"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Friday, January 11, 2013

Grand Pacific Hotel, Kuala Lumpur : Penginapan yg affordable serta selesa ko!


Phewww! Tarik nafas panjang2...baru nak up entry nie..Berkongsi penginapan kat sini yg sangat selesa dan mampu di bayar. Kebetulan time nk turun ke KL nie godek2 dan terjumpa...(katil dier lebih lembut than hotel titiwangsa..oppss!)

Terletak berdekatan dgn PWTC. Sepatutnya masa convo ritu memang nak stay sini pasal room rate cuma RM120.00 with  bfast. Murah kan! this is for goverment servant k..kalau rate normal murah juga kot..not so sure lak! cer contact hotel ni yer!

Kalau nak cari hotel yg selesa but murah kat KL mmg susah sket. Sorry psl saya mmg demand bab hotel nie psl yg pentingnya kebersihan psl kalau ada anak kecil mmg hygiene is the main consideration yg saya choose.  Eventhough kena bayar lebih sedikit pon i will..

Before saya tukar sektor pekerjaan, saya mmg kerja in hotelier industry..so saya tahu how housekeeping do their job..how food & beverage handling their things & so on. So please watch out guys especially the brown blanket inside the room. They might took few week or month to change its!lalalalala...

 time kite check in ni dah dkt nk maghrib dh psl ate lepas turun dari Cameron kan..perghh..penat saya layan drift sensorang psl suami dh jd co-pilot..
 This is the room look a like...besar sgt..kalau nk hampar toto dan angkut segorombolan family cam g konvo ritu pon boleh...ekekeke
 This is their restaurant..suka sgt kaler pastel nie..nampak menyenangkan mata memandang...
 Dan...buffet line...pilih Jah pilih...hihihi


 Eh..Beg akademi fantasia yg di bawa kemana2...


Last but not least...Nureen snap this lovely photo..x kisah ler tak sharp but the moments inside this photo means thousand of memories.



Grand Pacific Hotel Jalan Tun Ismail, 50400 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur


03-4042 2177 

Lokasi as below yer...



Notes : Oh yer..sini parking kena jalan sket yer..but tak ler jauh...foc but kena lets front desk verified ler..

18 comments:

el said...

what???really?????
two weeks nak change the brown blanket...gilosss caner nak tau dah tukar ke blum ayoyoyoyoyo

Gieyana said...

El

hihi..so beware ar..usually aq take off..or kalau nmpak bau cung br guna..hihi

Nad @ MamaZN said...

Serius baru tau!!!!!!!
Pasni kene bawak selimut sendrik
Huhu

shark said...

terbaekkk!!

Mama Zharfan said...

waaa murahnya!! mcm mana nak dptkan govt rate tu yer..time booking kita inform reservation ker apa? tak pernah guna govt rate ni

Dee said...

besar dan cantik jugak ye hotelnya..

lieyalatif said...

erk ye ke gie...ngeri plak dengar....tapi ye la gie ade pengalaman kan...sure tau kan...thanks tau pecahkan rahsia ni pada kami2 heheheeheh

tapi setuju ngan kate2 gie...mmg nampak selesa n best....

psttt: mak yong dah mkn asid folik tuk arini tak? heheheeh jgn culas makan vitamin tau....hehehehe

Gieyana said...

mamaZharfan

mostly kalau hotel area pwtc da offer special rate for govt servant psl byk function gomen kt sn kan...so ms buat booking tu try tnya da offer special rate for govt, corp etc..usually da rate for each kategory nie..cuma kalau hotel yg 4 bintang above, rate corp lebih murah than gomen servant...:-)

elly nadyra said...

hoh! 2 minggu baru tukar....ish ish ish...kesian kita bayar bagai nak rak, derang tukar 2 weeks once! i'm shocked!

Zura@Iwan said...

mmg pun..kdg2 bau tk wangi kan...huhu..

next time i nk p KL..i try duk hotel ni plak..sbb ada govern rate..hikss

Delimasari said...

adeeeiiiii - rupanya diaorg pun tukar2222 tu ambik masa jugak, mcm222 org guna kan

LiYa HaNiF :: said...

laaa iye ke.. baru tau nie. .

ieda said...

yes ! cantik ..
kalau affordable .. leh dtg lagi kan .. semua cantik2 .. ;)

Chekgu Azrine said...

Sebab dh dok kl..maka jarang cuba2 stay kat hotel di KL..tp blh la nak cubakan..saje2 tidur hotel.best jugak..hahaha

wantie said...

memang luaihy bilik tu . kalau aku duk mesti tak yah mintak cot dah.
maklumlah anak dah 2.

Amirul plak kalau tidur dah mcm main gusti. memang kena saperate.kikikik

mama_umar_maryam said...

luas..suke2..hahaha,kitorg jrg lah gune brown blanket tu..xsuke material die..klu mane otel gune blanket coklat tu mmg kitorg jdkan alas je,hik3

LYAfrina said...

bilik pon besar & selesa .

suka pic gie & husband.. sweet couple

[-suziey-] said...

kalau dok hotel..bab mkn buffet paling dinantikan..hehe..foods variety n best:p