"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Friday, April 19, 2013

Don't stop surfing because the Fun never END..


Ececece...ayat penuh sempoi woo!
Tajuk dlm english tp tulis dlm B.M..
Bahasa lak tak menggunakan standard bahasa melayu yg betui!

Sabar ja ko G!

Aku bukan nak cerita pasal gaya bahasa actually.
Aku nak cerita psl package mobile internet ni..
Bagi aku..seiring dgn peredaran zaman..
Kemudahan yg ada pada mana2 syarikat telekomunikasi is a MUST pada setiap orang...ececece

Bukan apa cik2, puan2 dan tuan2...dpt jimat kos juga ni sebenarnya walaupon ms ko nak beli smartphone tu bukan ringgit2 ja..tapi ribu2 haa! Tambah lak pelaburan ni bknnya berikan keuntungan pon..Smartphone ada susut nilai tak mcm nilai hartanah yg makin hari makin naik tu...

Tambah lak sekrg model canggih manggih keluar bagaikan cendawan yg tumbuh selepas hujan gitu!

Bayangkanlah..Notes 2, Iphone 5, Blackberry Z10 pon dh 2 ribu lebih dh pdhal productnya cenonet jaa! Tp kehendak mengatasi semuanya dn orang mampu utk membelinya..:)

Oh ya, aku bukan nak cerita psl smartphone...yg mana korang rs nak beli dan yg mn korang mampu tu, just proceed ja beli psl bkn korang minta duit dari aku kan! Ekekeke

ececece..sebulan cuma aku spend $50 jaa utk telephone..tak telephone sesapa pong psl aku guna suami punya..kekeke..:P


Aku nak cerita psl mobile internet ni..since aku dh tak pakai blackberry yg mana dulu aku rs bbm nya best gila! But since aku tukar dan pakai handset lain nie...kebest'annya tu berganda2 best smpai data 500mb mmg tak cukup utk aku..dulu blackberry under Hotlink, aku cuma spend $20 ja sbln utk layan fb, messengger cam bbm n wasaap n Line.tp tak best sket psl slow n kena gak guna tab kalau nk layan internet..but now, confirmed la chargesnyer berlainan than blackberry..
Still kena guna mobile internet which is mahal sket dr blackberry.

Ni haa...tak sure la uols aware kat idak psl U-Mobile nih! Mmg baru ja branding ni tp consider dh bertahun juga laa! But dr aku punya survey, byk org gunakan mobile internet dier..

Aku dh buat survey kt U-Mobile ni samada kt kg aku ada ka tak line ni..so, kesimpulannya kat mn Maxis nyer coverage ada, so no worry about coverage dia..lajussss!

Aku pernah guna Celcom, Maxis before but then now aku migrate line aku ke U-Mobile..aku nk guna postpaid pada mulanya tapi aku rs mahal blik..sama mcm syarikat telekomunikasi lain gak.. rsnya mostly mobile internet ownself kt mana2 syarikat telekomunikasi dh above $60..pls correct me if i wrong psl aku cuma survey gitu2 jer..kik kik..:P


But then aku amik ja prepaid..lgpon aku jrg nk telefon sapa2 pon kecuali family jaa..paling lama bergayut dgn kakak aku..
N aku guna messenger ja utk keep in youch dgn suami n peers..yg lelain tu,yeayhhh! I'm surfing!

Aku rasa no telefon ni byk kali berhijrah psl aku syg tul dgn no dier..Celcom>Maxis n now U-Mobile...

Apa benefit yg aku dpt..aku amik yg 2gb data! RM48.00 for internet mobile.. Untung now psl skrg x yah rebut2 nk layan tenet jg pc or lappy! Nak ON pc pon malas haa..tu pon x psg blik kabel2 dier..:P.

Dapat 100mins free call dan 30 free sms gak tau dlm package nih ke mana2 no! besttt!

Aku still guna broadband Digi yg aku rs 4gb Rm50+ kot dan Maxis 3gb = Rm68.00..haha...giler aku psl byk tul internet connection kt rumah tp aku rs aku byr maxis tu for nothing psl tak guna pong...tp mmg nk potong salah satu drnya n remain satu ja psl nk income tax examption tu kan..idak rugi ar pcb yg kena potong tu! :p
Eh melalut sudaa..

Kalau uols interested nk guna U-Mobile, tak salah mencuba yer...untung dek non!

#tak seronok Kalau ada smartphone best tp cuma harapkan free wifi ja tau...make a fully utilized to your smartphone n saya pilih U-Mobile! cheers! :p






7 comments:

Nad MamaZN said...

Hi5!!
Kite geng la kak g! :)

shark said...

saya pakai unifi..super laju super hot hehe..:)

MAZLIZA ABD RAZAK said...

saya beli smartphone, dapat free postpaid U-Mobile 500mb, 100jam call, 50sms .. :)
dah try...laju gak :)

wisata outbound said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

mama_umar_maryam said...

kt area bangi nih ikut tmpt ..huhu, tp skg ni bil celcom kdg2 semputtttt

Aty_Fared said...

Mak aku pakai u mobile ni kat tab die..tp umah aku rawang ni mcm tak besh sgt ar coverage die..mak aku kalau dtg lepak sini..menceceh2 mulut die kate tenet tab die lmbat nk bukak fb..huhu..:-)

Zura@Iwan said...

aku penah survey U-Mobile ni before...ok la gak..