"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, June 11, 2013

Georgetown Festival 2013 : Apa yg menariknya di sini...

Assalamualaikum....

Lama giler haa tak mengupdate menggunakan gambar dari Cik N..
Aku mmg rindu betul nak bercerita melalui gambar2 dier..
Tapi apa kan daya..kemalasan mengatasi segalanya..
Malas nak transfer..
Malas nak letak watermark..
Malas nak duduk lama2 depan pc..
Malas serba-serbi laa...Eh..lupa cheq nak habaq! entry mengandungi banyak gambar! Ate meroyan nk update dari cik N..:P

Meh follow the story...
Tak tahu pon pasal nie...
Kebetulan nie actually....

Sebelum tue kite tempek gambar tuan tanah yg makin slim dan ayu..:P

Aku gigih ajak suami nk g menikmati coconut shake & mee goreng sutun dkt sini actually..
Lokasi : Esplanade, Padang Kota lama..
Tup2 tgk dkt sini meriahnya....
Suka betul Nureen bila tgk aktiviti mcm nie...
Maklumlah dkt rumah cuma ada Ummi dan Abah jer kan..
Mau ler dia jemu...

Bertemakan Colour, Culture & Tradition....
Seriusly aku suka bila mendengar alat2 muzik tradisional...
Pastu ada "kite making" utk kanak2 yg boleh anak2 mencuba..
Tapi bila sampai turn Nureen... dah habis...
So sbgai ganti dia dpt juga akhirnya layang2 cenonet..
Kemain happy lagi dier...
Cuaca adalah super dupper panas tp kat sini boleh berteduh bawah2 pokok tue..
So no worry k...

 Ada juga dari negara2 luar...
dan macam2 la..
ada booth jual makanan & so on...

Eh..tak larat nk story ler...uols yg nak dtg sini...jgn lupa singgah yer..
Kadang2 kat Padang Kota ni macam2 event dorang buat...tp aku jer tak tahu....
Macam last week 1/6/13 tue ada motor2 antik yg sangat unik..

Ok laa..meh cuci2 mata dgn photo yer...








 Angin kuat masa nie..tak lama pon lepak sini pasal suami ada hal pula...tapi seyess aku suka sangat waktu nie dgn air laut yg menghijau...

Dan last but not least....

Gambar yg comel yg di ambil oleh Nureen....


#Nanti mak rajin mak update lagi yer..tgh ambil feel nk trf gambar nih...~~


31 comments:

Masni Syafie said...

Dah lama xpegi geogtown...huhu
nice shoot for ur pic...nice nice nice... =) like

atty's said...

makin comey gie..

Chekgu Azrine said...

Baru nmpk perut sis dh beso..homeiii sgt

Nad MamaZN said...

akak, perut akak comellllll!!!
Take care! :)

Sidratul Muntaha said...

comey je nengok kak gie..
ahaha..
ayu personally mmg suke jln penang
dah 2 kali jln but mmg tak puas2 lagi since tak byk tmpt boleh explore
org umah plak kejenya suke gi cari mkn je.
hihhi
dia pnh duk bkt mertajam 3 thun

el said...

bolat perut hang..kiut sgt hehe

Gieyana said...

Masni

Oh..x pa, psni leh dtg lg..tq babeh..:)

Gieyana said...

Tq KAk Ty..Allah bg pinjam kejap ja kak selagi dia izinkan..:)

Gieyana said...

Azrine

Hihi...kdg2 stgh org ckp kecik ja..ikut size ummi la kn..tp size bb still normal..:)

MrS. F!zA said...

comeinya perut..siryess tknmpk mcm pregnant..perut tu mcm di buat2 je sbb comel sgt perut tu..ekeke

Gieyana said...

Nad

Segan i tau..blushing~~
Tq babeh..:)

Gieyana said...

Ayu

Haha..makin mgembang ada la..:p
Ritu dtg kite x smpt kn..kt psg kota ni pon dh cntik utk snap2 kn..suka dtg sini but kdg2 x dpt gk psl sibuk blik kg ja..nnt dtg lg tau..:)

ALoNa CintamaniszLite said...

comelnya gie ngan penambahan perut tu...hihi...

Zura@Iwan said...

perut mu dh makin membulat..;), comey..

weekend ritu aku tk gi pun area pdg kota..macam tak sempat je..mula2 adik2 ada ajak gi sana..mls la plak sbtu tu..mcm pns jek..haha..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

aiyoo panas2 ne ila tak leh kuar nanti pitam

wantie said...

mata aku nak tengok peyot hang je..

argh..windu time ngandung. time kaki bengkak semua.


tak tau pun ada menda festival ni. ngeee

Daddy Ziyyad said...

Laaaa...baca your entry, baru saya tau ada Georgetown Festival..: )

Mee goreng sotong kat Pdg Kota Lama tu ada jual ke siang2 ? Selalu gak baca dlm blog pasal mee ni..;)

PS: beach kat Penang mmg best...:) Saya b4 wife pregnant ni mmg selalu gi Penang..setahun 3-4 kali...saja JJCM..haha...makan char koey tiau...makan nasi kandar...;)

ch@ said...

berseri-seri u kak. comel sangat2.

Gieyana said...

Daddy ziyyad

Rugi2...me pon br tau ni ms g sini weekend br2 ni..idak x tahu gk...slalunya every week ada sj event kt sini..plg kurang pon event apek2 tua bersntai haa dkt dgn stage batu tu..kik kik..:)

Mee sotong weekdays smpai sabtu ja..open during opis hr..astaka side pdg ni tau..bkn sbelah pntai yg cekik darah tu utk tourist tu..:)

PinKy MoMMa said...

baru nampak perut ummi secara jelas hehehe..biasa ikut facebook kecik kecik jer tak berapa clear sangat..homeyy mak yong ;)

~Siti Hajar~ said...

still selim melim ko Gie, kira klu org tgk kot blkg blh ngorat lg la...hikhikhik

Gieyana said...

El

Haha..sabo jer hg..:p

Gieyana said...

Mrs Fiza

A'aa kn...pejam celik pejam celik dh 6 mnth dh..:)

Gieyana said...

Kak Lona

Haha..nk gelak sy..This week dh nk masuk 7 bln..:)

Gieyana said...

Zura&iwan

Haha..bolat ada isi..kik kik

Pns gk sini tp ok psl ada pokok..so leh bteduhan n ks anak2 main..:)

Gieyana said...

Ila

Ila preggy sensitive kn..sian ila..ni sy teringin nk mln coconut shake n mee sotong..kebetulan ada event ni..:)

Gieyana said...

Ch@

Tenkiu..blushing~~

Gieyana said...

Pinky momma

Kannn! Selambak haa..:p

Ni pics x full lg..tp x ler naik mndadak..bsau kt tummy jer..:)

Gieyana said...

Siti Hajar

Haha'..lawak hg..tp x leh tipu klau tgk dr dpn..:p

Gieyana said...

Wantie

Aq tau hg teruja nk preggy lg kan..:)

Now dh start bengkak but x nmpk ketara sgt psl aq kurus jaa..:)

Aq pong..kebetulan p weekend br2 ni..bw la ansk2 hg p nnt..:)

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

rasa2 cam bby boi la sis....wink...wink..