"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, November 27, 2012

Trip to Cameron Highlands 2012 | Day 1


Ambil mood untuk kembali mengarang surat cinta kat sini.. Opss kisah2 tauladan pengembaraan saya sekeluarga baru2 nie.

Trip yg tidak dirancang pon dan plan asalnya hanya ingin ke Kuala Lumpur ! Semestinyer Gieyana.Com selalunyer suka buat tindakan drastik yg orang lain pikir dua tiga kali kalau nk joint nih! Tetiba teringat weekend trip g Terengganu dan Kelantan beberapa tahun yg lalu. Perghh giler best! lawak lak tgk muka sendiri kat photo lama! bdekah2..:P

Awal pagi dah bangun pasal plan nk jejakkan kaki kat CH nie pukul 10.00pagi. Walaupon trip nie lagi satu minggu nak cuti sekolah, tapi harus di ingatkan, Kat CH kalau weekend mmg sesak dan terpaksa queue panjang utk tiba ke destinasi nie bdekatan dgn Kea Farm tue! kalau cuti sekolah, buat sakit jiwa jer naik kecuali weekdays!  perghh masak ko Joyah!


Saya dan team siap santai2 lagi singgah kat R&R Bkt Gantang sambil minum2 dan breakfast. Mak kalau nk jalan jauh mmg dh tak berapa selera nak makan. ngeh3..:P

Cameron Bharat Plantation

Tempat ni ler paling senang nak singgah. Kat belah kiri semasa nak naik tue. Plan asal mmg nak masuk ke Ladang Teh Sungai Palas tue. Itu pon depend pada cuaca dan masa pasal stay kat sini cuma 1 malam jer. The next day nak race g KL lak. So sempat juga layan kuch-kuch hota hey kat sini. Motif utama singgah sini pasal nak minum Cardamon Teh dia yg awesome tue. Saya dan suami suka! So meh cik kak dan cik abang, cuci mata dgn gambar yer!





Kalau anda bernasib baik, anda akan jumpa ayam2 kampung yg cute nie berserta dua ekor ayam belanda yg besar gabak. Actually ayam tue jinak jer dan siap boleh pegang...comel lak saya rasa but Nureen takutttt! :P



EQ Strawberry Farm Cameron

Masa nak naik sini, dah sangkut dengan jammed. Padahal time nie baru pkul 11.00pg kot. Kan mak cakap, confirm sapu jem strawberry before Kea Farm tue. Haizz!
So singgah sini pasal nak terkucil haa..ekekeke..:P

Pastu apa lagi, cuba try test a.k.a menikmati strawbery coklat. Nureen makan berbatang2 haa..best lak kat sini. Oh ya, kalau nk self petik strawberry, saya rasa di sini lebih besar strawberrynyer berbanding dkt dgn RedFarm Strawberry tue. Nanti nak datang lagi ah..Awesome jer rasa psl minum Strawberry Milk shake, strawberry coklat, jagung! perghhh sedapnyeeeeeee.......





~ Eh, next entry coming soon yer!

Nota kaki : Tiap2 tahun naik Cameron mmg tak jemu!

21 comments:

MizzTina said...

best!!! dua² tmpt akak g ni, sy pun pegi gak hari tu.. rs xpuas kan klu stay 1mlm je..

yan jua said...

x dpt nk pegi CH tahun ni....postpone la gamaknya....

♥cikmOt♥ said...

anak dara saya tak nyempat ajak nak p petik stoberi katanya...hari2 dok ngajak...so how???

siti fatimah said...

tengok hang grrrr.. kat Nureen tu teringat lkak kat Aleesya dok pakai sarung tangan strawberry tu dok ngusik kami kat umah. takut la sangatttttttt...

ish.. strawberry tu. kalau ada yg fresh cam tu kat umah leh la aku jamu hang makan puas puas. aku kan mak cik coklat. aku salut kaw kaw punya kat hang.

hhmmm... mcm nak marathon pi sana la pulak.

Syida said...

we are going to CH next week. sila bagi tips2 yg best kat sana.

Nad @ MamaZN said...

Rindu ch!

LiYa HaNiF :: said...

bestnya.. ^_~

Gieyana Muhamad said...

Syida

boleh2..tiap2thn sy next CH kecuali last year..cer google, link sy yg terdahulu...ada juga tip..:-)

syiela said...

lama tak ke sana.. bestnya

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ila mmmg suka sangattttttttttt pg cameron

♥MAMASYAZA♥ said...

bestnya, akak ni ja yg dah lama tak p, ntah bila pulak boleh sampai, asik tertangguh aja plan

mama tisya said...

best tul dpt p cameron..bila la aku nk pegi..last pegi b4 kawin...ceria ko pki tudung merah

♥ Wina ♥ said...

aaaah nak pg CH lagi dan lagiiii...

Aty_Fared said...

Gambar cun..!!

mamalieyna said...

Bestnye... gmbr pun cun belaka... weiii...

~Siti Hajar~ said...

Syok ko terjah CH lg, aku pun tingin nk p lg tp my hubby dah jemu, dia xmo p dah, dia kata tgu 4 thn lg br kita terjah CH...huawaaaa

ALoNa CintamaniszLite said...

Tiap2 bulan lalu sini pun tak jemu nk singgah, hoho..

elly nadyra said...

cantik cantik pic, suka sis tgk! Oh strawberry itu..........mengancam sungguh!

nadia said...

salam kak gie! :)
first time nadia singgah blog kak gie. alang2 nadia follow terus ye. :)
kak, besttttt kan gi cameronn. rasa nak pegi lagi. nak nak kalau dapat pegi pasar malam brincang. perghhh. heaven! :))

Khairul Hakimin B. Muhammad said...

saya sangat suka gambar sebegini.

idup!! ;)

Myra Jay said...

Betul tu, takkan jemu ke CH :)

Kak G, cantik ar tudung kak G tu, memang dok cari gak :D