"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, February 28, 2013

Nyaris Terjatuh.....


Phewww sambil lap peluh berkali2....


Boleh lak ko ni G tak dpt nak imbangkan badan sendiri2!

Tup2 nyaris jer nak terjatuh!

Apa la ko ni G!

Hati2 laa..ni idak..perasan mcm orang normal biasa tp ko ni tak normal!..ekeke..maksudnya...berbadan dua! bukan ada badan dua ketul! tapi ada little angle inside your tummy okies!



Pheww..lap peluh lagi!

Malang kan tak berbau! dh pakai flat shoes dh..

Rini dah pakai selipar kaler putih yg Nureen cakap mahalnyer selipar Ummi! jaga elok2 ok! Sila jangan percaya!

Padahal kt opis mana leh pakai selipar!..


Aduyaii! jantung tetiba berdegup dengan lajussss sekali! tu la...kenapa ler tetiba terkocoh2 nak ambil wallet merah kesayangan tue utk keluar lunch!

Giler ko Senah! masa nk tunduk nk ambil wallet dlm sling bag, mak x dpt nak balancekan diri...terundur2 kebelakang..di cuba berkali2 mmg tak dpt haa!

Nasib baik Cik Pah sempat sambar tangan we all!

Kalau idak..gedebukkk mcm nangka busuk jatuh!

Phewww.....



#Berdebar2 lagi nie! tht why jarang skali pakai baju kurung..asal pakai bj kurung sure kain sarung tue nk tersarung kat roda kerusi tue! minat sangat roda tue dgn kain bj kurung I..:P



#aduyaii..asal buka pc nk trf gambar sure mood hilang..nanti2 la entry bergambar yg best2 yer...Sibuk lap peluh nie! ~~

~~ Guys..appreciated your comment..sorry, tak sempat nk reply one by one...

22 comments:

Zura@Iwan said...

nyaris2 ko..aku gitu la kalau pakai bj kurung...mmg kain sarung tu kerja nk masuk dlm roda kerus tu je..hehe

#aku penah jatuh beb masa pregnant, rasanya early stage gak..keluar dari lift umah aku tu...kan dia mcm menurun sket...tk perasan ada air, licin..kedebuk aku jatuh..Alhamdulillah tk de apa2..

atty's said...

hati-hati gie..risau kty ..baca..tau.

Nana said...

Aku ni gie dah byk kali nak tjatuh byk kali sgt
Kaki sangkut kat wayar extension ms kt opis xterkira, terpelot masa jalan sebab pkai wedges
Jatuh ada skali ms abes solat jatuh terduduk ke belakang mujor sempat mengiring peha je lebam

Fiza Rahman said...

Phewwwww...alhamdulillah tak apa2. Take care yer sis.

Fiza Rahman said...

Phewwwww...alhamdulillah tak apa2. Take care yer sis.

PinKy MoMMa said...

kena lebih berhati hati ummi..banyak2 kan doa ye..moga lepas ni tak de aksi tersangkut2 ni lagi hehe

Ayu azmir said...

singgH SINI

Nad MamaZN said...

Akak... Hati2 lg pasni ek...
Take care okeh!

el said...

ermmm lenkali hati2 G..riso lak aku..

*∽ IZAN ∽* said...

Alahaiiiiiiiiiiiii Giee...!! lepas ni must the very very take care okehhh!!!! yg dengor pun risauuu ni haaa...

jgn risau pakai flat shoes pun nko still gorgouesss okehh!!!!!
Sian Nureen ngan Papanya nanti kalo jadi apa2 kat baby. take care dear!

p/s: aku pernah jatuh kat bilik air masa 36 weeks gara2 berlari nak termuntah.. seb baik baby tak apa2... mmg kena hati2 selalu uhuhuh

Chekgu Azrine said...

tc sis..extra careful k..

Myra Jay said...

Kak G, hati2 ye pasni... Jangan kocoh2 k..:)

lieyalatif said...

hati2 gie....pregnant stage skrang ni fragile lagi....

hati2 key lepas ni....

wantie said...

hati hati. haha sama mcm aku sure roda tu nak mkn kain. duduk rak diam le tu. sorong sana sini funggung tu.

elly nadyra said...

Kena extra careful ni

mamalieyna said...

fuuuh berpeluh sama ~

hati2 pasni.. huu~

Aty_Fared said...

eeaahh..aku kan mase pegnan 6-7 bulan ritu..terjatuh bedebuk terduduk tau..dalam bilik air lagi...mase tu aku dah risau sangat2 takut ade kecederaan dalam perut yang aku tak tau...hari2 doa semoga anak aku sihat..alhamdulillah..tak de ape2..memamg panik giler lap peluh kan...siyes..
ko jage diri bebaik tau...aku pulak risau nih..haaa..nanti badan lagi berat..

ALoNa CintamaniszLite said...

org2 dulu ckp...kalo nk TERjatuh masa mengandung tu..nk buang BURUK...hehe. Buruk apa tak tau laa..ngee..Org2 dulu yg ckp...

Lain x hati2 ye gie...

zety said...

erk.panik gak bc..huhu..alhamdulillah xde ape2

Si Matatajam said...

Pakai flat shoes ni mmg kena hati2 skit Kalau jalan kat Tempat yg licin..take care G

Kesuma Angsana said...

next time hati2 yer

mamaRIFQY said...

hati2 ye kak gie...mujur xde ape2..