiew ekekekekeke

Kebetulan balik raya ari tu plak,
ntah camne si Dania pun terambik satu notepad yg en Hubby tulis sebelum kitaorg nikah (mmg janji sebelum nikah bertukar coretan terakhir), ku sampai nangis2 baca balik notepad tu sebelah hubby yg tengah drive balik kampung nko ! kekekeke

memang sentimentelll value sungguh!!

mahal semua tu mmg harus simpan & seal elok2.. ku punya tu camne ntah leh terlepas ke dania jadi buku conteng isk isk iskkk

Ieda Zakaria said...

Sesekali flashback mmg lawak ..aku pun pas kawin & mask kerja sekali terjumpa balik Surat cinta kat drawer opis mega dia..malu pn ada gak..ayat x hengat ...

#aku pn suka Simpan baju2 lma dlu storage box tu..klu nk simpan pn rsa lebih tersusun kan...

Gieyana said...

aTy

hihi?Nasib bzik uols ada gak kenangan cinta tue..simpan kemas2 k..:-)

Gieyana said...

Zura@iwan

Ekekeke..aku tgk pon gelak bdekah2 haa..kah kahh..:-)
Itu wajib simpan tue..kenangan anak cucu..:-)

Gieyana said...

cha

Mmg kelakar ler cha..ada ayat yg sgt2 melucukan..:-)

Gieyana said...

wantie

A'aa...harus simpan leklok..kami rsnya open minded..so x kisah kalau nureen bc.at least dia tahu kisah cinta kami..:-)

Gieyana said...

siti hajar

Sengih jgn tak sengih won! Ekekeke..

Giler dasyat hang noh...lamanya bercintan..ekekeke..:-)

Gieyana said...

izan

Betui2 won..mmg sentimental value gitu..

Haha..sabar jer Dania...:-)

Mmg harus simpanleklok kan..:-)

Gieyana said...

ieda

Aku gelak bdekah2 ngan hb au weh smpai merah muka dier haa..:-)

Hahaha..mmg kenangan n rs lucu kan..:-)

LYAfrina said...

hik..hik.. lya pon ade simpan knangan2 lama ni.. bila baca balik mmg berdekah-dekah.. lucupon ade...

LYAfrina said...

hik..hik.. lya pon ade simpan knangan2 lama ni.. bila baca balik mmg berdekah-dekah.. lucupon ade...

ellynadyra said...

aku pun still simpan semua surat2, email dan card2 masa dari bercinta sampai skang....yang ex bf pun ada gak terselit wakakkakakakakak memang kelakar la kalau baca2 balik, siap dok gelak2 lagi kalau baca tu