"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Friday, March 8, 2013

Percubaan petama setelah berbulan tak pakai...

Macam gempak jer tajuknyer kan...since preggy nie, lipstik mmg tak boleh langsung pakai..asal pakai jer bibir jadi kering..asal kering jer mesti pakai lipstik...cuma yg termampu pakai lip balm nivea tue jer...tu pon kalau ptg dh nmpak muka pucat lesi smpai boss pon ckp, better u balik jer..u look so tired..mmg ar, pregnant kali ni mmg muka nmpak tired!

send pics nie kat suami..suami says: alamak! N bla..bla bla..nak jek 
la tu...


#ok uols.....happy weekend ya! Sy akan cuba siarkan gambar2 cung g trip recently k...:)

18 comments:

♥MAMASYAZA♥ said...

takpe, pakai lipbalm pun tetap berseri seri

Nad MamaZN said...

Penat ye kak preggy kali ni?
Awal2 kot hope masuk trimester kedua dah ok seperti biasa :)

Chekgu Azrine said...

xpe..ibu ngandung ni sokmo giteww..mcm akk dulu pun bedak xmo pkai..hehe

mamalieyna said...

Bila dh senyum, manis aje.. :-)

Eina masa 2nd pregnancy pun, penatnye lebih terasa..huu

Tcare

Gieyana said...

Mamasyaza

Hihi..sy pakai lipstik light jer...:)

Gieyana said...

Nad

A'aa..tu yg mls nk mengupdate blog ni ha...:-)
oh, Kak G dh second stage dh...:-)

Gieyana said...

cekgu Azrine

Tu la kan..mcm2peelnyer ibu preggy ni..:-)

Gieyana said...

mamalieyna

Tu ar kan..penatnyer cepat terasa..:-)

ALoNa CintamaniszLite said...

pembawakan budak ni mmg ada dlm perubatan sains, hehe...
Sabar lah, Gie...semoga gie kuat, ye..

wantie said...

ntah le kata org faktor usia jugak preggy boleh cepat penat. tapi aku. time mirul, time anak anak yg gugur dan time Aleesya, semuanya aku penatttttttttttttttttttt.....

better tak apply apa apa kat muka. for baby jugak kan. doa hang happy dan sihat sokmo

el said...

dulu aku pun x suka nak pakai gincu bagai..tp last2 lam 6bln tu baru gigih uols...haha

FatinKADIR said...

bby boy kot akak..hehehhe..
ape2 pun ttp cntik lar...
akak sy pn tgh prgnant..
bdak pn xmau pkai..
thniah skli lgi ye akk

mama_umar_maryam said...

xperlah..chomel je..nnt bile dh okay tenyeh lipstik ye ;p

Zura@Iwan said...

aku dl mmg tk suka bersiap masa pregnant...lipstik pun pakai mcm tk pakai jer...hehe..

tp ibu pregnant ni..seri dia lain..ehhe...

::NureeN:: said...

gie, pas pakai lipstik, hg sapu la lip balm kat atas dia, sure tak kering..
aku dlu x leh pakai lipstik, sbb alah pd bau lipstik.. lip balm pon x semua jenis bleh pakai, klau aku gagahkan diri pakai jugak alamatnya terus muntah hahahaa...

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

kita mmg tak pakai lipstick dari remaja sampai sekarang, pecaya tak, kat rumah mmg tak de alat make up, barang make up hantaran masa bertunnag dulu ada lagik sampai la ni, baru je buang aritu, sbb tak pernha pakai...preggy mmg muka nampak pucat kan, tapi berseri2 k..

♥ Wina ♥ said...

me preggy Kira dulu langsung xde mood nak mekap bagai sampailah after 2nd trimester...lesu je rasa uhuhuhuu..

sal ya said...

janji senyum. dah lama tak singgah sini.