"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Monday, December 24, 2012

Weekend : Treatment bersama2 dgn mengukur keluasan shopping complex..~~

Assalamualaikum...

Selain dari lepak2 buang masa kat rumah..picnic or so on....nie ler xtvt anak beranak kalau free tahap dewa!
lepak kat shopping complex kan sejuk..Tak yah bayar aircond charges..ngeh3..:P
Korang pon suka kannnn!

Saya nk buat comparison between Jusco Perda dan Penang Times Square yer! Ohh..siannya, kat Jusco Perda nie, dh kureng sgt benda2 yg di jual daripada berfloor2 dulu, dh tinggal 2 floor jer..maybe byk org suka dtg shopping kt island ...terkezutt gak bila g sini..nothing! cuma outlet2 lain tue still maintain...

Then dkt Penang Times Square tue tak yah ckp ler..mmg lenggang sgt..Sunshine City yg dulunyer besar dh tinggal 1 floor jer! ngeh2..competitor byk n buying trend pon tak semegah KL sinun...

Lepakking kt Medan Selera Tun Sardon..before meronda2.. =.=

membayar..beli Acik'nyer barangan kt sini..

One of my wishlist for 2013 kat sini..eh..next week pon dh 2013 kan...:P


Feveret tpt utk Nureen..pantang tgk jumpa nih!

Lepakking bersama acik... =.=

~~ Suka g Gurney Plaza, Queensbay Mall...entry ntah apa2 ku rasa...:P

14 comments:

::NureeN:: said...

mmg arr jusco perda gini kan... dh tu aeonnya terpisah... tp masa g nk shopping baju raya bleh thn jgk byk choice..
tmpt fvret nureen sama mcm elly yerr

ALoNa CintamaniszLite said...

seronok lah nureen...kekadang paksu..kekadang achik...

Nad @ MamaZN said...

Kalu saya.g.penang, nk terjah sini gak ar hehehe...

wantie said...

tak pa.. hang pi sana meramaikan manusia kat sana yang hanya tingga beberapa ketul ja tu. keh keh keh...saja suka kaco hang.

Zura@Iwan said...

aku pun x phm apa hg nk ceta...sbb tajuk ukur shopping complex..so kena la ceta brp keluasan bangunan ni? kahhhhhhhhhhhh!

ntah la..byk sgt shopping complex skrg....huhu...byk persaingan...penang time square tu mmg lenggang...penah g 2-3x je kut..hehe...

Chekgu Azrine said...

Sllu blk penang kg hub..tp blm.pernah g jusco perda..hehe

PinKy MoMMa said...

ummie sebenarnya tak rasa nak gelak tapi bila baca ayat akhir tiba tiba terkahkahkah..

pastu baca komen zura rasa nak guling guling..hahaha

iols is kompius..secara kesimpulannya..kamu boleh jadi duta penang, mana tempat yang best dan tak best...boleh?

sambung kahkahkah ;D

LYAfrina said...

OK lg kot..kalo dtg centre point kemaman..lagi sadis... huhu...

kt org klo nk best2 pon ke kuantan la... bru rasa msk shopping complex... n y dkt sini pon Mesra mall.. tp xde bnyk mne pom

mama_umar_maryam said...

aritu p penang smpt g queensbay mall je,lain2 xsmpt ukur,hahaha

el said...

eh hang xwat dah eh gambar kecik2 tu..aku rs gambar besar ni baru puas tgk hehe...aku nak pi PTS laki aku sure xkasi sbb katanya xdak apa huh haha

Aty_Fared said...

anak dah besar..anak dare pulak tu..sonok bawak gi shopping...:)

mamalieyna said...

eina igt sunshine je, hehe..lama tak g penang, dl masa kecik ada kakak sorang dok penang, dia bwk g sunshine jer ^_^

Gieyana said...

El

HAHA..ikut mood gak actually..ekekke..
Betui2..x dak apa sgt pon..cuma da kedai accessories murah kt level brp ntah kalau nk beli brg2 plastik n so on..:)

Anje Mamy Balqis said...

kita suka Queenbay mall...Gurney plaza pun suka...adei Queensbay tu jenuh nak ukoq keluasannya...best2 jalan2 terapi minda kalo nyopping terapi poket