"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, April 18, 2013

Amik darah mmg menyeramkan kan!


Dah pernah bersalin..still rasa nk seram2 kah?
Normal kan psl klau nk bersalin byk..banyakk kali pon tetap serammmm!

Ni pung sama gk ni! Pregnant kali ni aku rasa dh berbotol2 dh darah aku di hisap!
Haha..eh, nnt aku nk kongsi pengalaman check up nih! Klinik kesihatan dan hospital swasta..both mmg memberikan byk benefit but of coz la klau kt private $ yg nk kena keluar!

Eh, berbalik pd amik darah nie ala2 nyamuk menggigit nu, serammmm okies!
Uols pong kan!


19 comments:

el said...

aku ni npk rock tp bab amek ubat ngade taw..siap aduhhhhhh hahaha

el said...

ubat lak..amek darah hehe

MrS. F!zA said...

dasyatnya stp kali check up amik darah byk ni..utk check apa ni? kita sekali je awal buk abuku..untuk check HB yg stp kali dtg check up tu just tick kt hujung jari je bg kuar darah skit..

juelee said...

haish bila peknen ni mmg paling x suke amek darah ngn injection kancing gg ke apa ntah.... takuittt

lieyalatif said...

erkkk...gie, lieya yg anak dah 3 ni pun beranak still seram tau...tu pasal no 4 ni ala2 mcm nak...mcm tak nak hahaahahah.....

Nurulhuda Abdul Latip said...

Saya pun dah kena amik darah aritu..Tapi kalau kalau amik darah ni saya taklah takut sangat, nak bersalin memang takut nak2 lagi sekarang saya dah 32minggu, serammm

Allene said...

lin tiap kali kena amik darah mesti tak tengok berapa bnyk dia amik. tkut bila tengok.

::NureeN:: said...

hehehe....
aku ambik darah nih kat klinik komuniti bayan lepas :P

m@m@yAyA said...

memang mengerikan kak~

zura dlu sblm peknen salu gak derma darah,tiap kali nak cucuk jarum msti seriau..
time peknen pn sm..cuak giler..hihi

elly nadyra said...

tetap seram walau aku dh branak 3 org

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

betul tu bersalin byk kali pun perasaan seram/takut nak bersalin tu tetap ada..

sama la nak amik darah pun rasa seram sbb mcm eija ni susah sgt nak cr urat amik darah..

wantie said...

aku pulak seram sejuk. hahahaha

bila time nak cari urat saraf tu la. tepuk tepuk stil malu malu urat aku ni tau.. bila dok tepuk banyak kali tu la mula dok pikiaq yg bukan bukan. kang tersalah cucuk la hape la..


Si Matatajam said...

Mau pitam M bila sebut2 bab darah ni..

mummy_ayu said...

Yup...tak suka kalu bab amik darah nie sbb doc or nurse ckp urat ayu halus...susah nak cari

Aty_Fared said...

Aku biler dah hujung2 nak beranak tu..sendiri tadah lengan tau dah kat mane nk cucuk..pasrah......mmng tu lah keje org mengandung heh....:-)

Z@i Z@mR33 said...

ambik darah guna jarum tu mmg seram...tah sakit cmne tah...tp bl derma drh ok plak :)

MAZLIZA ABD RAZAK said...

dah lama x jenguk sini,..
sy dlu 2 thn brtrut2 ambik darah sb salin stahun skali (excident) hik..hik..

mmg menyeramkan..

MAZLIZA ABD RAZAK said...

dah lama x jenguk sini,..
sy dlu 2 thn brtrut2 ambik darah sb salin stahun skali (excident) hik..hik..

mmg menyeramkan..

Zura@Iwan said...

aku dl amik drh masa mula2 ritu je..

then masa nk bersalin kut..hehe..

so far ok la..tk brp seram..nk bersalin seram sket..hehe