"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, May 9, 2013

Abaya blink2 yg murahhh...

Assalamualaikum...

Ritu masa ayah g wat umrah ritu ayah da belikan selai jubah..cuma saiznya besaq utk aku nk pakai..nk kasi kt org rs sayang lak psl pemberian ayah dr Tanah Suci tue..so aku simpan ja mn tau nnt aku gemoks kaa..:p

Ok, nak kongsikan psl abaya yg aku beli weekend baru2 ni. Sepatutnya abaya ni aku dh nk rembat minggu sebelumnya tu..siap buat muka mimik kesian kt suami psl ms test pkai tu, tummy membonjol haa..:P

Sure la membonjol psl try pkai size S..giler besar dh baby aku rupernyer tp budget cam kurus..Ate nk pkai abaya ni lepas bersalin kan..:)

Pikir punya pikir last2 nak beli..tapi sayang seribu kali sayangg...kedai tu tutup dah pas aku gedik2 round survey abaya kt kedai lain! Sian ko kan G!
Mmg la rasa tak puas hati psl aku dh berkenan sgt haaa! Aku da survey abaya yg manik blink2 serta kain yg lebih kurang sama dkt Jln TAR mau $200+. Tapi yg ni adik tu nk kasi $120 ja dari $199...tak per la bkn rezeki aku nk beli time tu..pulang ler dgn hati yg kecewa sepanjang perjalanan balik Penang...kik kik kik...

So nak dijadikan cerita, last week kan aku balik mengundi kt Kedah..balik dgn Nureen dtemani acik jer..ececece..budget jauh bebenor ler Penang dgn Kedah tu yer G! Tp kali ni aku rs jauh la psl perut boyot n sendiri lak kena drive..kik kik..:)

Lepas selesai check up dkt KMC tu, aku ajak Acik n Nureen mkn bihun sup kt Pekan Rabu..adeii! Baru smpai kedai lak leklok nk tutup..takper la, x der rezeki...next week leh kot g lg! Kik kik...
Tetiba aku rs mcm aku nk g repeat kt kedai abaya yg aku g ritu! Best won! Klau nk beli baju ready made pon berduyun2 haa bykkk! Opsss..bkn berduyun yer..:P
Kedai tue terletak sebelah pekan rabu ja..ala Arked kaler kuning tu but aku dh lupa nm arked tu arked apa..left side kalau uols berdiri berdepan Pekan Rabu tu..

Kedai yg aku beli tue belah kiri sekali..kedai2 kat dlm tu ala2 bazaar kt Pasar Siti Khadijah or lebih kurang kt Jln TAR laa...mcm2 adooo!

Rega yg sku dpt cuma $85 ja lepas minta kurang..mula2 dia kasi $98..Alhamdulillah..rezeki mak buyung!

# kan dh cakap..setiap perancangan Allah tue adalah yg terbaik untuk kita..setiap yg berlaku tu kan ada hikmahNya dan senantiasa lah bersangka baik..:)

Nak pakai wedding next week kat Perlis nih! hihi..mampu utk men'cover keboyotan itu? Owh tidak...
Owhh..comeynye saya! Kahhhh...:P

Nanti aku nak beli lagi buat koleksi..pau suami!..opss!..:P

21 comments:

MrS. F!zA said...

cantik abaya mu! mcm shape ikut badan kn?

Gieyana said...

Mrs Fiza

Betui2..tp loose laa..tak stick to body gitu & kain kembang2 semangkuk kekdahnya..:)

Zie Fauzi said...

KMC zie tak pernah pergi...KMC ada doktor perempuan tak kak?? Zie dah biasa dgn pearl maternity hospital kt sg ara tu.. sanggup dr sungai petani mai bersalin sana... sbb dh biasa dan senang dgn layanan doktor n staff kat sana... kos checkup bulanan x sampai RM100..

Apa la agaknya jantina adik kak nureen ni ye...

Zie Fauzi said...

alahai...salah tinggal komen kt posting lain la plak...mintak halal la kak... hihi

Norliza Nordin said...

cantekkk

PinKy MoMMa said...

baru up status nak cari jubah..dia post entry pasal abaya hukhukhuk...tolonglah..tolonglah saya nak itu abaya di pagi raya ;p

el said...

ritu mil el g umrah..suh dia belikan jubah..jubah tu lah aku pakai g kenduri mn2..sng hehe

Zura@Iwan said...

aku ritu masa pregnant mmg pakai jubah gak...tp mmg nmpk la perut memboyot...

berkenan gk abaya blink2 tu...tp kdg2 tgk rege ratus2..huhu...

hg ceta kedai kt pekan rabu tk dpt bygkan sbb jarang pegi pekan rabu..kakaka..

mummy_ayu said...

comei....yes..black is elegant...
nanti pas 2 nie leh pakai ubah nie..jumaat ker..

atty's said...

cantek gie ,pakai.
kty pun sekarang selesa pakai abaya.

Fiza Rahman said...

Santek. memang cover habis nih ☺☺

Nad MamaZN said...

Ala2 cutting umbrella giteww
Sweet banget ;)

Teena Tna said...

Lawa, suka sebab kain nya kembang..

Btw, nice to see your blog, i'm just started in blogging, please visit mine too :)

insanbiasabiasa.blogspot.com

mama lieyna said...

Cantik... mmg berbaloi sungguh dgn hrgnya..:-)
Nnti nak turun pekan rabu gak la.. tapi bila ntah nak blk kg ni..huu..

Chekgu Azrine said...

Cantik..sis kecik comel..pkai apa pun lawas!!hehe

Alycia said...

cantiknya g..

nnt kalau g lg nk kirim bole x ..

Wak Gelas™ said...

chantek abaya tuu..,ehHHee

wantie said...

memang aku rasa aku jenis tak leh pakai la. tapi teringin woo nak pakai. dok ingat nak rembat selai.

pernah la dulu aku pakai. peluh sampai ke funggung. rimas lak rasa. mungkin sebab tak biasa kot.

tapi sekarang tak leh ar. sebab Aleesya BF. kang kena selak semua bila dia nak BF. hehehehe...

elly nadyra said...

sesuai la pakai abaya, perut tercover ngan baik, selesa pun ye gak

mamaRIFQY said...

murah dah tu kak gie.sila la pau encik suami lagik!hehhehee

shark said...

comey..
tak sabar nak dapat ank lagi..
lepas operate doc ckp kene cuti setahun dulu baru bole pregnant..:)