"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, January 29, 2013

Alhamdulillah..rezeki dariNya....:-)

Bismillahhirrahmannirrahim....

Perkongsian nie diharap tak menyentuh mana2 pihak..sekadar berkongsi kegembiraan yg Allah S.W.T berikan pada saya dan keluarga...

Disahkan hamil selepas 6 tahun melahirkan anak pertama mmg sesuatu yg tidak dpt tergambar keterujaan dan kegembiraan...Hanya suami dan Allah S.W.T yg tahu apa yg tersurat dan tersirat dalam hati saya..
(entry ala2 hint sebelum2 nie ada juga yg meneka but uols mmg pandai lah! berpengalaman gitu!..:P)
 
'Yakin pada rezeki Allah'....'Perancangan Allah adalah yg terbaik utk setiap umatNya'...."Redha dan tawakkal'..dan yg paling penting..."sentiasa berdoa'...Insya Allah, akan dimakbulkannya...rezeki tue kan datang dr pelbagai sudut..kegembiraan, kebahagiaan, zuriat dan sebagainya...



Kalau ada mana2 yg bertanya...ada petua ker G?
Sorry mmg takder..Hanya berdoa dan Redha serta tawakkal...Pada mulanya saya mmg nak jarakkan anak at least anak pertama dah pandai berdikari dan tahu "caring" tue macam mana. At least kasih-sayang tue dapat di bagi sama byk...Tapi lumrah la kan..pasti ada sok-sek yg bertanya..

Apa reaksi Nureen?
Nureen mmg teruja gila! setiap hari mmg tanya..bsok bln brp Ummi? bkn bulan 9 ker? aduyaii! letih mulut mak nak menjawabnyer...betul ler bila byk org cakap..kalau umur anak kita dh lebih dr 5 thn, sampai satu tahap tue dia akan main sorang2, n cakap sorang2 dgn 'adik' mainannyer! sabar jer Nureen! since last year, satu bilik kt umah tue mmg penuh dgn stroller, car seat, tilam baby yg di buatnya mainan!ngeh2...

Sayang Nureen! Nureen mmg sangat caring......

1st Check up
Alhamdulillah...decided nk giving birth dkt tpt yg sama bersalinkan Nureen...Yeayhhh Saya Anak Kedah! Senang sket psl semua family dkt sana...moga semuanya dipermudahkanNya...
Ya Allah..terharunyer Ummi bila dgr heartbeat baby yg Ummi kandung nie semalam..Subhanallah...x tergambar dgn kata2...

Last but not least...thanks friends for da wishes through fb, sms, bbm, n so on..Love you all!

51 comments:

mama tisya said...

take care beb...bila due?

el said...

congrat gie...sebak lak aku..
yelah tu betul...semuanya perancangan drNYA..

take care ok

MRS. K said...

tahniah... take care dear

OmbakBaik said...

tahniah..take gud care of urself mommy :)

Fiza Rahman said...

Alhamdulillah. Tahniah. Selamat menempuh 40 minggu nan indah. Take care.

♥MAMASYAZA♥ said...

wahhhhh, akak tumpang happy, tahniah
lepas ni nureen dah nak jadi kakak.
aritu G tanya kat mana akak minum laicikang tu. medan selera perumahan awam mergong. cari kedai bernama Leeds. memang laicikang n aiskacang kat situ sedappp

:: Riri-Fatieha ::~ said...

wah.. syukur... tahniah kak.. jaga kesihatan akak dan baby ye :)

Ratu Hatiku said...

Alhamdulillah.. Tahniah :D

Yantisa said...

Tahniah ... jaga diri elok-elok ya Gie .

Allene said...

alhamdulilla.h... =)

myaishahhafiz said...

tahniah...
tumpang gembira dgn berita nie.
semoga semuanaya dipermudahan utk awk..

Ann@zanyra said...

alhamdulillah...tahniah!jage diri yea..

seronoknye..harap2 ade rezeki kami juga nnti..amin..insyaAllah:)

MrS. F!zA said...

alhamdulillah..dr mula lg dh blh agk dan yakin sekali..hihi

take care ye kak gie..awal kehamilan ni kena jaga lbih skit..bykkn rehat k..

Delimasari said...

tahniah

MyKhalish said...

congrats!!!! kami dah agak, tapi biarla tuan tanah announce dulu. hihihi... take care ya. Nureen definitely will be good sister. ;)

ceritera-chinta said...

tahniah akk ^_^

Syida said...

congrats!

MizzTina said...

kakkkkkkk...tahniah ye.. nureen nk dpt adik!!!

Daddy Ziyyad said...

Alhamdullilah...tahniah atas pregnancy ini..

shazrina said...

best nye ade baby lagi ...tahniah ye ..

Zie Fauzi said...

tahniah kak..jaga diri elok2.... yeah..yeah...nureen nak jadi kakak dah....

ALoNa CintamaniszLite said...

Akak tumpang bahagia sejak mengetahui perkhabaran indah kalian ni..(senyummmmm)

ummi nia said...

Yeaayyy..kita dpt baby sama thn..cuma beza bln jer..tahniah yer

eT said...

waaahhh...syoknyaaa...tahniah!!!

Fara Mustapha said...

hi gie, happie 4 u.....take gud care of urself tau....congrats frm k.fara....

m@m@yAyA said...

Thniah akk~

Da agk da msti akk peknen sb akk ada bg hint2 sblm nie,tp xnk tny tkut akk lom sdia/tkut slh nti akk kcik ati..

Jg dri yer kak,nureen msti xsbr nk jd kakak~
Bestnya peknen[huhu]

Nad MamaZN said...

Saya tumpang gembira
Tahniah!
Rasa hepi sgt
Patut la akak ckp takdpt nk p bercuti
Kalu x akak nk p mane? Hihi
Take care kakak sayang! =)

wantie said...

Tahniah..syukur alhamdulillah.. Nureen bakal dapat adik.

moga kandunganmu dan kesihatanmu sentiasa di pelihara Allah.

Nana said...

Aku dh 4 bln blom dgr lg hb bb
Klw cekup dia cek bese je xde scan lg

mamalieyna said...

Yeaaa.. Alhamdulillah..ada terlintas nk tnya sblm ni, tp tak jd..heee.. congrate..n tcre..bestnye..mmg teruja la nureen tu..

EFB said...

Tahniah Gie,

memang seronokkan kan kiter dgr jantung berdegup2

nureen dapat bakal dapat adik yehaaa :)

IMAN SAYANG CERAI SUSU JUGAK AKHIRNYA

Gieyana said...

Nana

Oh..kalau kat Klinik mmg x der scan bagai kan..aku pon tgh decide nk buat duo check up ka idak nie..malas tul nak g KK psl ramai orang..ms Nureen dulu both tempat pegi since kat Kedah Medical tue ahad da buka..oh yg nie daku scan 3D/4D..so leh tgk baby dengan jelas..n doc kasi loud speaker utk daku dgr..Alhamdulillah..mmg touching sgt..:)

*∽ IZAN ∽* said...

Giee..!!! Congrateeeeeeeeeeeee!!!!

Waaaa.. so happy for you! Alhamdulillahh... akhirnya Nureen akan dapat adikk.. yea yeaaa!!! *eh auntie plak excited terlebih*

Ok.. Mak Buyung.. lepas ni kena jaga2 makan & kesihatan okeh. Take care dear!!!!

Ina Khairina said...

tahniah!mesti si kakak x sabaq nak tunggu adik lahir,lama kan tunggu...

fuh...fuh...sembur2 la kot sini sama kot2 boleh berjangkit,hehe

LYAfrina said...

tahniah gie.. lya pon xtau nak kata apa..sbb sgt happy buat gie.. alhamdulillah... rezeki dariNya...
smoga gie & kandungan baik2 saje hingga ke saat nak deliver... take care ye

[-suziey-] said...

alhamdulillah..syukran..tahniah babe..take a good care of ur self :)

~Siti Hajar~ said...

Tahniah wei!!! aku plk yg xcited...take good care dear!

Aju Mohit said...

tahniah dear!!! jaga kesihatan ye

elly nadyra said...

Congrats! Take care ye!

Ummi Salsabila said...

Tahniah kak! Saya dah dpt agak tgk pic kurma kat fb ritu.Take care :)

Aty_Fared said...

Alhamdulillah...tahniah g...:-) nureen nak jadi kakak dah..yaaeeyyy....:-)

Amanda Suria said...

Alhamdulillah, tahniah Gie...

mummy_ayu said...

congrats dear..tu la baca kat FB..hapy for u...
congrats kat Nureen gak..nak jadi kak long yer..
take care!

Zura@Iwan said...

Alhamdulillah...tahniah lagi....

yg penting jaga kesihatan, jgn buat keja berat2 yer....minta en moon tlg..hehe...

#aku pun teruja bebs....:)

Pusat Bahasa Pelangi said...

tahniah gee..happy for you.

Mummy Dasy said...

congrats dear.. jaga kesihatan & take care..

Atie said...

alhamdulillah tahniah kak....hepi dengar ramai kawan yg pregnant.. :)

mama_umar_maryam said...

Alhamdulillah3x..jg diri baik2 dear!

BabyIntan com said...

Alhamdulillah, tumpang happy utk Gie! Take care kay :)

♥ Wina ♥ said...

hurmmm dah agak dah!

congrats dear!!

Gieyana said...

thanks sume for da wishes..sgt2 aapreciated its..:-)