"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, October 9, 2012

Kembara Merdeka ke Kuala Lumpur | Day 2


Ambil mood lagi untuk mengarang dan men'transfer gambar. Ada berdozen2 gambar actually but ini adalah shortlisted yg tak berapa nak short! Sambungan trip ke KL ritu. Jalan2, shopping2 sampai pitam! kui kui..:P

Entry ikut per day. So all in one yer!

Breakfast yang BEST!

1st Sept 2012, seawal pagi bangun. Kejutkan suami dan Nureen pon bangun awal as well. Dia memang excited nak pergi swimming. Pkul 8.00 pagi turun breakfast kat restoren. Breakfast mmg best pasal macam2 ada. Macam yg saya story kat entry sebelum nie, mostly guest adalah Arabian. So pusing ke kiri, Arab..Ke kanan pon Arab! Melayu non adooo!..~







Masa untuk berenang!

Selalunya kalau pergi trip kemana2 pon tak pernah nak lepak kat pool. But this time, trip ke KL nie adalah utk shopping2 menghabiskan $, so kiranyer free & easy gitu. Ambil this opportunity utk puaskan kemahuan Nureen yg nak berenang sambil cuba, try, test swimming suit baru! ~

Memang tak dinafikan, dia betui2 enjoy sangat dengan pool tue. Cepat pula dapat Arabian friend. Tapi diorang just follow dier jer psl kalau bercakap pon confirm macam ayam dan itik..ekekeke...

Pencapaian Nureen : dah pandai menyelam!

Lama juga anak kesayangan saya tue enjoy dengan air. Pastu baru check out at 12.30pm.







dier mmg enjoy sangat2! suka tgk dier happy!



KL Sogo

Dulu masa stay kat KL selalu pergi sini. Just naik train turun kat Bandaraya. But this time, saja singgah mana tahu ada handbag murah ker. Kat ruang legar tue as usual ada promotion. Masa we all terjah tue ada promosi utk pakaian opis. Malas nk berebut2 dengan orang ramai. Just cuci2 mata jer! Suami teruskan expedisi nak beli wallet. Penat mak tunggu suami shopping taw! ~

Tempat lepak dedulu..kik kik kik..


Beraya ke rumah Suziey.

Tak plan pon nak datang sini. Lepas jumpa Mama Tisya tue tnya Suziey nak jumpa ker? Dia offer pergi umah dier. Since suami ok jer, saya singgah sekejap sebelum heading ke Putrajaya umah my BFF.
Adess! Makan langsat ko! menguji keimanan woo psl jalan jem! Nasib baik roti ada..leh ler sapu! kui kui...
Ini kali ketiga jumpa Suziey. Dulu Aqeel tak segan nk dekat2..but since dier dah besar, pemalu ler plak..asyik dok dalam bilik jer! Thank Suziey pasal bersusah payah masak. Dia puasa lak ritu! lagi ler saya segan nak makan! Haizz!

Ini saja pics yg elok sket..yg lain2 x sesuaiii nk upload laa..Aqeel tgh bisik2 manja ngan ibu dier...

Heading ke Putrajaya.

Seronok pula kali ni pasal sempat ronda2 area Bangi tempat lama dedulu..Dapat amik bau jalan dh ler! kah kah...jumpa Ana Ikan Bakar Petai tue but tak singgah pon pasal time tue kenyang lagi. Nampak perbezaan 9 tahun yg lalu..Bangi yg pesat membangun! Anyway, penat juga hari tue pasal byk juga berjalan! ekekeke...

^_^ Last day at KL..nanti saya sambung lagi! kena cari idea utk mengarang..

Ikutkan hati mmg banyak tempat saya nk pegi masa this trip..tapi masa mencemburui lah..

21 comments:

wantie said...

wah best nya dapat pi umah suziey lagi hang noh.

alolo Aqeel bisik apa tu?

♥ Wina ♥ said...

syoknye Nureen mandi!

ALoNa CintamaniszLite said...

bkn main lagi nureen terjun ye..leh jd mcm pandelela ni, hehe..

Aqeel dh besar ni malu2 lak dia bila nureen jenjalan gi umah dia, ye..hehe..
Bkn main lagi anak bujang suziey tu, ngee

JaSSNaNi said...

bestnye jalan2 kl...
nureen mmg nampak hepi sangat kan.. :)
ye la.. mak mana tak suka tengok anak hepi kan.. janji kita leh monitor kan.. tul tak.. :)

::NureeN:: said...

bestnya...
aku dh lama x singgah cini...
ala.. x nmpk muka suziey la

ellynadyra said...

wah wah wah free and easy tu yang best, next time dtg bangi roger2 la, leh jumpa!

Zura@Iwan said...

ingt ka dh abis n3 KL..kekeke...

x per2...kasi smpi abis....syg x taruk sini..

kesian hg...mkn lgsat g umah suziey...hahaha...aqeel dh bsr noh..malu plak....haha..

Nad @ MamaZN said...

Kak G rasenye kene spend direct seminggu kot kt kl ni haha!

Dee said...

dee xleh buka blog gie kat opis..kena balik rumah BW..hehehe..

seronok budak2 kalau dpt mandi pool kan..tgk muka nureen pun tau..

Gieyana said...

wantie

x da dlm perancangan pon..last minit gk nih...:-)

Gieyana said...

wina

Tu la..dier enjoy sgt2..:-)

Gieyana said...

Kak Lona

Tu la psl..suka sgt dier time nih..:-)

Pemalu sgt Aqeel..ms jumpa dedulu x cmni..kena amik mood gk rsnya. ?:-)

Gieyana said...

Jassnani

Tu la..syok bila dpt jenjalan nie...:-)
Betui tue..anak dara tue really enjoyed!..:-)

Gieyana said...

Nureen

Dpt jenjalan best kan..:-)
Hg kena terjah blog dier beb..ekekekeke..:-)

Gieyana said...

ellynadra

Betui2 kan..:-)
Eh, uols stay kat bangi kah?insyaallah next time kalau turun ag leh ngedate kan..:-)

Gieyana said...

zura@iwan

Belum lg ar..malas nk trf gambar..ekekeke..
I nyer entry mmg bkurun br nak keluar..keh keh..:-)

Gieyana said...

nad@mamazn

Tu la psl..boleh jer kalau nk spend seminggu psl umah cousin byk kt sini..umah kengkwn pong..cuma x nak susahkan diaorg lak..prefer stay hotel tp costly la plak kan..hahaha..:-)

Gieyana said...

dee

Oic..sian uols bsusah payah bw mlm2..x per, take ur time k..:-)

shark said...

syok jalan sungguh hangpa ;p

mamaRIFQY said...

bestnyer nureen mandi..kalo iqy sure suke gak ni...

mama_umar_maryam said...

next time dtg bangi roger2 k ;)