"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Friday, November 30, 2012

Photo ini memberi keinsafan....


Kesian dgn kemiskinan anak2 Cambodia ini..pakaian hanyalah dr ehsan penderma jer...
mmg menyentuh hati bila review balik photo2yg di ambil oleh suami...:'(

Kat Malaysia mmg susah nk jumpa kanak2 bogel in public cmni tp kat kampung yg terpencil mungkin ada..uols ada brani? :P

9 comments:

wantie said...

tu la kan. kesian.

anak anak aku memang aku tak kasi chance nak bogel mcm ni. kalau time mandi lain le..

mamalieyna said...

sebak~

mesti sejuk tu..huu~

♥ Wina ♥ said...

:(

Sidratul Muntaha said...

kat selayang ni
ade perkampungan diaorg..
mmg dah kebiasaan kot kak ank2 depa ni kecik2 tak pakai sepentut
mak2 dia plak pakai skirt and pakai baju sendat or lengan pendek
tudung pendek jugak
tpi hat laki
mmg tutup penuh
esp klu nak gi solat
yg bagusnya diaorg ni
klu solat..
mgm sama2 jemaah

Dee said...

kesiannya..kita ni je kdg2 tak bersyukur dengan segala nikmat yang Allah SWT telah berikan..

mrsfiza said...

sedihnya tgk..sedih lg sbb kurus plk tu..kita kt sni mewah makanan.. :'(

Si Matatajam said...

Hmmmm Sebaknya M tengok..

ALoNa CintamaniszLite said...

Sian laa..kalo dekat..nk jer akak bagi baju anak2 ni kat dorang..
Tp kat sini takde BADAN yg ngutip pakaian terpakai utk didermakan pada mereka2 di negara2 yg mmerlukan.

elly nadyra said...

pernah tgk lagi teruk dari ni, tapi bukan kat msia la...memang sedih dan sayu hati, terus insaf dan rasa syukur gila dengan kehidupan skang