"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Monday, December 31, 2012

Year 2012 : 1001 kenangan indah bagi Gieyana..:-)


Kenapa nk letak 1001 kenangan G ??
Hurmm..ikut suka hati daku jer! byk juga orang suka letak no nie untuk mengambarkan kenangan yg tak dapat dikira..bermakna, kenangan tue mmg banyak lah!! ecececece
Sayang betul daku dgn orang budak dua orang nie!
Pastu..daku suka sgt spend masa lepak2 camni...jimat belanja uols!

Pastu..daku suami suka sangat layan minah kecik nih! Tahun nie banyak kali turun KL..habiskan $$ kat Ikea gak! haizz!

Pastu..trip yg best n plg lama kita spend kat tempat orang..penginapan 5hr 4 malam kat Kuching..ekekeke..:P
Macam2 kita dpt ms trip nie..Love Nature, Love treatment dan so on! Never forget!


Pastu saya cuba berjinak2 dgn Gieyana's shawl limited edition. pada mulanya buat utk sendiri pakai jer..pastu timbul idea nk jual...murah jer rega nyer! eh, next batch coming soon k..

Yang ni tak leh lupa..lama tul nk habiskan course! ekeekeke..:P
Then finally..

My big winning..Alhamdulillah...

Cameron!

Dan macam2 lagi kenangan pahit/emo dan indah yg tak dapat daku lupakan! ngeh2..:P

~ to n fro balik kampung...to n fro ke serata tpt ni mesia..really best sgt!
~ Wishlist 2012 yg x dpt nk countdown this year, carry forward next year la kekdahnyer..:P

Last but not least..Selamat Tahun Baru semua..
& entry 2012 yg x sempat nk update this year pon carried fwd next year..:P


Feb 2013 Trip : Rescheduled


Assalamualaikum...

 Tak sabar juga ni actually! Although masa dh rescheduled, tapi tetap rasa beruntung psl timing kali nie mmg cung! tak sama mcm g Sabah dulu...pkul 7.00pg dh kena depart balik PEN.


~ First time naik belon waktu malam..tetiba rasa gayat! This time kite bawa Acik sekali.. ~~
~ Sapa nak ikut jom!!
~ Mmg mcm kebiasaannya, kalau book AA nie awal..rescheduled masa tue dh jadi satu kemestian gitu...

Sunday, December 30, 2012

Friday, December 28, 2012

Life is all about....


Amazing that this comes from an advertisement:


"Life isn't about keeping score. It's not about how many people call you and it's not about who you've dated, are dating, or haven't dated at all. It isn't about who you've kissed, what sport you play, or which girl or guy likes you. It's not about your shoes or your hair or the color of your skin or where you live or go to school. In fact, it's not about grades, money, clothes, or colleges that accept you.


I love to keep connected....


Life isn't about if you have lots of friends, or if you are alone, and it's not about how accepted or unaccepted you are. Life just isn't about that. But life is about who you love and who you hurt. It's about how you feel about yourself. It's about trust, happiness, and compassion. It's about sticking up for your friends and replacing inner hate with love.

I love picnic and spend times with my LOVE...

Life is about avoiding jealousy, overcoming ignorance, and building confidence. It's about what you say and what you mean. It's about seeing people for who they are and not what they have.

I love eating...

Most of all, it's about choosing to use your life to touch someone else's in a way that could never have been achieved otherwise. These choices are what life's about."

-- Nike Ad
Then..I proud to be myself...

My Happy Moments


Assalamualaikum..


Bismillahhirahmannirrahim..Mencuba nasib di hari Jumaat yg mulia ini...~~
Lamanya tak joint blog contest nie..saja mencuba nasib smbil membantu rakan blog utk memenuhi impiannya...In shaa Allah sekiranya sudah tertulis rezeki tue milik Eyriqazz, pasti awak akan memilikinya instead of guna handset sempoi tue! ekekekeke..~~


Contest Penutup dari Eyriqazz untuk tahun 2012. Syarat-syaratnya : Sila Terjah sini yer...~~


" Contest My Happy Moments dianjurkan Eyriqazz.com bagi menyahut Cabaran iPhone 5 Gadget Impian “

3. Tagkan 3 rakan blogger anda (tidak wajib). Sharing Happiness menyeronokkan, kan?
~ Kengkwn blog semua yg nak joint, dipersilakan k psl mana tahu kalian boleh menang..~~

Tarikh tutup, 31 December 2012.

Syarat tambahan : Kat sini juga..

Thursday, December 27, 2012

Nuffnang | Earning for December...


Cepat uols click my entry nie yer...just berkongsi earning blog cap ayam nie fr this month..cukup ler buat belanja family or entrance utk sorang kat USS..ekekek..

nak jer sy cash out 31hb nie but suami suh kumpul dulu..Jan 2013 br cash out kot...Alhamdulillah smbil berblog smbil dpt income kan..Thks Nuffnang...:)

tak yah hide ler psl sket jer earning nyer....but leh la kalau nk g makan2 kt kedai Korea....:P

nota kaki : suka check uv kt blog nih jer...:)
 tapi uv sket jeer psl kureng mengupdate..nak uv byk senang jer.....rajin update n rajin blogwalking dan yg penting blog te mesti ada identiti yg tersendiri....sy suka berkongsi gambar2 moments kt sini...:)~~

Monday, December 24, 2012

Weekend : Treatment bersama2 dgn mengukur keluasan shopping complex..~~

Assalamualaikum...

Selain dari lepak2 buang masa kat rumah..picnic or so on....nie ler xtvt anak beranak kalau free tahap dewa!
lepak kat shopping complex kan sejuk..Tak yah bayar aircond charges..ngeh3..:P
Korang pon suka kannnn!

Saya nk buat comparison between Jusco Perda dan Penang Times Square yer! Ohh..siannya, kat Jusco Perda nie, dh kureng sgt benda2 yg di jual daripada berfloor2 dulu, dh tinggal 2 floor jer..maybe byk org suka dtg shopping kt island ...terkezutt gak bila g sini..nothing! cuma outlet2 lain tue still maintain...

Then dkt Penang Times Square tue tak yah ckp ler..mmg lenggang sgt..Sunshine City yg dulunyer besar dh tinggal 1 floor jer! ngeh2..competitor byk n buying trend pon tak semegah KL sinun...

Lepakking kt Medan Selera Tun Sardon..before meronda2.. =.=

membayar..beli Acik'nyer barangan kt sini..

One of my wishlist for 2013 kat sini..eh..next week pon dh 2013 kan...:P


Feveret tpt utk Nureen..pantang tgk jumpa nih!

Lepakking bersama acik... =.=

~~ Suka g Gurney Plaza, Queensbay Mall...entry ntah apa2 ku rasa...:P

C.e.L.e.B.r.a.T.i.o.N....



“Love is that condition in which the happiness of another person is essential to your own.” 
― Robert A. HeinleinStranger in a Strange Land









Sabar jer Nureen..tetiba terasa lucu! ngeh3..:P




Nota Kaki : Love both of them & Alhamdulillah dengan nikmat sementara yg diberikanNya...=.=



Friday, December 21, 2012

Trip to Kuala Lumpur December 2012 : Da intro..


Assalamualaikum...
Macam2 saya nak abadikan kat sini actually but most of thE entry kena cut down atas sebab2 tertentu. Busy dan Blog saya byk sgt silent reader..:P

First at all..thanks a lot for those yg rajin2 singgah di sini yer..Appreciated its!
Ok..back to the story..

Wht is the main purpose Cik Puan Gie dan keluarga menerjah?

Owh..this time saya convo..actually dah malas nk pergi attend nih..tapi nk juga take the feeling ala2 artis dpt anugerah gitu! kerlass ko Gie!

 Kiranya three in one ler tujuan utama nyer..shopping dan pre-honeymoon...Mau meroyan saya tahu psl saya mmg suka shopping! tapi kena makse sure juga poket penuh..tmbah lak this trip mid of the month ko! :P

Day 1

Kite plan nak bertolak jumaat pagi tue..but, oleh kerana suami ada urusan yg tak dpt di elakkan..kite postpone bertolak malam! next time mmg taknak dh btolak malam weh! nanti saya kongsikan pengalaman memandu ala2 drift secara berganti2 dgn suami..:P

6.00am Sabtu : reached Jejantas Sg Buloh. Ni mmg port yg kite akan singgah kalau turun KL. Mandi dan buatler apa yg perlu kt sini..refill tank & so On. Then adjust ler gprs segala bagai menuju Universiti Malaya. Adess..gprs buat sengal lak..nasib baik ler edisi gerak hati tue menjadi..kan KL byk jalan yg memeningkan..:P

8.30am : Amik jubah n g Planetarium Negara. Ececece..lawak lak tetiba geng2 Gieyana nk g sini...awal lagi sementara menunggu check in ko! tak masuk pon psl masing2 dh jd weng2 dek x cukup tido..:P


Sila jangan tiru aksi ini..mmg tak senonoh betul Ummi..:P


11.00am : g hotel...Grand Seasons. Ini ler yg dpt mak booked psl last minit booking..Amik ko Gie! Kan x dpt hotel yg ko nak! :P alahai..bilik tak leh check in psl super dupper full house. 1.30 ptg baru leh..badan dh penat + lapar..so decided g cr makan kt Kg Baru..

1.30pm : aduyaii...tak dpt gak check in lagi..almost 3.00 br leh..nnt saya story in details in the next entry yer psl saya dh almost nk temperature naik! ngeh2..:P

8.00pm : Yeayhh...ke Bkt Bintang kite..meroyan saya tgk baju2 kt H&M,,baju budak especially. Dapat beli bbrp helai for Ummi Nureen dan Nureen....dan yg penting ada stoking Smuft. Tak puas nk lepak sini lama2..nanti sy datang lagi psl masing2 dh lapar!

9.30pm : Makan dkt one of the Arabian Cafe kt area nie..mau RM170 kot! Haizz~


Day 2 ~ Ahad

Tahniah utk saya!

5.30am : Seawal pagi saya bangun..gosok baju suami..baju saya dh siap2 gosok dh..adess! camni Tie dier x bawa...dh ler tali pinggang kuning! kah kah...There is nothing weird in this world fashion katenyer..ekekeke..:P

6.40am : Tak jauh sgt Grand Seasons dgn PWTC...sy kena lapor diri before 7.30am..

7.30am - 11.00am : yeayhh..selamattt! sikit jer snap photo psl Nureen tak nak ikut lak although acik & paksu leh jaga kt luar..so rushing back to hotel..

11.30am : kemas2 nk check out. Kalau ikutkan hati mmg saya nk stay lagi..but mak dh taknak..saya nie nak juga ler khatam shopping Mall lagi..


1.00am : Makan2 kat kg Baru lagi..

2.00pm : Pergi hantar jubah then jejakkan kaki kt Tugu Negara..buat photoshoot kat sini best nih.. last hantar jubah Jan nie but saya hantar siap2 psl pasni nk g next trip lak..mcm tak sempat jer ..ekekek..:P

5.00pm : Kite g Jalan TAR..kat sini saya giler shopping gak..adess! asyik shopping jer..dapat beli beg comel & telekung idaman...for niece, kak Long, mak..saya belikan kain pasang...

8.00pm : Ikutkan hati nak gak g IKEA..tp mcm weak sgt..& decide nk balik mlm tue juga psl nk direct g Alor Setar then patah balik ke Penang...Sempat singgah Uptown but khemah br jer dok pasang...kah kah..:

Eh..Bye2 KL..see you next time...singgah kt Rawang jer utk Mandi n makan lagi!

~ Trip yg asyik makan dan kepenatan...
~ me amik alih drive frm Tanjung Malim to Bkt Gantang..perghh..sejarah psl drive almost 3 hour non-stop..~~

Sorry tak dpt nk jumpa kengkawan alam maya..plan mmg nak jumpa Dee & Nad psl dorang nk tgk shawl..tp tak kesempatan..insyaallah kalau di izinkan Allah SWT kita jumpa k..Yakin pada rezeki Allah..
 

Thursday, December 20, 2012

Gieyana's Shawl Limited Edition : Second Batch For Sale

Assalamualaikum..

Mmg limited edition pon psl nk handle semua nie memerlukan komitmen yg tinggi. Panjang shawl nie 1.75mtr yer..korang belit2 jer sesedap rasa..:P

Price Rm20.00 & postage cuma RM5.00 jer... Mostly postage orang charge RM6.00 but saya cuma charge RM5.00. Yang kurang tue sedekah....Saya gunakan City-Link but those yg jauh sangat saya akan gunakan Pos Mesia psl takut City-Link lambat hantar or delay nak menghantar...Material : Super chiffon except code 010.

[abaikan model yg tak brp nak model nie yer..tgk kaler dh ler..:P]

Ini real kalernyer yer...cuma kaler grey & blue letrik jumaat nie insyaallah.. =.=

Dark Orange : 001
[ ada 2 jer ] 1 available SOLD

Dark Mustard : 002
[1 pcs] SOLD

Hijau Comei : 003
[2 pcs] SOLD

Furshia Cung : 004
[1 pcs]

Purple menarik : 005
[1pcs] SOLD

Dark turqoise : 006
[ eh, yg nie mcm saya pakai tue kat entry sebelum nie..:P]
1 pcs  SOLD

Dark brown superb : 007
[1 pcs]

Light Furshia sempoi : 008
[1 pcs] SOLD

Blue in the sky : 009
[2 pcs] SOLD

Pinky lady : 010 ~ lupa jenis kain but soft n senang pakai..
[2 pcs]

Nota kaki: mmg limited edition yer..kalau uols nak request kaler..just drop me an email/wassap/bbm.

0194412199