"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Friday, December 21, 2012

Trip to Kuala Lumpur December 2012 : Da intro..


Assalamualaikum...
Macam2 saya nak abadikan kat sini actually but most of thE entry kena cut down atas sebab2 tertentu. Busy dan Blog saya byk sgt silent reader..:P

First at all..thanks a lot for those yg rajin2 singgah di sini yer..Appreciated its!
Ok..back to the story..

Wht is the main purpose Cik Puan Gie dan keluarga menerjah?

Owh..this time saya convo..actually dah malas nk pergi attend nih..tapi nk juga take the feeling ala2 artis dpt anugerah gitu! kerlass ko Gie!

 Kiranya three in one ler tujuan utama nyer..shopping dan pre-honeymoon...Mau meroyan saya tahu psl saya mmg suka shopping! tapi kena makse sure juga poket penuh..tmbah lak this trip mid of the month ko! :P

Day 1

Kite plan nak bertolak jumaat pagi tue..but, oleh kerana suami ada urusan yg tak dpt di elakkan..kite postpone bertolak malam! next time mmg taknak dh btolak malam weh! nanti saya kongsikan pengalaman memandu ala2 drift secara berganti2 dgn suami..:P

6.00am Sabtu : reached Jejantas Sg Buloh. Ni mmg port yg kite akan singgah kalau turun KL. Mandi dan buatler apa yg perlu kt sini..refill tank & so On. Then adjust ler gprs segala bagai menuju Universiti Malaya. Adess..gprs buat sengal lak..nasib baik ler edisi gerak hati tue menjadi..kan KL byk jalan yg memeningkan..:P

8.30am : Amik jubah n g Planetarium Negara. Ececece..lawak lak tetiba geng2 Gieyana nk g sini...awal lagi sementara menunggu check in ko! tak masuk pon psl masing2 dh jd weng2 dek x cukup tido..:P


Sila jangan tiru aksi ini..mmg tak senonoh betul Ummi..:P


11.00am : g hotel...Grand Seasons. Ini ler yg dpt mak booked psl last minit booking..Amik ko Gie! Kan x dpt hotel yg ko nak! :P alahai..bilik tak leh check in psl super dupper full house. 1.30 ptg baru leh..badan dh penat + lapar..so decided g cr makan kt Kg Baru..

1.30pm : aduyaii...tak dpt gak check in lagi..almost 3.00 br leh..nnt saya story in details in the next entry yer psl saya dh almost nk temperature naik! ngeh2..:P

8.00pm : Yeayhh...ke Bkt Bintang kite..meroyan saya tgk baju2 kt H&M,,baju budak especially. Dapat beli bbrp helai for Ummi Nureen dan Nureen....dan yg penting ada stoking Smuft. Tak puas nk lepak sini lama2..nanti sy datang lagi psl masing2 dh lapar!

9.30pm : Makan dkt one of the Arabian Cafe kt area nie..mau RM170 kot! Haizz~


Day 2 ~ Ahad

Tahniah utk saya!

5.30am : Seawal pagi saya bangun..gosok baju suami..baju saya dh siap2 gosok dh..adess! camni Tie dier x bawa...dh ler tali pinggang kuning! kah kah...There is nothing weird in this world fashion katenyer..ekekeke..:P

6.40am : Tak jauh sgt Grand Seasons dgn PWTC...sy kena lapor diri before 7.30am..

7.30am - 11.00am : yeayhh..selamattt! sikit jer snap photo psl Nureen tak nak ikut lak although acik & paksu leh jaga kt luar..so rushing back to hotel..

11.30am : kemas2 nk check out. Kalau ikutkan hati mmg saya nk stay lagi..but mak dh taknak..saya nie nak juga ler khatam shopping Mall lagi..


1.00am : Makan2 kat kg Baru lagi..

2.00pm : Pergi hantar jubah then jejakkan kaki kt Tugu Negara..buat photoshoot kat sini best nih.. last hantar jubah Jan nie but saya hantar siap2 psl pasni nk g next trip lak..mcm tak sempat jer ..ekekek..:P

5.00pm : Kite g Jalan TAR..kat sini saya giler shopping gak..adess! asyik shopping jer..dapat beli beg comel & telekung idaman...for niece, kak Long, mak..saya belikan kain pasang...

8.00pm : Ikutkan hati nak gak g IKEA..tp mcm weak sgt..& decide nk balik mlm tue juga psl nk direct g Alor Setar then patah balik ke Penang...Sempat singgah Uptown but khemah br jer dok pasang...kah kah..:

Eh..Bye2 KL..see you next time...singgah kt Rawang jer utk Mandi n makan lagi!

~ Trip yg asyik makan dan kepenatan...
~ me amik alih drive frm Tanjung Malim to Bkt Gantang..perghh..sejarah psl drive almost 3 hour non-stop..~~

Sorry tak dpt nk jumpa kengkawan alam maya..plan mmg nak jumpa Dee & Nad psl dorang nk tgk shawl..tp tak kesempatan..insyaallah kalau di izinkan Allah SWT kita jumpa k..Yakin pada rezeki Allah..
 

16 comments:

ALoNa CintamaniszLite said...

Ish..ish..akak baca mcm penat jer jalan mcm ni. Macam ada pemberat aje kat mata akak kalo akak jenjalan mcm Gie dan Munir ni...adeii..
Akak dh tua agaknya...badan mmg tak larat dh. hehe..

Apa2 pun tahniah...tahniah..tahniah...utk kejayaan gie...tahniah atas kesabaran gie...utk mencapai kejayaan sebegini.

atty's said...

tahniah gie.. :)

Gieyana said...

Kak Lona

mmg betul2 penat siut akak..memandu tukar2 psl siangnyer jumaat tue munir ada program yg memenatkan dirinyer..ekeke..

although penat..still leh senyum puas hati gak..kik ki

Thank u akak..akak orang ketiga kot sy bgtau psl convo nie before pegi..ekeke..:P

Nad @ MamaZN said...

Kak g...
Saya bace entry akak ni bile dh abes rase semput! Haha!
Sebabnya ikut terasa penat.
Masa terhad, tp byk aktiviti...
Penat tp seronok
=)

Nad @ MamaZN said...

Eh lupaaaa...!
Tahniah kak g...
Bunga dah dpt kan?
Kahkhkah! =p

el said...

tulah aku pun penat bc ni..hahahah
congrat...xpe kowg kt situ wat keje laju2..hehehe

Gieyana said...

Nad

kah kah..kalau nk bertambah comel n cute mcm Kak G..kena buat acara gila2 remaja cmni lah..br aweks muda tau! Kah kahhh...:-)

Chekgu Azrine said...

tahniah ye wak..salam perkenalan..

wantie said...

tahniah...

amboi.. siap nak khatam shopping. kalau aku le, bab shopping tak pernah khatam. asyik ulang ulang je. kikikik..

bershopping pun hang belasah khatam. sabor je la hang

Ana Suzana said...

Tahniah ye... ^_^

Dee said...

xpelah gie..dee baca pun tau betapa sibuknya gie aritu..tp dee mmg nak tgk video cara2 gie pakai tudung..nti dee sms eh nk tya kaler apa lagi yg tinggal..

mamalieyna said...

Yg m3mbaca ni pun bleh rasa kepenatannya..woo...

Tahniah gie !

Myra Jay said...

1st congratez :)
2nd tak sabar nak tunggu next and next entry
3rd sama tak suka drive malam2 especially perjalanan jauh
4th tunggu next entry la..hehee

Si Matatajam said...

Congrats Gee

Zura@Iwan said...

tu la mmg penat weh kalau btolak malam....lain la kalau hg smpi kl tu dh leh check in hotel beb...huhu...

x per2 pegalaman tu....hehe

happy kan sbb dh habis study then yg penting dpt bersama org tsyg....:)

LYAfrina said...

alhamdulillah... congrats gie ;-)