"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Monday, January 7, 2013

Kenanga Wholesale City : Meroyan memborong di sini..

Assalamualaikum...

Berkesempatan menerjah di sini masa trip ke Kuala Lumpur yg keberapa entah pada Year 2012. Rasanyer earlier than trip Konvo ritu. Memang sebelum nie tak tahu langsung pasal tempat nie. Those yg planning nak memborong or membuka kedai mmg berbaloi kalau nak membeli secara pukal di sini. tapi kalau nak beli sehelai tue mmg harganya lebih kurang sama dgn tempat lain. Tapi murah la sedikit dari Penang or Alor Setar.

Saya datang sini pasal nk aim for long skirt. Lagipon jenis skirt yg saya nak tue  survey kat online mmg mahal. Boleh meroyan datang sini kalau nk memborong. tapi kena juga la tgk budget kan! tak silap saya, time datang sini masa nk amik hadiah Nivea ritu kot.

Ni alamat tempat nie kalau sesiapa yg rasa nk meroyan shopping. Pelbagai benda ada di jual kat sini, pakaian wanita, lelaki, kain curtain, muslimah dan so on..Then tudung manik2 cam jual kt Radiusite tue. Cam saya tulis ler, beli sehelai mmg x berbaloi ler..Kalau beli pukal mmg berbaloi2....

Kenanga Wholesale City
8.01, Kompleks Kenanga Wholesale City, No., Jalan Gelugor, Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
+60 3-9221 8081
Jangan lupa tau cik kak cik kak suma gi shopping sini..Tempatnyer lebih kurang Plaza Gm la..but dr byk review yg sy bc, kat sini best sket...tersusun.


saya aim bbrp baju cantik kat sini..nanti la kalau ada budget leh terjah lagi...


macam2 ada yoo!

Ni mak letak google map sekali..manu tau uols nak meroyan shopping gak ker...
Trademark nk masuk sini adalah belakang balai Bomba Jalan Hang Tuah tue..Cuma parking jer susah sket..kalau nk layan drift, leh la parking kt dalam Mall nie..hihihi



View Larger Map

25 comments:

♥cikmOt♥ said...

hehehe, dah sampai ye...best kan datang sini...

kita pun nk datang lagi gaji ni...

MrS. F!zA said...

igt nak jejak time gaji haitu..tapi duitnya tk smpt nk mmbawa kami kesini..haha.. kalo iols yg pgi sni mau meroyan jgk..

MizzTina said...

xpernah smpi sn lg sbb xtau jalan ke sn.. hahaha

Zura@Iwan said...

nanti saya terjah sini..mmg duk meroyan beli long skirt..hehe..

tp entah bila nk p la..

atty's said...

salam gie..kty pun selalu borong baju jugak utk si anak dara buat bisnes ..

lieyalatif said...

ramai kate kat sini best gie....lieya nak terjah jugak la nanti...member kate blousenye murah2...tapi kene amik byk2 laaa....okey gak tu kan sesekali top up almari baju sendiri heheheeheh

Amanda Suria said...

i dah pi sekali ...memang berpinar2 biji mata tgok mcm2 baju ada...cuma payah sikit nak masuk situ..traffic agak sesak kan...

Lin Azlina said...

teringinnya nk g....nk boorng byk2

juelee said...

dekat ngan umah jue tp xpnh g lagi hehe

el said...

ha aku pun nak terjah sini gak..ish mau lah rambang mata nti weii hahah sediakan duit byk2 lah haha

Nad @ MamaZN said...

Saya xpenah pgi lagi ni..huhu
Kalu nak pegi rugikan sekadar utk survey2
Kne poket berkepuk2 la baru dtg.kot hehe

eiela said...

confirm rambang mata pergi sini

wantie said...

jangan...jangan...jgn tak borong.. kita borong......... hahahaha

lovelywa said...

masih tak berkesempatan nak gi sana lg..tp tgk gambo cam besh je nih.haih!!

~Siti Hajar~ said...

Bestnyer ko dah shpg cni, aku ni dok bcinta nk ke ctu, hubby aku bkn mau ke tpt2 gitu...huhu

::NureeN:: said...

perghhhh... nk meroyan gak lah...
tp kena la tgu keta merah tue siap repair dlu.. la kat spital huhu

mama_umar_maryam said...

wahh org penang dh smpi..kitorg blm smpi lg nih,hehehe

Ayu Zarina said...

serius memang boleh rambang mata datang sini...me kalau sampai sini selalu over budget...haishh

Anje a.k.a Mummy_Balqis said...

KIta yg dkt ni x smpi2 lg...bila Nk Pi Ye

elly nadyra said...

hahahhaha memang tahap meroyan la kalau sampai sini...sila dtg lagi utk meroyan ye G!
pssst roger2 kalau dtg, leh lepak2 sama kamu!

Syida said...

memang bole juling mata kalau dtg sini.

♥ Wina ♥ said...

orang KL pun x sampai sini lagi...maluuuu ehehehee

ALoNa CintamaniszLite said...

ala...tingin gak nk sampai sini..
nanti laa..ada rezeki sampai laa situ, kan..kan..hehe..

LYAfrina said...

mesti byk pilihan kan..

Aty_Fared said...

sanagt teringin gi sini...