"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Monday, October 29, 2012

Raya Aidil Adha : Meriah walaupon tanpa suami di sisi..:)

Assalamualaikum...

Penat balik kampung masih lagi terasa..Seronok walaupon tanpa suami di sisi...Since saya malas nak apply extra leave, 3 hari tue dah cukup memadai psl kalau ada suami leh la lepak2 kat umah sendiri kat sana..buat apa yg patut.


Rumput kat sana pon dah panjang gilosss...nasib baik upah adik potong semalam..takkan nk suruh dgn air liur kan..kesian dier! haizz!


Nureen bawa Yaya g solat..rini dia dh dermakan Yaya dier tue kt kwn sekolah dier..dier siap ckp biarkan ler psl kawan dier nak pinjam..sabo jer!

Best tak Perjalanan balik korang G?



Story bab balik hari Khamis tue mmg sadis! Balik dari opis pkul 6.00ptg..Dah awal2 sapu jem almost 1.40hours...Dalam kotak fikiran dh berlegar memikirkan confirm saya tak leh balik lagi nie! Penang bridge confirmed jem giloss!

Since Penang Bridge jammed, saya delay bertolak utk balik kg..Balik umah dulu smpai2 tgk Bridge..mcm desperado nak balik kekdahnya! Balik bedua dengan Nureen cfm ler gerak hati nie nak kena smpai awal kan..

At last pkul 9.00pm baru gerak balik..singgah topup touch & Go n belikan toy Yaya kat Petronas tue..Siap Nureen cakap.."kan now kita dh balik 3 orang!" Cleaver!

Imagine pukul 1.00pg baru mak sampai tau psl sapu jem dr Penang smpai Alor Setar..Seriusly traffic macam kura2 haa...

Rumah buruk arwah nenek kat sebelah umah mak yg bila2 leh runtuh..then buah rambutan sesat yg tetiba berbuah...
Bestnyer kat kg psl macam2 ada...then Kereta Nureen turut Jammed kat kg..gigih bermain ler tue...

Best woo berbasikal n posing2 manja dgn anak dara..nak posing2 dgn hubby x dpt! lalalala..:P

Best tak raya korang?


Awal2 pagi Nureen kejutkan saya nak balik umah my parent. Mak terpaksa stay kt umah sendiri psl bateri dh weak giloss...so lepas solat raya, rest saja kat umah..makan tido..makan tido jer kerja saya tau! Malas siut nak keluar beraya or pegi attend kenduri korban kt umah neighbour mak..mmg meriah kalau raya kat Kedah..raya pertama smpai raya ketiga mmg korban berlambak haa...ekeke..:P

The next day petang tue saya baru saya g visit umah mertua...tak plan pon nak tido psl saya bawa mak...


Hari last kat kg..terpaksa bw Nureen g Jitra umah kak..pdhal dh gather2 dgn Afiq kesayangan dier tue..pkul 10.00 br saya gerak lepas ym ngan hubby. Alhamdulillah dpt juga keep in touch dgn hubby since dia berada kat Kemboja. Segalanya di hujung jari kan..kalau nak call or sms mmg mahal giloss ler...haizz! then sampai Penang pon midnight dalam 12.30 gitu psl turut sapu jem..dgn traffik yg banyak dan accident kt bbrp tempat....


Kalau beraya kat Penang nie mostly rasa nothing jer..kecuali dua tiga tempat yg buat korban dan mcm x der sgt edisi ziarah-menziarah mcm raya Aidilfitri..Nasib baik kt my hometown still mengamalkan lagi edisi nie..bezanya nak dengan taknak jer.. ^_~




Kemain happynyer Nureen bila dating ngan Afiq.

Follow me at Instagram : Gieyana. (sorry link mak lupa..just search my name will do..:P)

24 comments:

Ieda Zakaria said...

Aku raya haji langsung x bergambar..sbbnya ari raya tu baru nk balik kg..huhuhu..
seb umah buat kenduri..time tu la baru dpt bergedik bergambaq..hihihi

Zura@Iwan said...

aku x beraya mn pn...lepak umah...then jumpa snk saudara gitu je...

smlm pon blk jammed..tp aku gerak awal dr Perak...smpi awal gk le..

# ni sure dslr munir bw..hehe...nasib baik camera bb ada..hehe..

Gieyana said...

Ieda

HAHA..kite serupa..ala2 ckp key ell
Sm mcm aku..x byk pics pong..mls nk bgambar..ekekeke

Oh..rugi x dpt g mkn kambing golek hang..idak leh bgolek..ekekeke..:)

Gieyana said...

Zura@iwan

Thn pakat mls nk beraya kann..ekekke..

Dia x nak bw but aku suh bw..tp aku mcm nk guna juga psl aku lebih suka amik gmbar compare ngan dier..ekekek..:P

Ni campuq2..guna tab n bb..ekekeke

JaSSNaNi said...

Wow.. meriah ye.. ye la.. sekali skali tanpa suami.. kan.. ahakkksss.. :P
jem kete nureen.. siap lori lagi ha.. mana tak jem.. hehehe.. :)

Nad @ MamaZN said...

saya lagi la kak..
budak2 ni je pakai baju raya pagi tu
mak nye tak pakai baju raya pun..
org lain dah pi smyg raya baru la maknye bleh mandi n sarapan, huhu!

Liza said...

Penang kalau dah nak kul4 mau jem teruk kan? G blk ke mana tu?

mama rifQy said...

taun ni na raya umah mil..belah husband mmg sgt meriah la kalo raya haji ni..sronok jugakkk

PinKy MoMMa said...

nureen sooo cute..hangkut kazanah kete bawa balik hahaha...

pssttt..my kids pun gilerkan boboiboy itu..tp yaya comel sbb tudung dia pink..auww

mamalieyna said...

beraya kt keda terasa jugak rayanya.. tp me blk johor la.. herm.. biasa2 aje, cuma disajikan dgn juadah raya di rumah mertua.. ^_^

MizzTina said...

kt kg sy raya aidiladha biasa² je.. xmeriah..


ok, nt follow kak g kt instagram..

lieyalatif said...

lieya tegelak tang lepas beli yaya tu nureen kate dah 3 org ....mmg bijak tau!! heheheehe

meriahla raye gie...lieya biase2 jek...tak berbaju kurung pun pagi raye ...mkn tido mkn tdo jek hahaahahahaha

ellynadyra said...

jem merata2, sis kl - johor, amik masa 6 jam, berbanding selalu sejam sengah!

eT said...

dh folo intagram..ahakss

wantie said...

sib baiik masa aku balik tu tak sapu jam. sebab aku balik hari khamis.

pas tu balik ikut gurun sebab nak tukar tayar keta.

sedihkan raya tanpa suami. kalau aku tak dapat nak bayangkan urus 2 anak di pagi raya.

~Siti Hajar~ said...

Aku jgk yg raya sakan thn ni, sampai xlekat d rmh, nak nak plk sedara jauh sume blk utara...hehe

Mmg jalan sana sini jem, sekbek aku xblk kg, klu x aku pun sapu jem tgh jln gak...hehe

@e_da said...

kami raya KL je.. takdak berbaju raya pun..seronok je gie dpt raya kat kg

::NureeN:: said...

meriah la ni g... kami pon x der la bergambo mana..

n3 jumaat ni yerr pasal nur cemerlang :)

*∽ IZAN ∽* said...

paling aku suka gambar keta jammed tu! akakakkaak
salam Raya wehh..! aku pun jenuh la harung jammed balik KL ari tuu.. tengah malam baru sampai rumah.. hiskk!

ieda said...

akk pun x kemana2 pun dik
rasanya semua negeri sambut raya aji sederhana .. kecuali kelantan ..
disana meriah
ingat tahun depan nak ke kelantan
tgk suasana sana macam mana

akak pun sama x ambil pic dan x pakai baju raya punn ..lepas balik semayang salin baju pakai tshirt ekke ;)

sal ya said...

alhamdulillah... selamat jugak sampai. perjalanan kami ok2 je. cuma tak blh speeding sbb 2nd car kete br. driver 1st car yg biasa speeding pun mengantuk je sepanjang jln.

mamaRIFQY said...

oo raya tanpa suamii..patut xde gambar ngan somi..outstation ekk?? takpe,yang penting sijantung hati ade bersama..nureen yg comel ituuu

mama_umar_maryam said...

raye haji kamek kt sarawak lah ;), meriahh raye haji korg

Kesuma Angsana said...

meriah juga tu !