"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, April 23, 2013

Hari makan2 bersama2..Ke Jepun kita..:p

Perghh lama x buat entry makan2 nie..
Padahal hari2 mmg makan kan!
Kalau tak makan mau x larat, kecuali berpuasa laa...

Weekend adalah treatment utk keluarga...
Nak g Jepun jauh sgt n kosnyer..perghhh! Baik aku g Tanah Suci..:)

Often gak aku mkn kt sini psl aku suka makanan Jepung nie..
Setiap awal tahun confirm boss aku bw kami g Jepun...opss g makan kat restoren Jepung..
Paling aku suka dkt Kampachi Hotel Equatorial tue..kalau mkn kt sn..mau dkt $1k duit dia habis..Ate staff appreciation kan...suka2 yg berganda2..:p

Ni menu yg aku amik..actually aku selalu amik set Unagi tue..then since Nureen dh bedal sushi Unagi yg aku rasa confirm dia tak habis..so aku opt hat ni..

Recently aku rasa aku nak sgt mkn kt sini ..actually aku nak g kedai katak tue..Sakee Sushi tue tp situ ramai siut org..so aku g Sushi King..Minah kecik tu mmg suka sgt..dia amik sushi jaa n berpinggan2 dia amik psl just amik dr rail yg pusing2 tue..:) seronok la tue! :P

Sebelum tu we all lepak kt JCo n donut..minggu tu dua kali dh aku g sini..anak aku ni sukaaa... Tmbah lak lalu dpn kedai tu..so apalagass..terpaksa la menapak!

Gigih anak aku..kedai dh jd hak milik sendiri kot!..:P

#dia dh pandai demand bab pakaian, makanan dan so on...ni br sorang..kalau berorang2....perghhh! Pitam..:p

Eh..bln dpn aku rs mcm nk g baby fair..tp x sure jd ka idak psl sibuk ngan wedding gak..:)







21 comments:

Chekgu Azrine said...

sedap ke sis mknn jepun..akk sushi tu mkn kluar blk..hadehhh..

mummy_ayu said...

oo..nie la yg layan sushi weekend hari tu..
sowie sbb tak sempat nak juumpa ngan gie....dah 2 kali ke penang tapi tak berkesempatan gak.maybe kali yg ke 3 kot...hopefully!!

Atie said...

teringin nak makan makanan jepung...tapi husband atie perut kampung.....susah la...huhuhuhuhuu

elly nadyra said...

tak reti makan sushi yang komplikated tapi aritu pi kampachi kat equitorial hotel, mmg layan ar!

PinKy MoMMa said...

klu berorang2 mmg fiitaamm..tapi sronok..smua ada taste dan pe'el msg2..

tiba2 rasa cpt betul ank2 membesarkan..huhuhu

Fiza Rahman said...

Pernah juga try makanan jepun. TApi tak boleh diterima dek tekak. Tekak melayu katakan ☺☺

wantie said...

hahaha... bagus ayat tu. " kedai sendiri"

LYAfrina said...

hihi... biasalah la koho beso koho byk ragam kan..smuanya dah reti nk pilih sndiri.. sama gak mcm asya..kalo nk pakai baju pon smpai bgaduh..mama nk bg pkai bju lain, dia nk pkai bju lain...

hahah.. tgk gaya bebas nureen makan donut tu ;-)

mama lieyna said...

Best tuuu.. amboi nureen kemain tu, mcm kt rumah jer...:P

*∽ IZAN ∽* said...

terbaek Gie anak dara nko suka makan Sushi! leh jadi geng danish & Dania hihihi!. Sakae sushi pun bestt.. sushi King pun bestt... lately rasa Sushi King punya salmon freshh! aku pun lama dah tak jejak SK nih!
asyik makan jap food n iada can dapat anak roper jepun! hihihi

lieyalatif said...

Ohoooo sushi king is my peberet place to go....tp ko patut try sushi zanmai...mmg terbaik n tersedap laa sepanjang yg aku rase....

Zura@Iwan said...

ermmmm...kalau ceta bab mknan jepung ni...mmg tk taw nk habaq..

tekak masing2 kan...tekak aku laki bini mmg tk mkn sushi ni..huhu...

kalau salmon msk sdiri aku mkn..hahaha...

el said...

amboiiii mmg sakan angpa
mkn sushi x ajak ni..xmo kwn ang hahaha

- dieyana - said...

suka makanan jepun eh..^_^

- dieyana - said...

suka makanan jepun eh..^_^

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

memang anak sorang mmg kita terlayan lagi.. bila dah berderettttttttttttt..adusssssss

Nana said...

hehe ni seme gara2 mamatisya
dah ngan aku2 yg xmakan sushi ni pon g makan sushi ritu

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

Batu Adventure said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

::NureeN:: said...

amboiii sopanyerr nureen last pict tue hehhee...
demand sama mcm ellesya...

mama_umar_maryam said...

lamerrrr xmkn sushiii