"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, June 6, 2013

Durian Balik Pulau | Craving utk anak kedua.!


Assalamualaikum....

Alhamdulillah..leklok smpai umah jer aq terus bedal! Rezeki jgn dtolak! Aku dh teringin since berminggu2 lalu tp risau gk psl durian kan HOT! Karang terberanak mcm preggykn Nureen dulu kang..:P


Ritu hubby ckp x yah lagi la psl cr ms balik kg tu mcm x best jaa...lgpon rsnya bkn yg local punya..sure from Thailand..:)

Now musim Durian kt Penang ni mmg x lepaskan peluang n since hubby belikan dr kwn so dpt murah..5 biji $45..klau beli kat market time2 durian br mngeluarkn hasil ni confirm kena sembelih! Sebiji mau above $20 bergantung pd jenus buah..:)

Do visit Durian fair yer uols klau datang Penang dkt Balik Pulau New Market until 31st July yer..dkt Visitpenang website tak update lagi but ada nmpak banner dkt Penang ni..:)


# Lepas nie macam2 resepi baru keluar time Durian season nih..:)

12 comments:

Zee Suhaini said...

sedapnya..masa baru2 ni la teringin nak makan..dah banyak jemu la pulok..

Zura@Iwan said...

ada gak teringin masa pregnantkan Irfan ..tp tk terlalu sgt la..lgpun tk bran nk mkn..hahaha...

masa akhir2 pregnant ok la kalau nk mkn..haha..

Nad MamaZN said...

Durian crepe bakal kembali la tu ;)

Dulu saya teringin manggis
Bukan musim
Sampai lahirkan nayli la x dpt
Lepas dah bersalin takde plak nak makan hihi

~Siti Hajar~ said...

Telioq wei!!!!

blh sbrg ni xjumpa pun lg, hrtu cr kat R&R otw ke KL & blk Penang pun xjumpa...huhu..

micah aje said...

awesome durian balik pulau...tapi kena tunggu ujung2 musim baru harga turun ckit ^_^

el said...

Nak cari doyan nak cari doyan
hahaha
ye ke kat blik pulau market tu murahh..
skun bkn musim dia kan..mmg lau beli sebijik mau 10keatas huhu

wantie said...

silalah bedal puas puas. aku ritu masa time Aleesya berbiji biji aku makan. upss.. mkn isi bukan biji. ngee...

tak de la pulak nak terberanak awal. hehehe...

sekarang tak berani nak bedal banyak banyak.. lemak tepu plak. dah le aku berlemak lemak dah...

Norlizayati Othman said...

Wah.. rasa cam nak post gambar n entri ni kasik hubby. Nak singgah Penang!!! huhu...Sedap tul nampak!

Gieyana said...

El

sila la cari..now mmg dh start musim kat Penang nie..baru belajar luruh..

aq x sure beb kat situ mahal ka murah..tp mmg every year durian fair kat situ..tp for sure mesti awal2 ni mahal lg..

Gieyana said...

Siti Hajar

Hg kena beli kt dlm nie beb..kat Teluk Kumbar ada..sebelum masjid tue, tepi roadside..tp kena g awal pg la..kalau lewat cfm dh abis..

lieyalatif said...

Perghhh sedapnye g makan doyan!!! Kite yg x berape makyong ni plak terliur huhuhu...

Steady je g preggy mkn doyan kan...mcm lieya laaa...jenis tahan...kalo kes teruk tu mau perut memulas2....

Aty_Fared said...

teringat dulu mase pegnan makan doyan..terus memulas2 perut aku..pastu serik..heheh