"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Monday, March 4, 2013

Hi baby..how are you?

Alhamdulillah...masuk kali nie dh second check kat sini..masa Nureen dulu, 4 bln or 5 bln pregnancy baru g check up..Ummi buat both check up.dkt KK dan specialist...
Bermakna, apa yg Nureen dpt dulu, insya Allah bb nie pon akan dpt..~~

Kali nie awal giler Ummi g check up..9 week pregnancy kot. Kalau tgk 4D scan baby ms nie...x tau nk ckp apa..biar diri sendiri dh la yg tafsirkan apa yg terrasa dn terlintas di hati..
Time dgr denyutan jantung baby mmg touchingnya...cuma, ms first check up tue, Nureen x masuk tgk bb psl dia sibuk ajak suami g beli brg..haizz!
Ummi check up awal nie gara2 nk tnya opinion doctor ler psl holiday ritu..risau kan psl too early n sibuk2 lak nk g jenjalan..:P


Semalam..second time check up...now bb dh 3 month+....cepat lak rasanya..hari2 belek belly kt cermin tgk makin besar lak..:p
Tp da pakai certain baju x nampak pon kebesaran tummy..ekekke...

Subhanallah...mmg touching sangat2 bila tgk dier kicking...cuma tak nk show off dier nyer face...doc lak excited nk bagitau gender baby...cuma dia ckp, ini just guess jer k..kalau bb pusing muka dier maybe leh tahu..baby now dh 80grm..still kecil lagi n me x rasa pon pergerakan dier..cuma da certain time tue rs mcm vibrate jer...~~
x per la..x kira boy or girl kan..yg penting sihat walafiat...Nureen ms dgr heartbeat baby, siap terkekeh2 gelak...tgk baby moving pon sama gak..saya lak tersenyum2 tgk reaksi dier...sabar jer Nureen!

Me siap pesan kt suami, abg snap yer pic baby..saja nk buat koleksi..kalau doc print nnt dh jd black n white..:)

Rezeki yg indah utk tahun nie...~~
  ~kena rajin2 minum susu ni..haizz!

20 comments:

Sidratul Muntaha said...

alamdulillah bb sihat
haih kak gee
part minum susu tu pun ayu kureng
last2 amik pil kalsium je
klu tak
abis berdarah2 gusi

atty's said...

semoga ke 2-2nya sihat walafiat.takecare gie

♥ Wina ♥ said...

moments yang sangat indah!

lagi² untuk Gie sebab gap antara Nureen dgn baby agak panjang kan? mesti teruja Nureen tgk adik..she'll definitely be a gud sister :)

♥cikmOt♥ said...

haah, kena minum susu rajin2...hehehe...

bestnya nengok gambar 4d tu...

Ayu azmir said...

tahniah... seronoknya... harap saya berkesempatan menikmati detik ini sekali lagi...

Kesuma Angsana said...

jaga diri & moga dipermudahkan yer !

mama_umar_maryam said...

alah comellll..assalamualaikum baby :)

::NureeN:: said...

gie... hg buat aku rasa nk preggy la... teringat moment masa mcm hg ni... mmg toucing abess.. rasa vibrate kat perut wat aku senyum soang2 kan :)

wantie said...

ya betul. rajin minum susu. untuk tumbesaran anak ko tu.

bahagia rasanya. nak ngandung gak boleh?

@e_da said...

alolooo comeynya... macam boy je ni... hihihi

Chekgu Azrine said...

subhanallah..indahnya ciptaan Allah..semoga dipermudahkan utk sis ye..sure nureen happy nak dapat adik..

Zura@Iwan said...

aku pun pergi check up swasta...kalau gomen tau la..check up bkn nk tunjuk sgt pun...huhu

aku gender masa c/up 4mths ..doc pakar dh gtaw..doc yg xcited nk gtaw..haha..

neway...take care k..

Nad MamaZN said...

Alhamdulillah...
Kak g jaga diri k!

sall said...

Alhamdulillah ibu n baby sihat. Hati2 dan jgn lasak2 sangat ye.

m@m@yAyA said...

best kn kak bla tgk hearbeat bby ngn tgk dia kicking,cumil jer~

zura dlu pn checkup swasta ngn hsptl sb nk kan koleksi pict scan tiap2 bulan..Lau hsptl xdpt sume2~

Hish tgk akk hapy cmni wat zura pn hapy sm..hrp adlh rzki nk peknen ag~

Jg dri baik2 kak,rjin2 mnum susu taw~!

Amanda Suria said...

alhamdulillah..jaga diri dan baby baik2 ok..semoga allah permudahkan semuanya..

elly nadyra said...

alhamdulillah semuanya ok! both baby and mother!

fazilzura said...

saat cmni la palinggg best.. lg2 kalau wat 4d...

ngndg amni siap wat 4d 2x , 1x tu dpt pree siap dpt rm100 lg ...

mamaRIFQY said...

alhamdulillah ! na ni selalu ngelatt nak minum susu..aiyyaa

ALoNa CintamaniszLite said...

wanita yg seksi adalah wanita mengandung...hehe