"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, November 27, 2012

Hotel Titiwangsa Cameron Highlands

Saya nk kongsi pasal tempat penginapan kat Cameron Highlands ni. Majoriti tmpat penginapan kt sini mmg costly. Kalau budget hotel pon mahal still. Dan majoritynya jenis apartment gitu. So kalau family kecik mcm saya nie tak worth pula kalau nak stay dkt apartment. Saya pernah stay dkt Heritage, dekat Country Lodge, Iris Hotel, dkt Regency kot kalau tak silap. Yg paling best mmg dkt Heritage lah..ngeh3..:)
[alahai boss, apsal boss dh tak kerja kat sini, idak dpt special treatment laa.. ^-^]

Seperti yg di war2kan dkt entry sebelum nie, trip nie mmg secara humble a.k.a rock sempoi,menerjah..planning nak cari budget hotel jer..budget hotel pon rate mengalahkan 4 star room rate tau! ..:P
Saya plan nak cari area2 Brinchang jer..So saja la fb kat Nana a.k.a Ibu Damia psl budget room ate dier pergi beberapa minggu awal dari saya. Malas nk stay kat tempat yg terdahulu. Rasa mcm tak worth jer!

So, sampai2 jer saya terjah hotel yg Suziey pernah stay, Tudor Hotel kalau tak silap dan hotel yKavy yg Nana rekomen. Saya mcm tak berbaloi plak psl room rate RM170 without breakfast. Baik saya stay dkt Centry Pines cuma  lebih kurang RM200+ with breakfast or Equatorial pon with breakfast juga. Tapi both full house! Tapi saya lebih suka area Brinchang dan ke atas. Tak nak ler nanti kalau stay dkt Equatorial, kena sapu jem lak masa nk g night market. So suddenly google tgk hotel nie. Terus saya call dan rasa sgt berbaloi biarpon yg tinggal cuma twin bedded. Ouchh..berhimpit2 lah psl katil tue mmg tak boleh ubah. Rate cuma RM188.00nett.
Surprisingly this room rate with Steamboat Dinner dan Breakfast for 2. Nureen FOC! Mmg berbaloi2!

Sorry, tak banyak picture yg di ambil kat dlm bilik nie. Size bilik besar sedikit dari Tune Hotel dan boleh la kalau nak hamparkan sejadah utk solat. Siap2 ada signage solat. Nureen siap cakap hotel cina psl kat lobby memang ada tulisan cina.. =.=


Free wifi dkt lobby dan room kalau tak silap saya.

see, kecik jer twin bed nie. mau berhimpit2 dgn suami psl Nureen conquer satu katil but at last nk Ummi tido dgn dier..:P

Ruang ke bilik.

Steamboat Dinner

Dah jimat dah RM for dinner psl included in the room rate! Seriusly, antara hotel2 yg saya pernah stay ini lah hotel pertama yg dapat dinner! Awesome betul steamboatnyer! Makan sampai lebam haa especial sayur2 yg segar-segar tue. Krup krap bunyi kesegarannya! phewwwww! still terasa lg keenakan sayur kat CH nie!




Breakfast

Alhamdulillah...breakfast pon not bad. Boleh isi perut yg kelaparan. Since malam tue hujan, udara sangat ler sejuk. Tapi anak dara saya sempoi jer, tak pakai pon baju sejuk both nite dan pagi tue! Ada price mihun,  kuey teaw goreng, nasi lemak, bread. Boleh sgt kalau nk isi perut!..

Lepas makan kenyang2 we all terus check out psl nk turun g KL lak..:)


Tips dan Information : Salah satu hotel yg berbaloi kalau nk stay.
Senang sangat nk cari hotel nie pasal tepi jalan jer. After Iris Hotel.




View Larger Map

Nota kaki: Next time harus book dulu dan x mau terjah camni dh. nasib baik awal sampai..idak kena redha dgn hotel yg rate mahal..:P

18 comments:

lieyalatif said...

eh not bad jugak gie....nice ape...alah kite pun nak buat tdo je kan..selebihnye kite dah sebok nak berjalan kan....

suke jaket nureen tu...sweet jek...

JaSSNaNi said...

room rates plus dinner.. mmg berbaloi2.. biasa2 diorang kasi bekfes je kan.. tapi dinner la best.. makan berat sket..

♥ Wina ♥ said...

hurmmm kat CH nie memang elakkan pegi time cuti sekolah..last year I dah kena tp sib baik hotel dia awesome so x rasa geram dengan jem kat CH ehehehe

ok gak hotel nie kan? plg best layan steamboat masa sejuk²!

siti fatimah said...

part makan tu ok. belfast ngan dinner. tapi kalau kami 4 orang pi cam na. nak himpit kot mana lagi dah. kikikik...

rega ok. boleh try ni.

Nad @ MamaZN said...

Sgt berbaloi!
Saya dh byk kali nmpk, tp kalini baru nk tegur
Cantek la jaket nureen

Aty_Fared said...

Perfect time..!! Ai ngah mencarik hotel kat cameron gak...lg 2 mnggu nk kesane sbb ade sedare kawen..ley berjalan sekali..:-) tq for sharing..

Zura@Iwan said...

byk hotel gk stay aku pon..ada yg apartment g ngan family..then ngan hg brp kali ntah..yg kita penah duk star regency tu...dpt apartment 4bilik kan..hahaha...

hotel titiwangsa x penah duk ag..tp rasanya penah nmpk hotel ni, tepi jln je...

QasehnyaRania said...

salam kenal ..golek2 sampai sini dari blog MJ dan zura iwan ;D

baru cadang2 nak pergi CH memandangkan skrg musim hujan pstpone dulu.hihi

nice picture ;D

Nor Arinee Mat Saaud said...

Hi...pernah stay kat sana gak sekitar taun 2010...masih ade stimboat dinner tu yea...best kan!!

mama_umar_maryam said...

wahh bagus2!!bhl la nn tkot2 dtg CH stay sini,dpt dinner tu yg best kan

mamalieyna said...

Berbaloi..good info utk sesiapa nak ke sna nnti.. :-)

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

Yanty pun penah bermalam kat hotel titiwangsa tu sis... Mase tu pi time raya cina ...phewww hotel penuh sumenya...siap kena tunggu turn diorg kemas baru bole chek in...mmg laa kesal klu tak book doluu...ahahaha

LYAfrina said...

berbaloi-baloi....
nnti kalo lya nk ke CH pon leh la refer dgn gie.. mmg teringin sgt2 nk ke sini, last ke sini berbelas tahun dulu..masa tu x secantik sekarang...

MizzTina said...

hri tu sy stay EQ, tp xde bekpes.. kena amik bilik yg mahal+besar bru ada include bekpes.. hurmmm

mamaacha said...

hari tu pergi duk kat Lily Boutique Hotel...budget hotel jugak...masa tu promosi dapat ler RM80/night without bekpes....kita org pun mmg x brp suka bekpes kat hotel..suka gi terjah2 kedai makan...bilik no aircond & kipas...tapi sangat sejuklah....

ALoNa CintamaniszLite said...

owh...akak tau hotel ni...tempat feveret rombongan bas persiaran (pelancong luar negara) nginap ni. Kat ujung dia ada restoran nur kasih raihan, kan..hehe..

Hmm...sesuai laa utk famili gie yg kiut2 tu, hehe..

elly nadyra said...

wah dinner inclisive? Jarang ada dinner selalunya.......jaket nureen cun!

::NureeN:: said...

cantik la baju nureen.. mana dpt ek?
nak cari la :)