"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, November 15, 2012

Seperti Nureen dgn pantai...:-)


Assalamualaikum...

Lama rasanya tak bercerita psl anak dara nie. Asyik tempek photo ummi yg syiokkk beposing ja! :P
 Dia suka swimming pool. Dia suka main pasir...dia suka berendam berjam2 tak kira kat bathtub ms kat hotel, kat bathroom kat hotel juga dan of coz k bilik air kat rumah....Kadang2 jenuh saya menjerit2 suruh dia keluar dari bilik air. Budak2 kalau berendam lama2 mmg no good kan. air masuk dlm paru2 n so on. (confius mak seketika, mcm mana air leh masuk eh?Hihi...)


see la from dier punya reaction..hari we all lepak kat batu feringi tue dia dpt lepaskan gian sepuas2nya....:)


pastu dia suka main pasir...guling2 haa..ini baru satu picture jer dia berselimutkan pasir..tu pon tak sempat nk snap pictures dia berlari2 secara meroyan kat sini lagi! nampak sgt mcm bertahun tak g pantai pdhal bbrp bln ja x terjah...ekekekeke...:)

#saya lebih suka berikan kebebasan anak dlm melakukan activiti yg dia suka smbil saya dan suami pantau. tak kira ler aktivi apa skalipon.....anda bagaimana?

13 comments:

ieda said...

bukan main seronok main pasir ... akak tgk nie teringat lakk zaman2 akk kecik , suke juga main macam nie .. ;)

wantie said...

Betul tu gie. Let them feel free baru berkembang mindanya. Tapi kalau main air dlm bathroom memang aku pun tak suka.

Aleesya ni pun kecoh klu kat bilik air. Last sekali ngan aku kena mandi ngan dia. Sabo je lah.

NzA said...

kunjung balas n salam kenal jugak..

anak2 sebaya nureen mmg suka air...mrk thn berendam seharian dlm air smpai kecut.....

MyKhalish said...

bestnya rumah dekat dgn pantai.. kitorg kt sini jauh dgn pantai.. huhu.. kot x leh bwk 2 bdk masham ni main pasir selalu..

Sharidawati Shahrudin said...

dah lama tak mandi laut..amik gambar tepi laut ade lah..hihihi

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

sama lah bg kebebasan kpd anak pd aktiviti yg dia suka dan kita sbg ibubapa pantau

anak2 eija pun hantu air...mmg pantang nmpk pool..berendam sampai susah mau naik..

shark said...

wah badan dlm pasir..
berani ini anak dara :P

aTy _faRed~ said...

Syiok jer tengok....lg sonok melayan kan...:-)

MrS. F!zA said...

aunty xberani nk selimut badan ngn pasir lah mcm nureen.. mcm tk bernapas je dgn kaki tgn tkleh gerak..hehehe

MizzTina said...

comel je gmbr last tu.. klu sy kena tanam, msti dh cuak dh..

lieyalatif said...

tu le G..kids ngan air mmg kawan baik heheeeh...kalo gi mandi pool mmg bercinta nak ajak naik...wajib bedrama swasta sebabak dulu heheeheheh

♥ Wina ♥ said...

seronoknye tgk Nureen mandi!

my Kira takut sikit dengan air laut/terjun tapi my Syakil hantu air..leh geng dgn Nureen :)

ellynadyra said...

just let the kids enjoy every moment of childhood, itu cara derang blajar sebenarnya! But with some supervision!