"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Friday, June 7, 2013

I feel blue...dan tazkirah utk hari ini..:)


Jahat opismate aq kacau rini ckp pkai kaler Barisan..Barisan pon barisan laa...

Salam Jumaat yg indah uols...kat opis ni tak hbis2 lg ckp psl issue Penang bridge kedua tue..mangsa2 yg dhimpit pon x dpt di keluarkn lg, my boss says psl konkrit n besi semua tue berat..AlFatihah..


Nak berkongsi tazkirah utk hari ini :

'Harta dan anak adalah fitnah - Tanyalah Ustaz Tv9'

Ayat Al Anfal ayat 28 bermaksud "Dan ketahuilah kamu bahawa sesungguhnya harta2 kamu dan anak2 kamu adalah fitnah (ujian). Dan sesungguhnya Allah di sisiNya balasan yg sgt besar."


~ Aku klau pg2 tu da buka tv ni smbil/ bersiap haa..







11 comments:

Zura@Iwan said...

feel blue..jgn otak blue ye..haha

hg pakai gitu..nmpk la pewot memboyot weh..idak tk brp nmpk..

#cute pakai gitu..hikss..

PinKy MoMMa said...

aduhai..tak dapat bawa kuar lagi yer ummi..kesiannyer :'(

wantie said...

ya.. aku setuju. sejak aku kecik lagi memang tok guru ngaji aku yg gitau anak dan harta adalah fitnah.

tapi ustaz aku kata fitnah tu dalam kontek yang lain la. bukan ujian.

ustaz ku kata, maksud fitnah tu mcm c e.g- kalau anak buat menda tak baik, orang akan cakap mk bapak tak ajaq la tu. mmm.. wal hal semua mak bapak ajaq menda baik kan..

kata kata org tu la yg seolah olah memfitnah kita. mingkin ustaz aku tu nak bagi aku senang faham kot. so dia buatlah contoh gitu.

tapi .. betulah.. itu semua ujian bila harta banyak, Allah nak uji dengan harta yg banyak tu kita masih ingatkan dia ke idak? masih nak beriman ke idak. tul tak?

Nad MamaZN said...

Tazkirah tu...
Tq share kak!

Fiza Rahman said...

Cantik ☺☺

micah aje said...

ilmu yang bermanfaat petang jumaat...btw, cantik kombinasi biru..jemput singgah http://micahaje.blogspot.com/2013/06/gardening-idea-micah.html

el said...

u look so blue..make my eye slowly down and zzzzzzzzzzz hahahahaha

mama lieyna said...

Kaler ni mmg lawa, naik seri :-)

Chekgu Azrine said...

Homei..homei je sis..

che mid said...

Cumil je perut tu ya... tengah buat apa le dia kt dalam tu..cayang Che Mid cikit..

Aty_Fared said...

iyer lah G...aku selalu pikir..kalau di beri sikit kesenangan..mesti risau...sebab tu adalah ujian supaya kite selalu beringat....
eerrr..lawa ar ko pakai warna tu...:)