"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Monday, October 15, 2012

Opsss...Yerkkksss!





Assalamualaikum...

Pernah dengar kan jenama nie..! Masa saya beli dulu utk buat renovation dapur tue cuma $500 jer pasal salesman dia pening dek kerana aircond kat kedai tue rosak! Kedai tue bagi cost price! Dia tersilap bagi we all tengok system dia psl dia blur2 harga dapur nih! Tapi saya dan suami top up sedikit dlm $10 kot utk dia pasal utk duit kopi. Bukan rasuah yer psl dia ckp at least bg ler saya untung sket maa..Survey kat rata2 kedai harganya above $800.

Preview saya yg paling saya suka gunakan dapur nie ialah kerana keserataan api yg keluar dari dapur nie menghasilkan tekstur makanan yg awesome! Goreng ayam pon cantik jer hasilnya..masak nasi pon sama! Tapi sayang sikit pasal hanya beberapa kali jer gunakannya!

Oh..lupakan pasal hasil makanan yg terhasil dari dapur ni! Mak dah gelabah beruk apsal tetiba dapur mak sebelah kanan tue api nyer slow jer padahal dh buat full! Lepas suami buat spotcheck baru tahu! Sila buka mata luas2! Yerkkkks! Geli saya pasal ada Cik C meng'arwahkan dirinya kat situ...Cik C bukan arwah pasal saya membunuhnya yer..ni pasal dh berkurun kot dia masuk kat dalam tue...ate weekend house kan!

Ok..Sambung buat kerja sambil says 'yerkkksss!'

21 comments:

MrS. F!zA said...

mak aihh..smpi dh tggl rangka..isi badannya mana? wahaha

♥ Wina ♥ said...

yerrkkksss jugak!!

Nad @ MamaZN said...

Biasa la an..umah weekend..menda2 cmni bleh je terjadi...

atty's said...

hahahha..nasib dah tinggal rangka je..

kalo ada lagi kulit apa semua.geli yerrrkk..

mama_umar_maryam said...

erghh,..baru2 nipon bdk2 ni dpt jmpe arwah C kt bwh bantal sofa, pengsan

Myra Jay said...

Adehhh, kesian kat cik C, kes naya nieh..hahahaa :)
Tula sapa suruh sembunyi kat situ kan :D

ieda said...

ahahha weekand house !
macam2 lah dikk
adehhh biasa terjadi tuu
cik C memang suke benorr ;)

Gieyana said...

Mrs Fiza

Erkkss..geli mak tau..adess..

Gieyana said...

Wina

Tu ar..mmg geli bebenor eden! Yerkkks!

Gieyana said...

Nad

Betui2 kan..tahi C tue x yah ckp ar..adesss..:)

Gieyana said...

Kak Ty

Betui2 kan..kalau ada isi lagi rsnya masakan sy berbau aroma C la..yerkkks! :P

Gieyana said...

Zety

Sian C..jd arwah juga kat umah uols juga..ekekeke..:)

Gieyana said...

MJ

Tu la psl kan..cmna ler dia leh main aci sembunyi2 kt dlm tue..kik kik..:)

Gieyana said...

Sis Ieda

Betui2 kan..suka sgt melepak kt tpt sempit2 cmni..ekekeke

wantie said...

ala kalau hang bunuh C tu pun ok gak. leh dapat pahala.

aku guna stove biasa je. masak dah bertan tan beraih. hahaha..

sib baik la cik C tu tak jadi "C" geille..

Mila@Rimbun said...

hihihi... nasib tak sekaluarga cik T tuh kat situ kan

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

yearrrrk geli......

aTy _faRed~ said...

eeeaawwwwww....boleh pulak die tersepit kat situ..haaa..tu lah...sibuk lagi...kat dan terbunuh..;p

Zura@Iwan said...

masak cik C ka weh..hahaha..

aku pon jarang masak dapur kt sp tu..haha

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

Erks..geli gak dgn Cik C ni..

NeenaAnuar said...

I do love Electrolux brand! :)