"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Monday, September 24, 2012

The Royale Bintang Kuala Lumpur | Menginap di sini mmg best!

Assalamualaikum...

Sambungan holiday Merdeka raya [kembara-merdeka-to-kl-da-intro]yg tertangguh sebelum nie..Ambil mood utk bercerita..

Since trip nie memang tak ada dalam perancangan..selalunya kalau turun ke Kuala Lumpur, saya lebih suka turun awal tahun pasal time tue masyuukkk..ekekek..:P

Kali nie saya dan keluarga menginap kat Hotel The Royale Bintang nie pasal nak jenjalan kat area Bkt Bintang, tambah lak akhir2 nie Nureen selalu jer ajak stay kat 'bilik'. Asal jer nampak hotel kat area Penang nie sure ajak stay. Haizz!

Senang jer nak cari hotel nie. Masa nak sampai sini tak guna gprs pon..psl area nie biasa datang kan, tapi risau juga takut2 makan langsat. Sebelum nie kalau turun ke KL, saya dan suami menginap kat
 area Jalan TAR sana but this time berubah angin. Rate hotel nie uols leh klik kat website hotel nie yer..


Lampu di ruangan lobi..

Saya tertarik dgn bunga nie..nice sangat!

Menuju ke bilik..

ini king size beb..saya request king size senang sket psl Nureen tido ganazz sgt! haizz!

uits..siapakah gerangan di bawah selimut tersebut!

bilik air yg nice...

TV + cermin..

ni tangga nak naik ke restoren..saja snap..

Dan meja DM (Duty Manager)..

Overall, persekitaran yg bersih dan staff yg sgt ramah..sangat2 recommended utk kengkwan menginap yer..but price was above RM200+. per night..

Nota kaki : Nak datang lagi nanti...hurmmss..susah nak cari budget hotel skrg nie psl semua price increase..wuwuwuw

Lokasi:

Royale Bintang Hotel Jalan Bukit Bintang Kuala Lumpur Federal Territory of Kuala Lumpur



12 comments:

MizzTina said...

cntik..


akak g kl xroger pun kan..

Anje a.k.a Mummy_Balqis said...

oo..ingatkan kat Mutiara Damansara tadi, kalo kat situ dekat je dgn opis kita, opis kita 5 minit ke Ikea je...pi Ikea tak?

wantie said...

lawo.. lawo.. king size tu beb. terbaikkkkkkkkkk.

kalau aku dah tak leh ambik king. Si Amirul tu kena kasi saperate. dah besar kan..

♥MAMASYAZA♥ said...

bfast kat sini sedap tak ?
anak2 akak kalo tido hotel, sibuk sgt nak tau, bfast kat hotel tu sedap tak ?

♥ Elin ♥ said...

nampak cantik! dan selesa :)

MyKhalish said...

wahhhh xtau pun awk kemari. langsung xroger2 kita ye. merajuksss laa... ;P

Nad @ MamaZN said...

Bape bintang ek hotel ni? Hehe tnye2 cm nk stay situ jek hihi..

Nk jwb komen, hihi...
Saya jenis yg suke plan awal2, tu sbb bile dh plan dn xjd rase frust len mcm sket...saya tak suke plan last minute wpun time blaja dulu suke stadi last minute, kikiki..

Gieyana said...

MyKhalish

oh darlink..sy mmg nk sgt ngeate ngan awak tau..insyallah satu hr nnt bila sy turun kl ag k..cfm turun ag tau psl byk nenda nk shopping kt sn..ekekeke..:-)

Zura@Iwan said...

best la nureen tu dh dpt bilik..hehe...

lawa hotel royal ni..so nnti awal thn nk g KL lg x? hihi

Dee said...

dee pun tak penah stay situ..hehehe..biasa lalu je..tp cantiklah hotelnya..

Ieda Zakaria said...

Aku pun klu tak lepak umah kak aku suka checkin area jln Tar..senang nk shopping..hahaha

noradzlina.kamdani said...

lin pernay stay kt royale chulan..mmg luxury tol...as for royale bintang x pernah lg la..klu royale bintang kt seremban pernah gak...