"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Monday, October 8, 2012

Seoul Garden | Terasa seperti berada di Korea!


Alunan muzik korea yg tak paham maksudnya menghiasi setiap ruangan kat sini. Dari entrance pon saya dan keluarga dah boleh r dengar, cuma takder lagu Gannam style jer! Kalau tidak confirm anak dara saya tue terkinja2 mengikut rentak! ngeeee..~

Tapi ok pasal tak terlalu bising. Rasanya suara pelanggan2 adalaha lebih bising dari alunan muzik.

Kenapa datang sini? Best sangat kah G?

Ini first time saya cuba! Selepas my opismate~Cik Pah yg recommend. Dah banyak kali nak pegi but asyik tertangguh jer. Masa jumpa Kak Lona ritu memang nk datang sini..Oppps!~ entry : [ssf-home-deco-mart-jumpa-kak-lona-mee.]

Dan sebelum2 itu pon sama. Asal nak masuk sini, anak dara tue nak makan McD, asal nak masuk sini, si suami nak yg light2 jer! So hampess!~

Tapi this time, saya paksa diaorang follow! {ouch kejamnya ko G!} Tapi diaorang boleh choose either nak pergi Hard Rock Hotel or nak ke sini! Since dkt Hard Rock cuma western, so cancel..tapi tpt dia mmg awesome! nak bergambar juga actually gara2 tgk member fb visit situ bbrp minggu lepas! Tak per la next time~

Seriusly mmg berbaloi makan kat sini woooo!

Ini meja setting nyer! Awesome kan~

Perkenalkan...

Umi dan si gedik comel~

Perghh! Pau nie mmg terbaik..kaler pink berintikan kacang merah dan kaler putih kaya.

Nureen..dia mmg enjoy sangat dan keep asking nanti kita datang lagi. Nie macam celop2 dengan Auntie Wanie katanya! haizz~
Ingatan budak2 mmg kuat kan~

The buffet line! Leh makan smpai pengsan! malas nk snap kt sana..

Panggang dan celup! Best sangat~
Kambing mbekkk dier sedap!~


masa nie 5 biji kereta cenonet Nureen pau!
Ummi punya kereta pon dia balun! opppss...ngee~

See..ini ler outing ptg ritu..tap tak ler ptg sgt..pkul 2.00 lebih kot!

The total spending! Bukan hari2 kan..rezeki di kongsi bersama yg tersayang! Alhamdulillah..Blurppp! Opss sorry!

Dan last but not least! jangan kutuk suami! Stim kekenyangan! Kah kah gelak guling2 psl...
dia nampak chubby oleh kerana saya kasi dia mkn byk lately!kah kah..:P

Tips:
Buat yg teringin nak pergi sini dan tak pernah pergi, k
Kat sini ada pelbagai jenis menu yg lebih kurang macam steamboat & grilled.
Pelbagai jenis noodles, ada rice also...so kanak2 pon boleh makan.
Sup utk kuah steamboat tue boleh pilih either, ayam flavour, tomyam, kimci dan beberapa jenih soup yg dah tak igt namanya.
Pay first at counter yer!
For those food yg tak habis, chargeable at $5.00 per 100gm. So don't waste our food ok!


^_~ Hari2 makan! perghhhhhhh....
^_~ Counting a day for hubby's trip to Misi-K.

Nota kaki: Sila jgn tertipu dgn 1st pic..hanya utk hiasan semata2..:P

Lokasi : Basement dkt2 dgn Foodcourt, Gurney Plaza, Penang.

17 comments:

wantie said...

hahaha.. makan sampai pengsan. dasyat.

kalau sedap leh la try.

Gieyana said...

Wantie

mmg sedap weh...nnt kita g sama2 nak..:-)

MizzTina said...

mcm syok je!!!!

aTy _faRed~ said...

Menarik..tak pernah terpikir nak cube sblm ni.but since bc review u ni..mcm besh jer nak gi..:-)

♥MAMASYAZA♥ said...

makan biar sampai kenyang baru puas hati

JaSSNaNi said...

assalamualaikum.. thanks sbb singgah blog akak.. :) lawanya tudung gieyana... mmg trend tudung tu ye skrg ni.. :) muda lagi gieyana ni ye.. muka sweet je..
best makan2.. sedap2 belaka.. :)

Nad @ MamaZN said...

Hubby akak join misi-k?

♥ Wina ♥ said...

memang sedap kat sini!!

wina pernah gi sekali dengan ofis mates, I just luv the panggang² thingy & marinated ayam, daging semua tu...aaahhh sedap!

Zura@Iwan said...

mmg x penah smpi lah....sbb korea nuh...jauh gak....hahaha..

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

comelnya nureen ngn speak hitam tu...

CT said...

ok what...wpun bkn di sana..hihihi. Kiut!!

ieda said...

aah dah gaya seoul dah tempat nie .. seyess cantik
bukan mainn anak dara tuu , pandai posing2 dah ala2 model cilik ;))

ALoNa CintamaniszLite said...

Ari tu akak lalu sini...ramaiinya oranggg. Kiranya dasyat laa ye penangan drama2 korea ni, hehe..

Lagi satu kat area Juru Auto tu (seoul garden gak ke..iskh lupa laa) ...ish..ish.. ramai jgkkk...

LYAfrina said...

cantiknyer hiasan atas meja tu..penuh rose...

**suka tgk pic last tu.. sweet couple ;-)

mamalieyna said...

waaa makan2x memang best..makan sampai pengsan ye..hehe~

terbaeeeek lah!

mama_umar_maryam said...

seoul garden ni mmg best,tp zety ni jenis malas sket nk masak2 sendiri,hahaha

Gieyana said...

Nad

Misi kemanusiaan kt Cambodia..:)