"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, October 2, 2012

Tupperware : Chemistry antara saya! Anda bagaimana?

Assalamualaikum..

Terima kasih uols atas ucapan kat entry sebelum nie. Appreciated sangat2..nak balas komen satu persatu tue terhad sgt..busy nih! insyaallah akan cuba membalas komen2 uols yg superb tue yer...(blushing)
Oh, berbalik pada entry nie! Saya memang dah tahap kritikal dah nie dengan bendalah nie...seriusly!
Dah jadi pengumpul koleksi Tupperware..tetap beli dan beli padahal yang tak guna lagi pon ada. Sama lak macam Nureen yg keep on buying kereta2 cenonet tue! Like mother like daughter nih!!

Kalau nak tgk koleksi2 yg ada kat Tupperware nie leh visit sini : Link : [http://www.tupperwaremalaysiaonline.com] Boleh beli online juga yer!

Apa yg menarik sangat dengan bekas nie G padahal berlambak lah bekas2 yg murah2?

Memang akui bekas nie mahal. Kadang2 harganya pon boleh tahan ratus2 kalau ada byk biji kan especially yg set tue! Tapi since saya mmg suka benar dgn kaler Tupperware nie.  Price is doesn't matter! ececece...budget mcm byk sgt duit ko G yer! :P

ni saya beli secara kongsi dgn kawan..sorang 2 ketul. Kalau byk2 nak buat apa kan!ngeh2..For Nureen bw air g school!


Macam mana ko beli G?

Senang jer! saya guna jer duit bonus. ate bonus tiap2 bulan kan..So belasah lah!..:P
Saya share dgn kengkwn masa nak beli nie.  Contohnya kalau satu set tue ada 8 ketul bekas nie, kongsi ler dgn 4 orang kawan ker..2 orang kawan ker..so kumpul bendalah nie bak pepatah melayu tue ler.."sikit-sikit, lama-lama jadi bukit" lah! Cleaver ko G! lalalala

Tupperware nie kan mahal tapi untung la pasal tudung dia for life leh tukar kalau rosak. Tapi kalau sesaja nk rosakkan mmg tak dapet ler nak tukar yer!

 See..kan saya dah kata..beli byk2 pastu tak guna...simpan buat pekasam..nasib baik tak busuk!..:P

Haa..yg nie mmg berguna psl kedap udara. saya ada byk ketul set nie..ada kaler hijau juga! beli kongsi2..jimat..:P

yg nie pon bagus tau! leh simpan dalam peti sejuk juga..
ini utk letak air sejuk dalam peti sejuk. Tak nak ler letak air dlm bekal air gas semua tue kan. not Eco system..no good..:P

wah..ni comel! dapat gift nie masa raya ritu...hihihi

Dan welcome the new family...beli time ada sale kan..so berbaloi2 lah..
oh ada lagi seketul set utk letak dalam fridge kt frozen tue..saya nk elakkan penggunaan plastic yg tak sepatutnya..

haaa..koleksi 'tupperware' Nureen nie mmg tak memberikan keuntungan pong! setiap kali g Mall, seketul keta ni haa!

Nota kaki : Nasib baik juga psl kengkwn saya kasi disc on the top of Tupperware price nie..So untung berkandaq2..:P

Uols minat tak?? Minat la...minat laaa...ekekekek..:P

19 comments:

iduraz said...

salam..saya pon penggila tupperware..nnti kalo rajin kita kasi tunjuk khazanah kita eh...sama cam kamu, beli tapi tk guna-guna..hubby dh bising..tulunn...kehkehkeh

Yantisa said...

kita serupa ... akak pun hantu Tupperware

Nad @ MamaZN said...

waa...mmg kalerful!
dpt 'bonus' lagi tu, bleh la membeli belah lagi ;)

Ibu Ayra said...

salam gie... ros pun suka collect tupperware...cuma pantangnya tupperware nih jgnla gi simpan durian dlm tu....kompom bau melekat forever...plus jgn masukkan dlm microwave, for sure bhgn dasar dalam tupperware tu akan merekah... sharing is caring ;-)

♥MAMASYAZA♥ said...

sama gak cam akak, tgk yg cantik2 mesti nak membeli...hehehehehe

SyaNa said...

aku try gak nk kumpul, tp x reti lah
tggu la dapur cukup space letak benda2 ni
tp mmg berbaloi kalo share2 ngan kawan

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

yanty suke sis..now berjunak2 melambakkan kat umah akakakakaaaa...

ak yuyunz said...

aku pun dah giler tupperware gie.. pastu mcm cantik colorful kan..

Sidratul Muntaha said...

tupperware nureen tu mmg terbaek la.
la ni takdan nak membli sgt mene setot and ara sbb depa tak mintak!
\karang bila mintak?!
huhuuh
serabut nk melayan sbb mcm2 nak belinya

Zura@Iwan said...

owhhh...eden x minat lah..sbb kalau beli...x rak tempt nk simpan dh kt umah tu...hahaha...

tp kalau letak air ke..simpan apa2 dlm frozen mmg simpan dlm bekas tupperware...tp bkn brand mahal2 mcm hg beli ni la..haha..

Ieda Zakaria said...

yess..aku pon peminat tupperware..bekas bawang..bekas isi sayur, bekas air, semunnya nk tupperware..tambah2 canister bulat tu mmg aku suka..susu2 anak2 pun aku simpan lam canister..

p/s..nureen,keter cenonet nureen yg 1st tu cam keter auntie laaa...kaler jer yg lain..hihihi

MAZLIZA ABD RAZAK said...

sama la...lepas kwen jadi minat nak kumpul tupperware, sebab cantik2. ada yg x gna lg pn ada...

LYAfrina said...

lya pon byk pakai koleksi tupperware..sbb suka bekas dia ni..bila susun kemas & cantik je.. jimat ruang..kaler dia skarang pon dh menarik kan..siap ada almari khas kt dpur utk ltk tupperware ni.. apa y penting kualiti dia..x bahaya & bebas bahan kimia kan

mamalieyna said...

belum lg setakad ni, tp syok tengok mereka yg jd pengumpul tegar tupperware.. sbb mende ni nmpk simple tapi cantik ..kalerful plak tu..

mamaRIFQY said...

na dah terjebak sikit!!kikiki..siap main kutu lagi utk tupperware and this mth!my turn..so tgh pilih2 tupperware!!

aTy _faRed~ said...

saye suker brg tupperware..sebab kualitinyer...tapi rega mahal nau..!!! terus selalu terbeli tipuware...heheh..;p

MizzTina said...

sama la..klu beli mesti share, sbb kan mahal.. so bila share, xla terasa sgt.. even sy bujang, sy suke beli benda² mcm ni.. suke beli brg dapur..

ALoNa CintamaniszLite said...

tak mampu nk beli...

ellynadyra said...

sis pun kaki tupperware gak, mahal tapi agak berbaloi beli!