"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, December 18, 2012

Cameron Highlands | Jabatan Perhutanan dan bye2 CH.....:-)


Coming back from holiday weekend recently..tired but a such of meaningful trip....Meh continue story  pasal CH...lepas g strawberry farm tue...eh, kite g sini dulu actually lepas check out tu...sj nk meronda...Jabatan Perhutanan nie terletak kt dlm Taman Sedia tue. Kak Lona yg bgtau ritu but tak tanya lak exactly lokasi tempat nie..Tempat nie after Brinchang n junction ke kiri..ada signage besaqqq...Taman nie kiranya perkampungan melayu minority kat CH nie..kita masuk sini pon main redah jer..smbil2 ronda kt dlm tue...hubby siap ckp, lenkali amik la complete  map! Ekekekeke....

best gak bila posing ala2 pasangan romantik tesohor diabad ini..:P....tpt nie ala2 iklan rokok salem gitu...hijauuuuuuu!







Bye2 Cameron...

Rasanyer next year tak naik sini kot pasal nk g trip ke lain plak..kalau ker Genting rasa mcm x berapa nk suka..tak sure kenapa...saya singgah dkt morning market dkt Brinchang nie. Tapak morning market nie sama mcm night market. Bezanya siang dan malam jer! keh keh...

Jualan dier sume sama jer macam night market...smpai tghari jer yer...masa dkt sini dh nk almost tutup. Saya pon dh nak turun psl rushing nk g KL lak....so singgah sekejap psl nak beli jagung buat kudapan. tak beli pon yg fresh pasal nk g KL then balik Penang. Cuma saya beli fresh strawberry jer for my BFF....

Ececee..Nureen ler orang yg bertuah dalam cerita nie psl apa saja yg dia nak mesti dapat! tapi ummi cut down ler mana2 yg tak berkenaan tue..tu pon puas pujuk! Ingat lagi kata2 my parent, budak nie membesar dalam kereta jer la psl abah dan ummi dier nih bjalan sana-sini! ekekeke...:P



Bye CH..next time we all datang lagi..tempat yg tak jemu2 kalau nk datang... :)

"Life is an opportunity, benefit from it. Life is beauty,admire it. Life is a dream, realize it. Life is a challenge,meet it. Life is a duty, complete it. Life is a game, play it. Life is a promise, fulfill it. Life is sorrow, overcome it. Life is a song, sing it. Life is a struggle, accept it. Life is a tragedy, confront it. Life is an adventure, dare it. Life is luck, make it. Life is life, fight for it."

-- Mother Teresa, Nun ( 1910-1997)

20 comments:

el said...

sedapnya jagung :)

MizzTina said...

bertuah nureen dpt parents mcm akak n abg.. suke tgk family akak, sweet sgt

PinKy MoMMa said...

owhhh iols terfeeling tengok gambar itu..sweettt..

Mama Zharfan said...

jagung yg sgt sedap tu!! me dh berzmn tak pegi CH

Nad @ MamaZN said...

Okeh,mlm ni saya stadi entry ch akak ni..hihi

lieyalatif said...

CANTIK SGT!!! damai jek suasana nye lieya tgk gie...lagi2 posing ceria dan bersahaja family gie mmg lagi cantik gambar2 nie semua ...

alaahhh teliur dah tgk jagung mutiara cameron tuh!

Gieyana Muhamad said...

el

tu laa..masih terasa lg kesedapan jagung tue..haizz!

Gieyana Muhamad said...

miss Tina

Alhamdulillah..thks sis..:-)

Gieyana Muhamad said...

pinky momma.

Hihihi..kuch kuch hotai hey..ekekeke..:P

Gieyana Muhamad said...

MZ

Tu ar...best sgt jagung tue...:-)

Gieyana Muhamad said...

Nad

Sila2...byk trip g sini..x jemu..ekekeke..:-)

Gieyana Muhamad said...

lieya
Thks babe....:-)

Tu ar..sedap kan jagung sume tue...:-)

Myra Jay said...

Wahhh romantiknya....

Feeling ala2 kat obersea je :D

Cantik view ;D

wantie said...

kat sconer tu la kaki Aleesya terbelit. hahaha..

iklan rokok yang di lakonkan oleh mereka yang tidak merokok. peace yow

ALoNa CintamaniszLite said...

kelakar pulak statement parent gie tu...kena beli kete besar lagi lah cenggini sebab lebih selesa nureen nk membesar dalam kete, hehe...

Tapi tak tau laa hobi jenjalan ni nureen akan kekalkan ke idak masa dia dh besar nanti, kan...mmm..agak2??

ieda said...

cantik2 pic ..
dah lama x ke CH ..
teringat lak kenangan ke sana ;)

SyaNa said...

sweet sgt korg :-)

elly nadyra said...

sedap plak tgk gambar jagung tuh ekekekekekeke cantik2 gambar ko G.....suka betul aku tgk!

SURIA AMANDA said...

x sabar nak pi CH this week...

LYAfrina said...

pic ber-2 tu sungguh romantika de amorrr