"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, February 21, 2013

Ikan dugong bermata pink yg suka berenang....

Kanak2 mmg suka air kannn..kannnn!

Boring tul menunggunyer tau! Tapi alhamdulillah psl now Nureen dh leh berenang ala2 menyelam tue...dh pandai menyelam..control penafasan ms dlm air! Kalau tgk dier mandi, kekadangnyer naik risau! Kena da partner mandi2 dgn dier psl dier suka berenang side dewasa tue...adess!

see..anak sy mmg berani! Abah dier ajar cara2 control penafasan dlm air n berenang...ummi tukang tgk jaa...tak leh mandi sebarang psl allergic dgn air yg public cmni...ekekek..:)

#senang jer nak ajar anak2 berenang..just biarkan dorang bjinak2 dgn air smbil kita pantau..then slowly ajar cr penafasan...terjun dan so on...Insya Allah mmg cepat boleh berenang. Dulu sy bljr sendiri ja kt sungai belakang umah mak, siap tejun dr pokok ag uols! Ekekekek...

18 comments:

fazilzura said...

ku xpandai berenang and amat2 fobia bile air tu dalam ocey .. uhuhuh

akil x takut even aritu nyaris lemas kt pool dewasa

Nad MamaZN said...

Hebat la nureen!
Saya xpandai... Takut pun ye
Tp suke main ayor, heheeheh

CheNamNam said...

untung kalau pandai berenang nehh...nak nak kalau anak-anak..memang akan kurang sikit kerisauan kite bila mereka tahu berenang..sikit jerk la tue pun..hiks

Kesuma Angsana said...

he he seronoknyer !

Daddy Ziyyad said...

saya pun berenang style macam tu! hahahaa

shark said...

hahah ai x pandai berenang..
kene blaja cam nih :)

Chekgu Azrine said...

pandainya...tula kena rajin bawak anak2 turun pool..kalau tak camne la akak nak ajar..hehehe..abahnya kurang suka bawak anak2 mandi pool..haihh

mamalieyna said...

Bagusnye nureen, berani.. kecik ni dh pndi berenang, tak la mslh sgt bwk g mandi manda kt mana2x..

Liza said...

Bestnya reti berenang. Liza xreti. Berenang gya2 tgn sentuh dasar, kepala dingak atas. Mcm reti sgt la dr luar pool.. Hahaha

elly nadyra said...

Amboi enjoynya anak dara. Aku x reti berenang hehehe

el said...

anak aku arwen mmg suka berenang..ntah mn dia belajar suddenly tahu cam tu jek...yg abg danish tu..penakut..lam takut2 tu nak berenang tp xboleh hahaha

mama_umar_maryam said...

samelah dgn Umar,mmg papa die yg ajar..sikitttt je lg blh floating..berani kak nureeen!

::NureeN:: said...

lama x mandi pool.. elly pon dah pandai tp x se terror nureen la.. kena ajar lagik...
ellesya ada ckp dia dh kenai anak hg, tp dia kata tak tau plak nama anak hg nureen hehhee

wantie said...

wow best bila teringat dari atas pokok terjun ke dalam sungai kat kampung.

siap ada pakej gelembung ngan kain batik lagi tau.

~Siti Hajar~ said...

Cayalah Nureen...

Ko terjun sungai aku dl terjun parit ban...haha

~Siti Hajar~ said...

Cayalah Nureen...

Ko terjun sungai aku dl terjun parit ban...haha

Myra Jay said...

Okla kecik2 dah pandai berenang dan control pernafasan.. ;D

Zura@Iwan said...

irfan mmg suka main air...kena lentur dia dr awai ag...jd mcm baba dia pandai berenang...mama dia tk berani..hahhaa..