"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, December 11, 2012

Jumpa Kak Lona, Yong Tau Fu sedap dan Bomba...

Assalamualaikum...

First at all, sorry Kak Lona..busy sgt lately..nak keluarkan entry nie pon dah terhegeh2...Lappy kat umah tue slow giler...now dh hantar kt kawan suami utk check...tetiba drive C jd full..nk buka Photoshop pon lembss! Dok online pon guna tab jer!

Saya rasa best dan sempoi jer bila buat terjahan maut last minit g Taiping...seyess best! Time nie paksu Nureen ikut sekali...seronok tul dier...padahal kakak dier yg terlebih seronok!

See..kan saya dh cakap! syiokkkkkk! :P

Masa Kak Lona dtg amik kat depan Zoo tue..hujan selebat2 nyer..nasib baik dh settle khatam jumpa kengkwn kat dalam tue! Nureen smpai tak larat nk bjalan kat dalam tue! Ehh..nanti ler kalau rajin boleh buat separate entry yer!..:P

Dia bawa we all g Bomba..oppss! bukan balai bomba..but tempat nie dorang panggil bomba..macam foodcourt gitu..Macam2 ada kat sini...dan macam2 we all makan smpai kenyang!

Suka bebenor Yong Tau Fu version Tepeng nie..kalau kat penang jenis sup tue..takder macam nie..Masa pilih benda2 ala2 pasembor nie, suami buat lawak bodo! Nasib baik Kak Lona tak tgk..gelak terkekeh2 saya! haizz!

Kite makan satay..satay makan kite! opss..mana ader..makan kuey teaw goreng portion suami..padahal suami nak lagi! nasib baik saya tak habiskan! ngeh2.5x..:P

Then..ini nasi Nureen yg punya..dia tak habis but ummi tolong nak habiskan..tapi dh tak termampu...kenyannnggg!

Dan posing2 dengan Kak Lona...kenal kak Lona masa memula berblogging batch skali Suziey.Com dedulu..Suziey pon dh suam2 kuku berblog..kik kik..:P

Dan last but not least..posing ramai2 without Abg Fadzil a.k.a suami Kak Lona..


# Eh Kak Lona, nnt kita outing sesama skali ngan Abg fadzil kat Taman Negara yer! confirm best!

Overall, sgt best bila kite basah bersama..Hujan rahmat beb!


"Be So happy that when others look at you they become happy too ~ Anonymous"

10 comments:

Zura@Iwan said...

kak alona....brp kali g tepen..x sempt aje nk rojer dia..huhu..x de jodoh gamaknya...

tp x per still kawan kan kak alona? hehehe..

Gieyana said...

Zura

Sian kak lona..hg x mau jumpa dier..ekekeke..:P

ALoNa CintamaniszLite said...

eh..ada jgk entry ni, hehe..
Takpe ler..kot ada mai tepen lagi..roger jer laa. Kalo akak free...orait jer nk jumpa-jumpaan..hehe.

Ha'ah..nanti kita gi Taman Negara sama2..insyaAllah..ada rezeki leh buat aktiviti ni, hehe..

Dee said...

next time dee gi tepeng leh singgah sini.i fall in love with tepeng too..

wantie said...

Jaga la . Aku jumpa kak lona satu hati nsnti aku nak dakap teruih. Hahaha...

Sesekali wat mereng syok gak.

Nad @ MamaZN said...

Syok!
Best!
Nak jugak! =p

el said...

ang ati2 t..sat lagi hang pi dakap laki kak alona..ha gusti la kome kt tepen tu muahahahaha

kt mn kedai yong taufu tu eh..bak no kak lona lol

MizzTina said...

syok btl tgk akak ni asyik berjalan je..

Ayu azmir said...

salam perkenalan....

LYAfrina said...

mmg nmpk sedap la yongtahu fu tu.. eyhh..kt bila plok nk jumpa?