"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, October 16, 2012

Kali ni apa yg best sangat bila ko balik kampung?


Mula2 nak cakap...sila cuci mata dengan photo spontan yang ambil masa short trip ke kampung..


Siapa tak seronok kalau balik kampung kan! Memang dah lama juga tak balik pasal cuti dua hari memang rasa tak cukup jer!

Nasib baik Kedah & Penang dekat. 1 Jam lebih dah sampai (ini kalau speed lajusss!:P) dan 4 jam perjalanan baru sampai (Ini macam bas berhenti2 kekdahnya pasal ada jer port makan2 sedap2 confirm singgah! :P)

silau..sunglases saya dirosakkan oleh diri sendiri! Sila ketawa! huhu..:P

Kali ini apa yg best sangat G?


Oh..anak dara tue merengek2 nak balik pasal nak ambil geng2 keta cenonet dier kat rumah tak berpenghuni tue. Deretan kereta tue leklok jer beratur kat atas sofa!

Pastu siap demand nak g umah Tok Wan (datuk)..then pastu nak g umah Tok (nenek) Abang Afiq kat Tunjang, Jitra tue.. Dia rindu ler katanya!

Tapi Ummi amik peluang nie nak jom2 heboh kat ayah juga pasal contest Nivea tue. Ayah saya pon tak tahu Nivea tue apa? Orang kampung bukannya tahu pon pasal nie. Last skali saya cakap hat orang pakai kat ketiak tue ayah! kah kah..:P


seyess..budak nie mmg suka sangat! cucu yg manja dengan Datuknya...


Apa reaksi ayah?


Biasa jer pon..tak der la terkejut beruk..terharu dan sebak macam anak dia sorang ni haa!..relax jer ayah..ekekekeke...Duit tue pon tak dapat lagi yer! Insyaallah duit tue salurkan pada tempat yg betul..bukannya for holiday ok! :P

Adik saya siap cakap..Ayah happy tue cuma kat dalam hati dia siapa yg tahu kan! hihihi

Nak tergelak daku dgn photo nie...Opps..kepala Abah tak masuk la Ummi...tangkap sekali lagi laa! Abah..sila tengok Ummi! Sabar jer photog cilik saya..:P

K lah Nureen..last posing! dah tak larat nk posing dh haa...says Abah!..:P

Special Gift dari mak!


Ini berganda2 tahap ke'terharuan' saya nih..Tak sangka lak mak nak bagi...sorry tak dapat nak reveal psl byk readers saya nih yg tak silent & silent ! takut kang kalau di salah taksirkan lak...

Kasih mak lebih bernilai dari Hadiah yg mak bagi tue ..wah gila sukaaa...ngeh2..:P


Nureen with new hair...Ummi yg cut pasal dia tak nak g kedai...belasah jer la psl budak tak duduk diam!haizzz!

~ Nota kaki : Balik kampung memang BEST! Next 2 week balik lagi... =.=

12 comments:

wantie said...

hehehe... selamba cool je pak cik yer. ya.. 26hb raya.. raya.. aku pong nak balik kg gak.

kalau aku balik compom 4 jam. hahaha.. menyinggah je. kekadang siap singgah umah MIL kat penang pekena kopi. pas tu sambung drive to KN. lawaksssssss

Nad @ MamaZN said...

Balik raya aji plak kn? =)

Zura@Iwan said...

blk kg mmg best...aku rasa aku ni mcm sll je blk kg..hahaha...

uitt..pic hg bdua ngan moon tu, yg 1st tu elok dh..yg kdua tu moon straight kaku plak..haha...

posing sakan haizz mak jemah nieh..haha

Saleha said...

muka kak g ngan anak sejibik..
gambar husband kat atastu sekali imbas mcm rupa saleh yaakub.. hehe

~Siti Hajar~ said...

Blk kg mmg best, aku ni tumpang kg hubby je la sbb aku xde kg, mak aku dok taman...haha

mak ai ko terbang ke 1 jam blk kg..kahkahkah...

Yantisa said...

balik kampung memang best ... waaa rindunya ..akak dah lama tak balik. Pandainya Nureen ambik gambar , anak akak ambik gambar akak selalu tak cantik ... or memang mak depa tak cantik ...huhuhu

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ala tak leh ke kongsi hadiah ibu tue. barang kemas ka? kiki... betul ke umah giena ada mcm2 ayam itik.. bestnyeeee... kalau arief datang mesti best. giena tau family ila n hsbd dua2 org kl. paling tak tahan umh nenk hubby pun kat ampang. ila doa anak ila dapatla kawin dgn org yg ada sawah.. air terjun sbb nak numpang sama hahaha.. oeg nk tumpang harta benda tapi ila nak tumpang scenary jeee..

mamalieyna said...

next week baru dpt balik kg kot..nasib la, kampung 1 utara, 1 selatan.. seb baik dok tengah2x..

blk kg mmg terapi plg best!

yela gie, ayah hang suka tu, luaran je nmpk biasa..org tua kan..hehe~

makin pandai photoG kenit ambik gambar ^_^

MrS. F!zA said...

mesti dlm hati abah kak g terharu..tp laki ni pyh nk tjuk kan..hehe

comel aksi ummi dan abah..

♥ Wina ♥ said...

bestnye ade kampung uhuhhuu..

eh, pandainye Gie gunting rambut Nureen..I pernah cuba sekali cut hair Syakil tp kelakar jadinya hehehee

Myra Jay said...

Cantik gambar2 akak :)

Ayah akak bersyukur dan happy cuma tak ditunjukkan je ;D

aTy _faRed~ said...

kampung saye tak ruper kampung...huhu...samaada kat shah alam atau kampung mertua kat johor..kampung tok nek kaat semban pon tak ruper kampung..sob sob...