"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, October 23, 2012

Seronok ker ko G bila PJJ dengan Suami?



Siapa sanggup kan kalau nak berjauhan dengan suami. Ada my friend yg makan tahun berjauhan dengan suami atas urusan kerja kat Lubnan mengikut misi PBB. Membesarkan anak2 yg pelbagai kerenah.

Kalau seorang baya Nureen ok lagi. Nie kecik2 lagi dengan pelbagai kerenah yg lasak..Tambah lak nk calling2 tue sure terhad pasal suami atas urusan kerja! Rini dia tersenyum lebar pasal suami dh balik hari ini. Alhamdulillah...

Note:  PJJ = Perkahwinan Jarak Jauh @pun Perhubungan Jarak Jauh..


Pastu my biras yg PJJ ngan Abang Ipar since berkahwin sampai sekarang dah ada anak dua. Nasib baik Penang dan Kedah dekat jer. So every weekend boleh balik kampung. Tu pon costly juga kan! Nasib baik now segalanya di hujung jari. Boleh ler buat conference call n so on!


Kalau tanya saya? Sanggup kah G?


Haa..meh cheq nak kongsi! Sorry..saya mmg tak sanggup. Dulu masa bercintan-cintun dedulu mau ratus2 bill telefon gara2 kerinduan dkt suami..oppss!..masa nie jiwa remaja kan! nasib baik phone bill sendiri yg bayar..:P

Pastu before ada Nureen..mmg non-stop telefon suami. 3G saya tak suka yer psl menggangu bagi saya...suara tak clear pula tue...lebih suka calling2 jer..:P

Then, after ada Nureen...kurang sket kot contact2 tue pasal memahami bila dia PJJ atas urusan kerja but tak ler lama mana sangat. At least 4h3m or 3h2m...tu pon bagai nak rak gak teringat! oppss...


Korang? Sure ada yg terpaksa bila PJJ kan...tak dpt nak tukar ke tempat kerja yg sama..Then masing2 pon nak juga berkerja utk tampung ekonomi keluarga..

Gambar gedik sekadar hiasan..lalalala


Nota kaki # Opss...he going for a week to Cambodia starting tonight!..Celebrate Hari Raya Haji tanpa beliau di sisi...wuwuwuwu...

8 jam kat tempat kerja pon rindu! Gatai ko G!! kahhh..:P

19 comments:

JaSSNaNi said...

begitu sporting la asben u ni... kalau asben akak.. tak moh dia amik gambar posink2.. hehehe.. :) lepas tu dia kecoh kata gambar dia tak de.. tu je ler.. kita sibok posink dia tak nak.. nak amik gambar candid dia pun dia tak kasi.. kalau ada pun sekeping dua je.. gambar curik2 ke.. hehehe
>> psstt.. raya w/o him ler ye.. dok baik2 tau.. :P

MizzTina said...

xpe la kak G, bertambah erat kasih sayang tu.. ehehehe

Zura@Iwan said...

mek pn penah rasa....x per lah..sekali skala bjauhan....:)

#pesan FM kt munir..haha..

ak yuyunz said...

i is cannot.. rinduuu.. =)

wantie said...

Aku pun tak boleh G. Dia kerja malam seminggu pun aku dah rindu bagai.
wal hal kami tak de la romantik bagai pun.

Tapi bila duk usik usik tu rasa mesra. Bila dia kerja malam aku plak kerja siang. Haish... dah nak dekat jadi PJJ tu.

lovelywa said...

sian kan bile terpaksa jauh2 gitu..tapi isteri memang kene tabah laa lagik2 dah ada anak..skang ni zaman isteri kene survive sendiri..takleh terlalu bergantung harap kan..

mama tisya said...

aku pn tk bole pjj wei...tp kalo takat outstation ok kot..smlm baru hubbyku blk dr johor since jumaat lps...oh ry haji tkde la ek en hubbymu..tkpe nanti die blk bw ole2

Nad @ MamaZN said...

Saya xbleh kai..huhu..saya sama perangai cam akak sbpm kawen kekekeek..tepon jek memanjang =)

♥cikmOt♥ said...

lamanya ...jauh plak tu...adehh

ellynadyra said...

sis PJJ since berkawan lagi in year 1999 till now....anak dah pun 3....alhamdulillah percaya, amanah dan jujur tu sangat penting......demi kebahagiaan rumahtangga!

ellynadyra said...

sis PJJ since berkawan lagi in year 1999 till now....anak dah pun 3....alhamdulillah percaya, amanah dan jujur tu sangat penting......demi kebahagiaan rumahtangga!

aTy _faRed~ said...

ai ni jarang ber PJJ ngan asben..setahun dalam 4-5 kali jer..tu pon tak gi jauh sangat..seminggu sekali ley balik..n paling lame pon pergi sebula..dan hanyer sekali setahun...selalu amik site job dekat2 jer..lagi2 ade anak nih...perasaan..?? entah lah...mungkin sebab jarang2..jadi tak rase sangat ar...hahahaha...

ALoNa CintamaniszLite said...

semoga misi ke cambodia berjaya, munir...(sampaikan kat munir tau gie!!....hehe)

Mama Zharfan said...

absence makes the heart grow fonder :)

mamalieyna said...

ohho... tak sanggup.... tmbh2 dah anak dua ni..eiii.. sedih mak nnti, hari2 mau nangis kang..hehe.. tp redha' jerlah kalau setakad beberapa hari kan..

eina plg lama berjauhan pun 2 bulan, itu pun import mak dtg temankan..hehe~

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

tak sanggup....owhhh yanty dah hampir 2 taahun da sis...hurmmm duet musnah di tengah jalan ajer laaa...habish nak wat cam ner susah lol nak mintak pindah...sabo je laaaaa

IDAZS said...

pernah PJJ dengan suami dulu, tapi dalam 5-7 bulan je. dah serik! huhuhuhu

Yantisa said...

akak pun tak sanggup tapi tak boleh nak elak bila abg misai kena keja out station ..anyway ,Syukur, my abg misai dah habis duty 2 bulan di PD ..hilang segala penyiksaan .

mama rifQy said...

pjj? wajib la tak best kan? rasenyer takde org yang suke pjj! mesti la nak bersama somi........