"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Wednesday, May 22, 2013

Kesiannya anak ummi...


Those yg bc kat fb sure tahu psl ni kan...things happened yesterday at school tatkala hubby outstation..kena 3 jarum jahitan..:(

Alhamdulillah hari ni nak g school..Nureen mmg suka sgt g school psl kat sana ramai kwn...klau x pergi, sure ummi dh hantar kt umah mak ni..

Mak = baby sitter

Sebelum jumpa doktor...kemain happy..
Selepas..menangis psl sakit dek injection ubat bius tue..

Semasa minor surgery..aku ni mmg penakut nk tgk blood n luka2 ni..seyesly mmg paksa diri juga psl anak kan..time ni dia dh ok psl ubat bius tue...

See, mmg ngeri! Klau g govt hospital mmg x semahal ni but its ok psl duit tak boleh beli kesakitan kan n claim back insurance nnt..:)

# kadang2 Allah turunkan dugaan camni utk menguji tahap kesabaran umatNya dan tandanya Dia sayang pada kita. Yang paling penting bersabar n Redha. Saya tahu x semua ibu2 diluar sana yg boleh terima bila kejadian cmni berlaku especially happened at school..

Teacher keep saying..'sorry Puan!', i said 'its ok, benda nak jadi ni pon dgn izin Allah!'

#senantiasa bersangka baik...cheers!

Nota kaki: gmbar x leh close up psl aq curi2 snap..:p

24 comments:

mama tisya said...

aku yg tgk pn ngeri..nk2 dgr jahitan..smoga nureen cpt baik..oh die dh nk p school

lieyalatif said...

lieya yg tgk pun seriau g inikan budak yg kene kan...hope nureen cepat sembuh....

Nad MamaZN said...

Saya suka note # akak tu...

atty's said...

betul tu semua yg jadik atas izin allah..cuma nextime kita lebih hati2

semoga kaka nureen cepat sembuh ye

Fizah said...

adoi..apesal tu..huhu sabar ye..mg si kkecik cpt sembuh

JaSSNaNi said...

kesian nurin... moga jari dia cepat sembuh ye..

Fiza Rahman said...

Kenapa dgn tangan nureen? Get well soon.

InaAchik said...

get well soon nureen...

Zura@Iwan said...

sian tgk nureen nangis tu...sedih plak..huhu...

semua tu dugaan kan..mende dh nk jadi..kita pun tk jgka...yg penting nureen slmt...n dh sihat...good gurl..

eiela said...

tangan adik nih kenapa, tersepit ke

nuyunbiz (001873431-W) said...

salam kenal..

biasalah...dugaan akan datang selagi mana kita mampu menghadapinya..
harap dah ok lukanya..budak2 ni jap je sakitnya..dapat main terus lupa.. ;-)
boleh kita berkawan :-)
http://www.jutawanshaklee.com/

MRS. K said...

aloh.. kesian kakak. cepat sembuh yer

MrS. F!zA said...

ummi yg kuat lg tabah! Kalo mama disini pulak nmpk je kebal tp hati byk tipis..hihihi

moga tangan nureen tu cpt baik k!

wantie said...

dia kena apa gie? siannya. mcm mana boleh kena tu.

el said...

ko ni anna..ada fb g lah bc..hahahaha
yes betul tu mende nak jd..marah2 pun xada guna..semua kejadian drNYA..yg penting redha...

kak long nureen mmg kuat..she is a gud girl n strong girl..gws ok dear

Chekgu Azrine said...

lor..kesiannya nurin..cepat sembuh ye nak..hmm..redha

Syima Emi said...

semoga nureen cpt sembuh.... sabr ye kak g..

mama lieyna said...

Oooh ngeri pulak nengoknye..huu..

Apapun dh settle semua ye.. alhamdulillah..

Betul.. benda2 mcm ni kt skol ke umah ke, or mana2 boleh jadi..

::NureeN:: said...

mcm mana bulih jd, cuba story ckit.. aku x der fb nk baca.. risau plak aku..

~Siti Hajar~ said...

Dugaan kan Gie...cian Nureen, nsb baik dia xfobia nk g school...

Aku pn camtu la kn kuat psl anak2, kuar masuk hospital dah lali & sebati, ada yg patah la, kn minyak panas la, operate la...Redha jelah kita sbg hambaNYA...

elly nadyra said...

memang benda nak jadi tak leh nak kata lelebey, kadang2 anak kita pun salah, dah nama bebudak,mmg gitulah, kadang2 tak sedar terkasar kekdahnya!

LYAfrina said...

kesiannya nureen..moga cpt smbuh ye,
tp suka cara g..sebaiknya camtu la.. lg pon mde nak jd... nak marah pon x elok jugak kan.. lg pon teachers nak handle murid2 ramai sgt... sesekali tu ade la tlps pndang kan

FatinKADIR said...

Nureen good girl.. Smga nureen cpt smbuh..tharu baca story ni..sy salute la akak..kadg2 kna pkir +ve kn..skg ni xsmua parents mcm akak..byk main serbu je..

mummy_ayu said...

termiss plak cerita nie..sian Nureen..Ian dulu pernah kena jahit masa umur 10 or 11 bulan..1 jahitan jer tapi Mummy pun join sama nangis..sian..