"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Friday, October 19, 2012

Sekadar Renungan....


"What you do makes a difference, and you have to decide what kind of difference you want to make."

-- Jane Goodall , primatologist, ethologist, anthropologist, and UN Messenger of Peace (born 1934)



Buku nie saya beli dekat Popular Tesco masa dating dgn budak comel tue after ambil dia dari tadika. Cuma RM18.00 saja. Rasanya mampu kot kalau nak beli padahal gadget mahal2 dapat pula kita beli kan..

Nota kaki: dapat juga kita motivasikan diri.. tak rugi kalau membeli..





10 comments:

JaSSNaNi said...

betul tu.. konon2nya kata tak mampu.. tapi gadget2 mahal bersepah.. so tak de alasan lagi.. sama2 kita timba ilmu dan berkongsi.. :)

PinKy MoMMa said...

popular mmg best utk lepak hehehhe..thanx gie berkongsi ilmu

♥ Wina ♥ said...

nice!

Nad @ MamaZN said...

Betul tu kak g

ak yuyunz said...

baca buku imliah ni boleh menginsafi diri. umur pun makin lama makin tua.. makin lama mati tu makin dekat.. haii risau je kalau fikir amalan sendiri.. :S

Myra Jay said...

Ye setuju..

Apalah sangat RM18 tu kan:)

ALoNa CintamaniszLite said...

buku akak masih boleh beli...gajet mahai2 laa yg akak tak mampu nk beli...hehe..

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

betul tu...kalau gadget terutama game memang akan lalai tapi buku kalau baca sangat bermanfaat...kan

Zura@Iwan said...

ye betui tu..beli gajet mahal2 kan..hat ni murah pon x kan x leh beli..hahaha..

Nora Karim said...

saya sejak jadi surirumah sepenuh masa.. tersangatlah suka buku2 mcm ni...