"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Friday, February 15, 2013

Kuah Rojak Kacang Mak Bee ni mmg terbaik ka weh?


Sapa yg tak suka mmg taknak kawan lah! Hihihi....Saya?
Aduyaiii..sejak hamil nie, allergic tu makin menjadi2 especially kalau mlm menjelma..
Kuah rojak ni dh berkurun beli haaa..tp x jugak habis2..ni entah bila dibelinya ntah! Setahu sy dkt RnR Bkt Gantang....dulu suami pon suka nih but now mcm so so jer....

Tapi kalau cicah a.k.a colek bab kata org belah selatan dgn buah2an mmg awesome lah! Bab allergic tu blkg kira noh!

pastu sok sek sok sek ganggu tidur suami tu kira x per laa..di maafkan! Lalalalal.....

seyess beb! Mmg awesome lah! Sila kecur air liur uols k!

22 comments:

fazilzura said...

biasak ler bile ngndg ni , rs biasa2 pun hang leh rs sedp lain mcm ..

tp kalau yg sdp lain mcm tp hang rs x sdp ..

bak kata mama aku , lidah org ngdg xleh cayo wakakakak

♥cikmOt♥ said...

ok, memang tengah kecur air liur mak ni...huwaaa....

Gieyana said...

fazilzura

betui2...itu tpt skali..hihihi..:-)

MizzTina said...

meleleh air liur kak.. seb bek kt opis, kena la cover skit..

wantie said...

aku suka garam belacan. hahahaha. garam belacan org kedah memang sedap. hasil air tangan sendiri.

letak cabai 3 biji dah ok.

tapi jambu ayaq tu kalau cicah ngan kuah rojak. aku suka sedak. ish.. awat tau.

lieyalatif said...

adui gie...ni mendere perasaan nie...kuah rojak mak bee mmg terbaik....sedar tak sedar, berpinggan2 dok colek hah heheeheh

el said...

sy nk kwn ngan awak lah sbb sy mmg suka kuah rojak mak bee ni..ohsemlah

cam aku kata ritu..mak xbuyung pun terliur tgk cicah2 ni huh hahahaha

PinKy MoMMa said...

memang dah kecur pun..tengok org makan smua pn sedap..

bila masuk mulut sndiri..sila pejam pejam mata huhu..

Chekgu Azrine said...

Seyes..tgok2 je gmbr..terliuq..waaaaa!!

Myra Jay said...

Memang kecur liur beb...

Adehhh rasa macam nak p cari jugak :D

Syida said...

mak bee ni memang sedap! apalah rahsia dia ek?

::NureeN:: said...

tp gie, tak sesedap dlu la... tp klau nk dibandingkan ngan hat org lain, mmg aku pon pilih mak bee hehee

mama_umar_maryam said...

kene tgu jd makyong baru nk bukak dlm peti ais tu,hahaha

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said...

Memang best gila kot kak?
Ketagih makan ni.

Tapi psiko diri sendiri nanti bulat sangat - maka tabah makan sesekali.

elly nadyra said...

Pilihan aku juga

ieda immi said...

perghh memang pun dik !
akak makan gitu aje ekekke

lagi sedap dpt cicah ngan jambu air tuu perghh ;)

ada lak kawan belanja satu bekas , perghh terbaik lah ;)

Daddy Ziyyad said...

Kuah rojak Mak Bee ni mmg femes..baru minggu lepas saya perasan ada di rumah mertua saya..cuma tak sempat lagi nak try..dah baca entri awak ni, membuatkan saya nak try! hahaha

MrS. F!zA said...

hiks..dlu msa pregnant makanan ni plg sedappppp! hari2 kalo boleh..lepas je danish kuar hlg dh selera pd yg masam2..ajaib betul.. kita lg suka rojak ROdziah sedappp..mak bee ni byk sgt kacang dia..

ALoNa CintamaniszLite said...

hehe...masa tak peknen pun munir sanggup wat apa sj utk mrs dia...ni kan dh peknen cenggini...apa saja sanggup kan munir, kannnn...

Amanda Suria said...

OH MY GUCCI...dah terliur dah ni...

freekedah said...

jaga2 jangan terkena yg tak ori. Ada kawan beli kat RnR tak sama dgn yg saya beli terus kat rumah mak bee.

ahdaus said...

Salam ...tumpang...kalu sesiapa nak kuah rojak mak bee nie bleh cuba gi ke http://madeinkedah.blogspot.com.nyum² TQ