"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Monday, October 15, 2012

Ikan Bakar yg Awesome di Tanjung Dawai, Kedah.


Assalamualaikum...

Baru2 nie team saya yg tersayang sempat menjejakkan kaki di sini. Ini kiranya kali pertama saya sampai kat Tanjung Dawai nie. Suami dah banyak kali dah sampai psl rumah nenek dgn Tanjung Dawai nie memang dekat. Dari Merbok ke sini dalam 20 minit jer. Selalunya kalau pergi ziarah nenek, saya dan keluarga banyak kali ke Pantai Merdeka jer sambil lepak2..

Kali ni saja tukar selera dan suasana utk tgk dan membeli ikan2 kering dan seumpamanya kat sini. Tempat nyer best! Santai jer...Mostly kat sini ada jual ala2 macam kat Pangkor tue...nanti saya buat preview kat separate entry yer! (ni mau tunggu berkurun kot nak keluarkan entry! ngeh3..entry last day kat KL pon belum keluar lagi..oppss..insyaallah early next month saya ke KL lagi!)

First at all, sila layan gambar gediks Ummi bersama Abah yg di snap oleh photo cilik! Macam2 aksi haa dia suruh we all posing! Saya dah lupa nama kedai makan nie tp sepanjang deretan persisiran laut nie mmg ada kedai makanan..so uols boleh pilih  mana satu yg berkenan! hihihi... 












Komen saya pasal makan kat sini.

Harga seafood dia mengikut berat. Saya dan suami ambil ikan Jenahak, kalau kat Melaka panggil ikan Jenak kan? cuma RM25 jer sekali masak.Kalau kat Penang mostly RM35+..huhu

Then sotong goreng tepung dier memamg the best! terasa kesegaran sotong tue..cuma RM8.90/6 ekor sotong besar kalau tak silap saya.

Ketam size besar seekor siap masak cuma RM10.00. tue pon anak dara tue mmg suka bebenor dengan  ketam . Perghh..memang murah dan makan sampai senak perut haa nasib baik early dinner at 5.45pm kot dan lepak sini until 7.00pm.

Lokasi:




14 comments:

JaSSNaNi said...

bestnye makan2 kat tg.dawai.. dah lama betul saya tak ke sana.. hepi betul 3 beranak ni.. suke tengok pics korang..

♥ Wina ♥ said...

tak nak tau bab makan sebab gambar² semua adalah sgt sgt sweetttt!!

saya tersenyum tgk gambar korang jek :-)

Zura@Iwan said...

posing byk dr mkn nieh..haha...

aku penah mai sini..tp lama dh kut...hikss

Nad @ MamaZN said...

Bestnye nureen dh pandai guna kamera!! gmbr cantek2! yeay, kak g nk dtg kl lagi..!!!

MAZLIZA ABD RAZAK said...

saya pun baru jer sampai pertama kali bulan puasa baru ni.
tempat dia best ...
bahan kering2 semua segar2..
tak berbau sangat (",)

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

Sedapnye ikan bakar :)

wantie said...

aku ni selalu kalau pi nek boat. Hang pi ikut jalan darat ka? nak gak try suatu hari nanti ikut jalan darat.

mama tisya said...

lprrrr wei....wah hubbymu join sama aksi posing mata gtu

shark said...

sedapp ok..
raya haji ai nak pi lah cam ni ;p

NeenaAnuar said...

adoyaiii.. murahhhnyaaaaaaaa ketammm ituu! uhuhuhu...

btw comel lah family nie! :D

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

lawala shawl giena... ila pun suka pakai shawl tak sedap muka ila tembam hahaha...

lieyalatif said...

cantik2 pic semua pic gie...suke tgk....tgk pic mknn cantik...tgk pic posing anak beranak pun cantik....korang plak laki bini mcm kapel2 gitu....suweet!!

fiza said...

Gambar suma cantik2.

~Siti Hajar~ said...

Best gak sesekali terjah tg dawai pekena seafood kan, aku sllu Penang @ P.Aman je, aku nk try anak mr hubby aku la p sana...

Weekend ni nk ke P.Aman lg, nk kokak ketam puas2...Jom!