"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Friday, November 9, 2012

@Payless Shoesource | Memang meroyan tengok kasut kanak2...:-)


Lupakan seketika trip awesome ke Cameron Highlands tue..Nanti saya sambung insyaallah...(next week ler rasanya psl gambar tak download lagi. ada ku kisah G ko upload ker tidak? Suka hati ko lah!)

Saya nak kongsi satu kedai kasut best dekat 1st Avenue Mall, Penang especially for kids. Seriusly, mana2 Mall yg saya pergi memang sukar nak cari kasut for toddler. Kalau ada pon mmg limited sangat macam kat Jusco, Kat Sunshine Square. Hari tu kebetulan saya dan keluarga Nureen ronda2 sambil2 menunggu suami. (saya ni kalau boleh setiap tempat yg saya pergi tue nak juga abadikan kat sini. I kan budget glamer! :P..sambil2 bkongsi tips2 kan. Kalau guna tab or bb utk snap photo senang ler sket adjust2. Kalau gabak tue malas ler dik non nak transfer n letak watermark. For me, gambar dari dslr is my property yg tak boleh dipindah milik kecuali dengan kebenaran saya! haizzz!)

Ok saya lupa terletak kat level berapa kedai nie but sangat menarik minat saya psl design kasut2nya macam gegurl sangat dan yg boboi pon ada juga yer..lebih kurang kasut dewasa. Ranking $ to affordable..Ada certain design tue dalam $25 dan ada juga yg mahal sama mcm harga kasut dewasa but tak ler ratus2...


See..berbagai2 design ada...senang sangat kalau nk memilih...mak suka! meroyan tgk kasuit! (read: version Perlis)
See..nama kedainyer..dekat2 pintu parkson level jual baju guys kalau tak silap saya..seriusly next time boleh datang sini kalau nak cari kasut Nureen. Kasur dewasa pon ada...


See..Nureen dah merembat idaman hatinyer...Ummi lak tgh try pakai spec..ada kisah disebalik spec saya yg lama tue..haizz!

^ Haizz! shopping kasut yg tak termasuk dalam budget monthly..oh Nureen!


19 comments:

♥cikmOt♥ said...

memang rambang mata bab kasut anak ni...

ni tengah merambang mata cari kasut sekolah...hahaha

Gieyana said...

ck mot

betui2 kan..rambang mata woooo....

Selamat bershopping brg2 sekolah k...:-)

SyaNa said...

fuyooooo rambang mata kan
aku anak boy, kasut ape je la yg best pun
hahaha

Nad @ MamaZN said...

Susah kn nk cari kasut.budak..huhu!

Dee said...

wow..kenapa takde kat KL eh? huhu..

:: Riri-Fatieha ::~ said...

rasanye kat paradigm mall ada 1 kedai mcm ni...

♥ Wina ♥ said...

betul! tak banyak choices kasut untuk budak² especially gegurl..balik² design itu je, mcm design kasut budak kecik uhuhuhuuu

canteknyeeee kasut nureen!

:: Riri-Fatieha ::~ said...

kak, out of topis nak tnye ni. Mcm mana ye nak tngk gmbr yg kita dh transfer ke laptop dari dslr nikon? Kena guna software / installer kt cd yg dia bg tu juga ke? Or ada cara lain? Sbb tak semua pc n laptop sy install software nikon tu. Then mcm mana nak upload kt blog?

alyyani said...

aku kalau masuk dalam payless ni, mmg bekotak2 lah. sebab murah. bak kata laki aku, pompuan ni suka pakai buang kasut ke nak beli banyak2. hahaha

Gieyana said...

Riri

Gambar tu dh delete dr memory card or tak? Kalau dh delete, dh x leh tgk dh kt dslr...

Kalau nk trf gambar dr dslr, just guna card reade or now some lappy dh leh direct cucuk memory kad pd lappy but not fr pc..kena ada card readr of trf cable....email me kt roziyana79@yahoo.com kalau nk cfmation k..:-)

JaSSNaNi said...

same je anak ngan mak ni.. :)
centek, cute, hobi yg sama.. :) tinggal mak tak de kete mainan cam nureen je..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

kalaula amana pun ada kat situ kopakkk mama dia

ellynadyra said...

amboi nureen, dia pun sibuk gak shopping!

ALoNa CintamaniszLite said...

pandai ye nureen memilih kasut yg dia suka, huhu..

Akiss masa kecik2 cenggini akak jer yg pilihkan, haha..

Dh besar cenggini baru reti nk pilih sendiri. Abg2 dia pun cenggitu gak ler.

Naimah SiDiK said...

yaa.. aku pun suka masuk.. asal masuk ada kotak ksut keluar.. ehhehe kasut gegurl cantik sgt tp slalu p yg Sunway carnival mall je la...

wantie said...

Boleh terjah ni. Agak agak... Aku boleh meroyan taj kat situ.

Ieda Zakaria said...

Kat Sunday carnival mall pn ada .,, mmg budak punya somell 2..dh rembat stu utk izzara..,

Ieda Zakaria said...

Kat Sunday carnival mall pn ada .,, mmg budak punya somell 2..dh rembat stu utk izzara..,

Zura@Iwan said...

x penah masuk ag ...sbb x tingin lg nk beli..hahaha...tggu irfan bsr sikit..kita masuk..haha