"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Wednesday, October 24, 2012

Pterygium - Jawapan yg mampu Gieyana jawab. ^_^

Assalamualaikum..

Sekadar berkongsi pasal Pterygium nie mostly ada kat semua orang. Bezanya cuma tak menggangu mata or mmg menjadikan mata kita kemerahan seakan2 sakit mata gitu...

Baru2 nie seorang hamba Allah email bertanyakan soalan. So secara tak langsung saya kongsikan kat sini utk pengetahuan. Ouchh..terasa macam Doctor ler plak Gieyana nie yer! :P



 Entry saya : http://www.gieyana.com/2011/07/me-hospitalization-route-caused.html





Alhamdulillah..now mata saya dh sembuh sepenuhnya...

12 comments:

wantie said...

kalau sakit mata tengok gelagat org yg tak enak di pandang. panggil Pterygium jugak ke? kahhhhhhhhhhh

ALoNa CintamaniszLite said...

entry utk jawab menjawab psl pterygium ni membolehkan akak dpt maklumat baru..timakasihh..

Zura@Iwan said...

aha..dl tgk mata hg mmg cpt merah kan..kalau duk dlm tmpt yg bcahaya...tp aku pon duk jd cm tu gk..tp x sakit la...

Zura@Iwan said...

eh lupa plak...

selamat mymbut hari ry aidiladha yer...

mohon maaf jika ada slh n silap..

#lama x YM ngn hg..bz ke mek?

Gieyana said...

Wantie

Hat tue mmg sakit mata tue..ekekek..:P

Gieyana said...

Kak Lona

Sila2..fr general knowledge..:)

Gieyana said...

Zura@iwan

Betui2 kan..dulu cpt jd merah..ekekeke

Oh..selamat hari raya maaf zahir batin gak..

Busy mek..x dan nk online nih..cpt smbar bb leh bbm..ekekkeke

mama_umar_maryam said...

oh,baru tau G pnh operate mata..biase dgr org buat lasik tu

mamalieyna said...

sakit berkait mata ni tak bleh ambik mudah kan..eh sakit jenis apa pun kena berubat..hehe..thanks for sharing..

Ieda Zakaria said...

aku mmg cadang nk tya hang pasal kes mata..rupanya ada dh yg tya..kiranya la ni mata hg x payah pakai spek dh ler..before ni hg pakai spek kan??..

ak yuyunz said...

gie ko pakai lens kan? itu ke effect dia? sekarang ni aku dapat dry eye plak.. kena stop pakai lens dalam treatment..

Gieyana said...

Ak yuyunz

Tak pakai pon beb..cuma wearing spec ms srive mlm..power i low jer...:-)