"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, November 8, 2012

Cameron Highlands, Malaysia | Trip yg sangat Awesome...:-)

Assalamualaikum...

Cepat sangat masa berlalu kan...pejam-celik pejam celik beberapa hari nanti akan hujung tahun. Alhamdulillah berkesempatan utk jadi gila-gila remaja bila team saya nie dengan tanpa segan-silunya melawat tempat yg selalu menjadi idaman di hati nie dek desakan bertalu2 puteri kesayangan. Tiap2 tahun naik sini actually kecuali last year...Gieyana's Quote : Travelling is a part of Love treatment..Satg ada lak yg copy cat tue! lalalalala...

First impression datang sini?

Ouch....bestttt!! Ala2 berada di luar negara gitu! sejuk2 nyaman. Ate tempat tinggi kan!ngeh3..
Tapi kali nie bila sampai sana..sayangnyaaaa...no wonder Karam Singh Walia buat liputan ritu..Banyak sangat bukit-bukau di gondol! sakit mata bila tengoknya!

First impression Nureen bila berada disini..Wowww Ummi! Bestnyer..nanti kita duduk sini terus yer! Nak dok hotel...tak mau dok Penang..

Ummi says : Kalau macam nie Nureen, Ummi kopak la! mahal bayar hotel..sekali-sekala boleh la...kalau berkali-kala..pengsann! ekekeke..:P





Ladang Teh nie ler tempat yg paling best ber 'kuch-kuch hota hey"! Nak masuk kat Sg Palas tue tak sempat lak..then kat sini limited sket kalau nak posing gediks2. Risau karang orang rembat kamera tue mau nangis wooo! :P




Seriusly...Cameron mmg destinasi yang best utk makan strawberry, makan jagung dan sayur-sayuran segar. Yg nie mmg wajib tatkala berada di sini. Since trip kali ini adalah trip terjah maut a.k.a tak buat apa2 reservation hotel, jadi sukar sket nak dapatkan hotel2 yg menjadi idaman hati since my ex-boss dah tak kerja kat Heritage tue...Alhamdulillah, trip kali ni dapat juga tpt tinggal yg selesa. (nanti saya reveal kat entry lain yer)..

Nota kaki: Tak dapat nak beli barang2 segar pon pasal lepas g Cameron nie we all terjah Ibukota Malaysia lak..

Travelling Tips: Suggest kalau uols nak naik sini during weekend, better naik awal pagi dan sampai di sini before 10.00am. Kalau tidak mmg makan jem Strawberry dari jambatan before Kea Farm tue, kat Brinchang berjam2..buat penat jer naik sini. Dan avoid naik CH during Public & School Holiday (especially fall on weekend). Mmg sesak sangat dengan manusia. Nak berjalan dan cari parking pon susah sangat.

21 comments:

mama tisya said...

cantik gmbr yg tgk ke langit tu..ke ko tgh tgk apa..ke berlakon..hehe

alyyani said...

korang anak beranak mmg fotogenik ah. the camera really love your family :)

Nad @ MamaZN said...

Huaaaaa..!!!!!!
Makin membara nk p ch ni.adoi!
Sabar, sabar..
Haha!

♥ Wina ♥ said...

setuju 100%! my all time fav vacation destinastion CH nie...every year pun blh pegi

bru pegi Dec last year tapi teringin nak gi lagi..maybe kena jadikan destinasi every year kot :)

JaSSNaNi said...

bestnyeee.. berseri2 tudung.. sama warna strawberi.. :D

ALoNa CintamaniszLite said...

LIKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

adianiez AIDA said...

i like CH. ntah bila bleh gi ni. da lama tak gi ni! last gi tahun 2000. alamak, da lama giler tuh?

shark said...

cantik gambar u olss :)
i loike!!

eT said...

lama dah xsampai sini...gambar2 suma cantik sgt...

SyaNa said...

lama aku x jejak CH
last masa iman dlm perot 7bln
hahaha skrg dia da 2thn ++
gile lamaaaaaa

MrS. F!zA said...

gmbr background pkok2 tu area mna tu? mcm pkmpgn plk...ekeke

mama_umar_maryam said...

mmg setiap kali G ltk gmbr zt mmg suke tgk, lawa angle sumer :)

p/s; congr8s 5k tu :)

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

Beshnya sis...yanty last pi ch mase honeymoon dulu...ahaahaaa da berkurun...

ieda said...

cantik2 pic nyeee dikk
jelesss tgk ;))

juelee said...

jue pun suka CH ni sbb sejuk hehe cuma yg tak tahan time jalan nak naik tu aduhaiii senak perot...

محمد رازيق said...

bestnya ke cameron kak.. happy family. hehe. btw suka gambar yg dicapture. terbaik.

man said...

terbaik lah..sila lah dtg ke blog sy..http://ajax85. blogspot.com

Myra Jay said...

Cantik semua gambaq, jeles nengok.. Myra nak kena tukaq lens la baru dapat capture mabeles macam akak punya..heheee ;)

2 pic akak ngan asben pandang langit, Nureen lak ke lain, but nice ;D

Sidratul Muntaha said...

xsabarnya nk pergi sini ujung thun nih
insyaa Allah

ellynadyra said...

lovely pic, a very happy family!

MyKhalish said...

Tula.. aritu go mmg sedih tgk byk bukit2 da gondol.. :(