"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Friday, October 12, 2012

Alhamdulillah...This picture worth 5.5k....Terharunya saya!


Alhamdulillah....Rezeki Allah tu datang dari pelbagai sudut, kewangan, kebahagiaan...saya percaya dengan ini kerana Perancangan Allah adalah Terbaik untuk setiap insanNya...

Thks http://ceriterayanzur.blogspot.com psl tolong send pic nie..tab saya susah nk download..=.=

Mula2 dapat call dari Natasha/Nivea pasal nie mmg saya terkejut sangat!

You did not read your email?

Ouchh..i did! But i did not reliaze its! I assume tht your email only mention my picture has shorlisted for the Grand Prize.

Congratulations! You Won!

Really?? Meaning tht I Won the RM5,000 cash?

Yes you're!

Ya Allah...Terharu! Sebak dan semuanya bercampur baur! Terus larikan diri ke tandas psl terasa nak menangis lepas bcakap dgn Tasya! (blushing!)

Saya sebak bukan kerana saya menang..tapi Gambar nie mmg menyentuh hati saya! Masa dpt tahu menang RM500 dan shortlisted ke Grand Prize pon dh terasa kesebakan tue tapi tak sampai menangis!

Dan masa balik dari kerja tue Saya call Ayah cakap Ayah menang! You WON RM500! Dan kawan kak cakap ayah handsome! sambil gelak2 lagi..saya cakap dkt suami dan ayah, kalau ada rezeki kita..insyaallah kita dapat Grand Prizes!

Ayah siap cakap, kena bagi Ayah la..Ouchh..itu saya tak kisah Ayah..Saya cuma ada SATU ayah kandung dalam hidup saya! Ayah mmg suka melawak....

Kakak saya cakap...'Kak tgk gambar tue pon memang sebak! tak tahu kenapa"..lagi ler saya sebak dgr statement kakak sulung saya nih!

Gambar tue memang nampak keikhlasan ayah senyum..Ayah baru balik dari Tanah Suci..Nampak jernih sangat wajah dia...Dan masa nie 2 Syawal baru2 nie.. (sambil type rasa sebak lagi! wuwuwu)

Neway,  Thank again utk Nad & MamaIqy psl suggest this pics for contest nie..dan semua kengkawan yg direct or indirectly memberikan ucapan2 yg teramat2 bermakna for Me! Love you all..

Last but not least..thanks to Nivea Malaysia!

How wonderful it is the Moments of Closeness!!


...

81 comments:

JaSSNaNi said...

TAHNIAH Geiyana... :) banyakkkk tu.. rm5k.. mmg sesuatu yg sukar di gambar kan... :) TAHNIAH skali lagi.. :) berbunga2 hati tak tau nak kata ape yer.. :)

Nad @ MamaZN said...

akak...
akak buat saya nanges dgn entry ni!!!

tahniah kak..
ntha dah bape kali saya wish dah ni
rase cam nak bgtau hubby jek
wpun bukan saya yg menang ;)

*∽ IZAN ∽* said...

salamm!!!

*eh tadi dah komen panjang lebarr..? hilangg? uwaaaaaa! tak pe komen sekali lagi*

Weh Tahniah sesangat korang bertiga.. Ya Allah tak dapat aku nak gambarkan perasaan menanag sampai Rm5.5K cash tuhhh wehh! mmg satu nikmat yg aku pun belum pernah rasa... seronoknyaaaaa.. tak dapat aku bayangkan. Yang paling terharu menang dengan gambar Ayah tersayang kannnnn. kem salam kat Hero dalam gambar tu ek. Senyuman ikhlas memabra berkat ;D. Tahniah sekali lagi! * aku mmg betul2 teruja ni weh!*

:: Riri-Fatieha ::~ said...

congrats kak...

wantie said...

tahniah wei.. wah 5k. lebey tu. seronok sangat. ni bukan durian runtuh. ni namanya duit runtuh ke riba.

syukur dengan rezeki kamu. aku tumpang gembira.

Zura@Iwan said...

x mau wish tahniah dh la..brp kali ckp dh...kahhh!

sama2...ala tlg send pic tu je pon...x susah..hikss

neway....Allah telah tetapkan rezki ni utk hg + yr daddy....mgkin berkat ayah hg blk dr tanah suci mekah.

#one thing dlm otak aku.."kalau aku bleh kasi rezki sbyk ni kat abah aku....aku sgt2 bsyukur...tp aku redha"

tahniah utk hg! ucap lagi..haha

Cik Wanie said...

tahniah akak,
akk mmg layak menang sbb gambar tue mmg menarik
:)

atty's said...

Tahniah gie..gambar tu mmg owesome

mummy_ayu said...

wah..congrats!! memang sweet pic tu..murah rezeki Gie!!

Kakzakie said...

Tahniah juga dari kakak Gie. Kakak baca pun tersentuh hati sama walau ianya berita gembira.

Muka ayah memang bercahaya..

ALoNa CintamaniszLite said...

akak sgt percaya ngan gambar ni....dan tau ia sgt bernilai di mata sesiapa pun yg melihatnya..

♥ Wina ♥ said...

weeeee dah tau dah ini gud news dia!

congrats gie & am so happy for you :-)

MAZLIZA ABD RAZAK said...

ya la...masa 1st tengok pic ni kak gie ckp menang 500 tu. terasa sebak .. nmpk keikhlasan dalm pic ni.

Sidratul Muntaha said...

tahniah kak..
rezeki ank tu sebenarnya
btw..doakn saya ye?
retest 17hb ni,.
klu lulus..
itulah hadiah terbesar dalm pencapaian hidup

PinKy MoMMa said...

yang tahniah..tahniah..tahniah..
moga kasih sayang terus kekal hingga ke generasi generasi seterusnya..

eppy for u gie :)

Myra Jay said...

Congratez sis, rezeki siapa sangka kan? Tapi betul akak memang layak sebab gambar ni cantik sangat :)

Ieda Zakaria said...

tahniah....sgt..sgt.sgt happy dgn kemenangan hg ni..x sia2 hg suka tgkp gambaq kan...& ayh hg sgt sporting..byk aku tgk ayh hg nya gambaq...syukur alhamdulillah...

Syima Emi said...

Tahniah ye kak gie.. banyak tu 5k.. mmg gambar tu cantik sangat.. jadikan kemenangan ni sbg pembakar semangat kak gie join contest2 lain plak..

~aYu~ said...

tahniah! murah rezeki awak..
pic tu mmg ada aura betul..
mmg cantik dan bernyawa...

m@m@yAyA said...

thniah kak..
Memang cntik sgt pict nie,gmbr yg pnuh keikhlasan..

Saleha said...

memang wajah ayah awaktu mengundang bahagia.. tengok rasa tenang je hati

kemma said...

congrats sis...pic tu sgt2 cantik

mama rifQy said...

Kakgie !!!!! Tahniahh....excited na baca entry kakgie wpon terlambat...tahniah again..mmg rezeki ayah kak gie...

mama rifQy said...

Kakgie !!!!! Tahniahh....excited na baca entry kakgie wpon terlambat...tahniah again..mmg rezeki ayah kak gie...

♥cikmOt♥ said...

saya jadi sebak baca entry ni...
sebabnya saya dah tak punyai ayah...

pepun congrate gie...

owhh...

Delimasari said...

tahniah

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

TAHNIAH Geiyana...gambar ni cantik sangat...

intanloveamir said...

tahniah sis...

mmg pic tue cantik sgt2...;)))

Anje a.k.a Mummy_Balqis said...

tahniah Gie, gambo tu mmg the best, kita mmg dpt target Gie memang punyer...tahniah sekali lagik

safiyyah osman said...

Taniah akak!!!!! Bestnya... Rezeki :)

Yantisa said...

Tahniah Gie .. tumpang gembira

mama tisya said...

congrats again...

Ann@zanyra said...

tahniah!!mmg gambar ni sgt menarik..natural.

Nana said...

pertama skali masa hang submit gamba ni
aku dh ckp dlm ati
wowww bole menang ni
mmg gamba hang sempoi n nmpk sgt natural
aku suka sgt pasai jarang contest yg grand prize mlayu mng bukan nk kata rcist ke hapa
tp kenyataan haha
bangga sebab org mlayu kita yg mng

Gieyana said...

Nana

terima kasih beb..aku igt sgt kata2 hg nie..Alhamdulillah mmg x sangka sgt psl most of the pics mmg awesome..aku igt GP tue by theme n x berani nk post awl2 kt fb selagi x tau official announcement tue..tp ms dpt call tu mmg sebak giler..neway, thks beb...sob sob..:-)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ila mula tgok gambar tue scroll je ke bawah pastu ila patah balik.. ehhh nie kawan blog nie.. hihi.. tue yg tgal msg kat blog betul kebtue gbr giena

Gieyana said...

Jassnani

Allhamdulillah sis..rezeki dr Allah sebagai salah satu dugaan dariNya utk nikmat utk bersyukur.:-)

Gieyana said...

Nad

Huhu..akak bc entry nie pon sm..touching wooo..my pleasure dear..x kisah..neway thks utk Nad juag psl berkali2 x jemu wish congrats..:-)

Gieyana said...

Izan

Wassalam..haa..itu no idea beb..line tenet problem kot..ekekeke...

Alhamdulilah...x sangka sgt beb..rezeki dariNya tanpa kita duga kan...rs seronpk tu x dpt digambarkan..bkn kerana nilai kewangan tue..tp nilai yg amat bmakna psl rakamkan dgn insan tersayang..mmmg touching beb this pics..neway thks a lot beb..bsok br nk balik kg kasi perkhabaran gembira nih kt hero encem aku nih..:-)

Gieyana said...

riri fatieha

Terima kasih..:-)

Gieyana said...

Wantie

Terima kasih friend..:-)

Gieyana said...

zura@iwan

Terima kasih beb...alhamdulillah dgn nikmat yg Allah berikan nie...:-)

Gieyana said...

cik wanie

Thk u darlink..:-)

Gieyana said...

atty's

Terima kasih kak...tacing!:-)

Gieyana said...

mummy ayu

Terima kasih dear..alhamdulillah..:-)

Gieyana said...

KakZakie

Terima kasih sis...x dpt nk balas ucapan sis..alhamdulillah..:-)

Gieyana said...

Kak Lona

Terima kasih kak..touching sgt..sob sob..:-)

Gieyana said...

Wina

Ahaa..this is the gd news yg i mentioned kt previous entry..terima kasih yunk..:-)

Gieyana said...

mazliza

Terima kasih sis..tu ar..mmg rs tacing dgn pic nie..:-)

Gieyana said...

sidratul muntaha

Terima kasih ayu..Alhamdulillah...
Akak doakan agar Ayu dpt laluinya nnt k..yakin pd diri n just take it easy k..:-)

Gieyana said...

pinky momma

Tenkiu yunk! Insyaallah n for u too darlink..:-)

Gieyana said...

Myra Jay

tErima kasih sis..mmg tak sangka..alhamdulillah psl kemenangan bkn semata2 dr voter kan..kalau vote mmg x dpt psl x pandai nk bkempen...:-)

Gieyana said...

ieda

Alhamdulillah beb..terima kasih yer....ouchh, mmg jarang bgambar dgn ayah spl masa x sesuai.. Gambar ni pon kebetulan nie psl nak keluar beraya..:-)

Gieyana said...

syima emi

Terima kasih dik..alhamdulillah..insyaallah k...:-)

Gieyana said...

~Ayyu

Terima kasih....tak sgka psl dpt. ?Alhamdulillah...suami ckp Art of seeing can see from this pics..:-)

Gieyana said...

mamayaya

Terima kasih sis...tacing..:-)

Gieyana said...

Saleha

Terima kasih..:-)

Gieyana said...

kemma

Terima kasih..:-)

Gieyana said...

mamarifqy

Naa...terima kasihhhh..terharu sgt..huhu..:-)

Gieyana said...

mamarifqy

Naa...terima kasihhhh..terharu sgt..huhu..:-)

Gieyana said...

Izan

Terima kasih yunk...alhamdulillah..x sangka pon psl semua pics yg joint nih mmg awesome..huhu..:-)

B strong k beb...sy bc entry nih pon sebak..saya hadiahkan Alfatihah utk arwah ayah awak..

Gieyana said...

delimasari

Terima kasih..:-)

Gieyana said...

Lizz

Terima kasih yunk..:-)l

Gieyana said...

intanloveamir

Terima kasih intan..:-)

Gieyana said...

Anje

Tak sangka sgt tau..Alhamdulillah..neway thks beb..:-)

Gieyana said...

Safiyyah

Thanks sis..:-) Alhamdulillah..:-)

Gieyana said...

Yantisa

Terima kasih..:-)

Gieyana said...

mamatisya

Terima kasih beb..kalau kena g amik kt KL leh jumpa ko insyaallah...:-)

Gieyana said...

Ann@Zanyra

Terima kasih..alhamdulillah...mcm x percaya jer this pics won! Huhu..:-)

ieda said...

x tahu nak cakap apa layie
tahniah dik !
u deserved that !!! ;))

Aju Mohit said...

tahniah dear, mmg sweet sangat gambar ni, mmg layak grand prize tahniah

mama leen said...

tahniah :)

Dee said...

congrats gie..gambar tu mmg awesome..can see your happiness, ur father, nureen..mmg u deserve to win dear..

aTy _faRed~ said...

Tahniah...gambar tu mmng cun n layak menang..5 k...boleh gi melancong tu..:-)

SueZ said...

Gie..masa tengok u post kat Fb pun dah rasa boleh menang..termasuklah ganbar u dengan pricess yg comel tu..


TAHNIAHHH))))))

Gieyana said...

Sis Ieda

Thank u sis..Alhamdulillah..:)

Gieyana said...

Aju Mohit

Thank you dear..alhamdulillah..:)

Gieyana said...

Mama leen

Thanks..:)

Gieyana said...

Dee

Terima kasih yunk..Alhamdulillah. Sy pon x sangka sgt..sebak semuanya bercampur baur psl x pernah mng mana2 cash dlm contest..tmbah lak dpt this such money..rezeki dr Allah tanpa kita duga kan..:)

Gieyana said...

Aty

Thks yunk..alhamdulillah..rsnya $$ nie x masuk dlm pool melancong kot..saving myb for future investment..insyaallah..:)

Gieyana said...

Sue7

Terima kasih yunk..alhamdulillah..sy pon x sangka sgt psl semua pics sgt cantik..tmbah lak not only Malay yg submit kan..:)