"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Wednesday, December 5, 2012

Cameron Highlands, Malaysia | Night Market Brinchang


Sambungan trip mengembara ke lautan asmara  Cameron Highlands.
Kalau datang sini memang tak sah kalau tak menikmati kesesakan pasar malam ala2 Uptown Danau Kota. Kik kik..:P..tak usah percaya psl dkt Uptown mana ada jual Stawberry dan sayuran2 segar nie..ekekeke

Trip sebelum nie tak singgah pon night market psl asal datang Cameron Highlands je rmesti hujan dan asal hujan jer mesti datang Cameron Highlands. Hujan rahmat.....Nasib baik masa datang sini tue hujan belum start lagi..tp nk menampakkan ciri2 hujan mau turunnnnn......

Apa yg best kat sini selain dari tengok orang ramai?

Ada pelbagai benda yg di jual especially hasil2 tanaman agriculture. but bunga2an cam roses semua tue mmg susah nak jumpa. Tak macam dedulu. Yang ada pon cuma pokok bunga hidup or dedaun hidup yg boleh beli dan bawa balik jual tanam kat rumah.Pastu ada buah2an..ada jagung dan yg penting strawberry! Strawberry dip with coklat the yummy!

Apa yg tak best bila pergi sini?

Oh, semestinyer parking! pastu bersesak2 dgn orang ramai! nasib baik cuaca ala2 aircond. Kalau tidak memang berpeluh! Pastu harga kat sini pada firasat ramai orang murah, tak juga yer psl time nie especially kalau cuti sekolah, memang mahal wooo! kena pandai survey dan survey.
Then kalau bw anak kecik mmg susah kalau nak tolak stroller yer!

Dan apa aksi2 Gieyana dan team bila berada di sini?

See..dia mmg kebal kesejukkan lah..tak pakai baju hujan tebal pon! dan semestinya tersangkut pd booth mainan! haizz!


macam2 koleksi fm dan seumpama dengannya...

dan suami dengan cokelat strawbery..Opss Strawberry dib with cokelat..ngeh2..
Pastu bila dh selesai tawaf dkt Night market..we all singgah for supper...

Nureen dgn aksi "Sinderei-Sinderei!"

Dan siap kongsi2 makan lagi tue...gambar Ummi? Takder! huks!

Nota : Sinderei-sinderei adalah lagu+permainan yg dimainkan bersama2 dgn ummi or abah..mmg best juga layan. di reka oleh Nureen..ngeh2..

Tips :
Suggest kalau uols bawa anak kecik tue, better tak yah bawa stroller psl mmg penuh sesak dgn manusia. Nak tolak stroller pon takder ruang taw! kalau weekdays confirm takder night market nie kan?

Pastu, kat sini mmg susah sangat nak cari parking..better parking kat belakang surau sinun. dkt2 Tudor Hotel, Rosa Hotel sinun and kena blogwalking walking sket yer! takper..exercise.

Oh..mcm biasa..next entry to be continue.....



29 comments:

Ieda Zakaria said...

Eh..Nureen dok baby chair eh..

CH mmg x jemu...

Ema said...

rindu lak nak g sane ..

♥cikmOt♥ said...

lama tak p sini...hurmm

Nana said...

mmg jenuh wei
carik parking
aku parking jauh gile
kt hotel rosa pasadena nun
seksa rasa ngan nk bjalan sesak manusia

mrsfiza said...

Adeh kelakar aksi nureen... Kitorang 2tahunberturut gi cameron musim hujan..tido mlm macam nak kejung sbB sejuk angin bukit..haihh

Si Matatajam said...

In Shaa Allah nnt bila M p Cameron nk singgah gak night market ni..

Zura@Iwan said...

mmg x sah kalau x siggh sini..kecuali kalau hujan tpksa x dpt siggh..kalau x g night market..pergi morning market lah..haha...

mmg tbyg2 strawberry nieh....hehe

♥MAMASYAZA♥ said...

bestnya. sronok tgk gelagat nureen

::NureeN:: said...

gie... hg buat aku terpanggil utk terjah CH lgikkkk....
mmg best kan.. kebal la nureen x yah pakai sweater.. klau aku dh menggigil...
skrg ni mmg ramai kan cuti sekolah la katakan..
sbb tu aku suka g time org semua bz dok keja hahhaa

siti fatimah said...

nak gak aku dengar lagu sinderei sinderei tu mcm mana bunyinya. nak gak layan..

hhaha.. mcm mcm kan fe'el anak anak ni.

aku setuju part parking tu.

mama_umar_maryam said...

beshhh..terigt sejuk2 tu mkn jagung bakar kt psr brinchang tu..pehhh

Gieyana Muhamad said...

ieda

a'aa beb..meroyan nk duduk..ekekke..:-)

Gieyana Muhamad said...

Ema

Sy yg selalu g nih pon x jemu2nk p..:-)

Gieyana Muhamad said...

Cikmot

Nnt bebila leh p k..:-)

Gieyana Muhamad said...

nna

Tu la psl kan..mmg seksa kan..nasib baik time kite g tue bkn cuti sekolah kan..idak lagi ler msk..buat penat jer mkn jem kan..ekekek...:-)

Gieyana Muhamad said...

Mrs fiza

Ekekek..sabar jer anak dara aq nih..kik kik...mg sejuk gediss tul mlm tue tau psl ms lepak kt kedai makan tue hujan...:-)

Gieyana Muhamad said...

Si Matatajam

Terjah k..mmg best gak but kena compare price psl ada tpt yg jual mahal. ?:-)

Gieyana Muhamad said...

zura@iwan

Tu la psl..best g sini psl leh beli jagung n so on...:-)

Gieyana Muhamad said...

Mamasyaza

Mmg x jemu g sini..eh rs nk repeat ag...:-)

Gieyana Muhamad said...

Nureen

Tu la kan..mmag best g sini..x jemu2..tp x suka kalau jem lah...

Hihi..sabar jer kan anak aq nih..kebal bebenor...:-)

Gieyana Muhamad said...

siti fatimah

haha..nnt hg jumpa aq kite main sm2 nak..aku pon dh lupa lirik haa..ekeke..

Tu la psl..mmg x best kalau jem nih...:-)

Gieyana Muhamad said...

zetty

Tu la kan..ishhh..me terbayang2 gk...:-)

ALoNa CintamaniszLite said...

sape lagi nk layan budak nureen tu kalo tak umi dan abah dia?? hehe..
Lain kali kita konvoi ramai2 ler gi CH...ajak Zura, Wantie, Nad, El...huhu..

Gieyana Muhamad said...

Kak Lona

betui2 kan...:-)

haa'aahhh..gd idea tue..leh duk dlm satu apartment n riuh rendah leh mnyembang..T pandai masak..:-)

LYAfrina said...

nureen pening nk pilih y berkenan tu...

hihi..comel je ekpresi muka nureen y jelir tu.. suka pic candid2 gini...

ermm..pasar mlm dia mmg nmpk sesak..mesti jln berhimpit2 dgn umat manusia kan

mamalieyna said...

thanks bg info~ mana tau ada peluang ke sana..sian kami, tak sampai2 pun sana lg, huu~

candid2x pic mmg menarik! ^_^

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

rindu kat sini

el said...

gieyana family ngan CH mmg xdpt dipisahkan..ape kata ko beli satu umah kt sn..t leh pi sllu..kami pun leh stay situ wakakakaka

elly nadyra said...

tak pernah pi night market tuh, tingin la nak pi len kali ke sana, memanjang ke sana weekdays, tu yang tak best tuh.....cantik2 pic