"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Wednesday, July 24, 2013

Cameron Lavender : Destinasi best utk cuci2 mata dgn bungaa....


Assalamualaikum...

Pheww...dah makin malas aku nak mengupdate haa! trip g Singapore pon x khatam habis lagi....:P

My wishlist nak terjah sini menjadi..Alhamdulillah! Pada mulanya just plan jer...jadi ker tidak tue belakang kira! tp x boleh awal2 bocorkan rahsia kat Nureen psl dia nie mmg pantang kalau sebut nk g holiday! confirm mmg harus pergi la kekdahnya! Nie pon dh siap2 atur dh pasni Ummi bersalin nanti nk g holiday lagi..nak bawa baby katenya! haizz!

Ok..back to the story! Rentetan keterujaan nk pergi Cameron Highlands katenya..padahal last p akhir thn lepas jer haa! tap masa tue Cameron Lavender nie x buka lagi...Tgk blog Kak Lona pon kemain cantiknyeee bunga....tgk kat fb InaAchik pon..phewww! tertarik..menarik...ko mmg daboom haa! So apalagass...taruhkan keinginan juga utk jejakkan kaki....Akhirnya plan menjadi before bbrp hari menjelang Ramadhan....So, before check in & since awal lagi kite terjah sini dulu...kemain ramainya manusia...tptnyer x ler luas sgt..ok..kena bjalan juga smpai termengah2 mak..cuma nk komen sket jer..kecuraman ms nk naik kt kedai2 yg jual pelbagai tue mcm licin jer...rasanya tile tue x sesuai..myb kena tukar yg lebih kesat sket! risau i taw..psl i preggy!..:P

Lokasi Cameron Lavender nie senang jer haa nk cari..kalau naik CH nie..lokasi dier dkt Tringkap jer...side kanan...cuma parking jer ciput haa...byk visitor..ate benda baru kan! More infor: [ cameron_lavender_garden ]

Meh uols tgk gambar gediks ai and family nih!..:P


ni ala2 kat China tue kan..Beijing ka mana ntah...x tau brp ringgit nk beli kunci2 nie n lockkan kt sini...

Lobang hidungmu totap menjadi pojaan hatiku..kahhh!



susah juga nk captured macro ni..rindunya dgn lense 70-300mm tue...nanti la aq da budget leh beli lense yg best ag...haizz!

Nureen mmg susah sgt nk berposing..posing cover gigi..kahhh!

Ummi jer yg paling senang sgt nk posing..ate suka posing kannnnn Joyah!..:P

Sabar jer makcik ni..tetiba jer nangis..kik kik...tp kejap jer haa..



Ni dh nak keluar dh...x lama pon kat sini psl for me ok ja tpt nie...ada tpt utk menikmati snack..leh petik strawberry gak...tp mcm mahal sket brg2 yg djual kat sini...

Overall...best juga kat sini psl i lovee flowerr.. ~~

13 comments:

el said...

bw ape je lam hbag tu besar sgt hehe
tulah tgk kat blog kak lona cantek giler tempat ni...
ritu panjat g tempat boh tu time aku peknen 7bln tudia haihhh gagah nak naik gak..semput gak tp dpt gak naik haha

nureen tu pehal lak tetiba ngis

Ann Ishak said...

belum terjah lagi, tingin jugak nak pegi

Gieyana said...

El

Haha..mcm2 ada...vits n bla2...mmg cntik tpt ni...:)

Tu ar..tgk kt blog kak lona cung sgt..:)
Hg sm cm aq ar..time ni aq 7 mnth..:)

Gieyana said...

Ann

Nnt pas posa leh pegi..tp jgn p time school holiday dh laa..crowded..:)

Aty_Fared said...

Lame giler tak pegi ch..dah ade tmpt baru ni..ade ar alasan nk ngajak laki aku gi lg..ooohh..laki aku tak suker gi ch..gggrrrr...

wantie said...

aku dah janji ngan mirul nak pi sana. masa aku sakit tu, aku ckp kalau ibu sihat ibu bawak mirul pi sana... mirul nak sangat makan steamboat kat sana..

tup tup aku sihat dari cyst tu. memang kena wak dia pi la pas ni..


awat Nureem reyau?

Rose Azadir said...

Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com

::NureeN:: said...

x smpi cini lagik.. harus terjah pas ni :P

Gieyana said...

Nureen

P la beb...menarik gk tpt dier..:)

Gieyana said...

Aty

Nnt bw Qaleef naik k..tp jgn p time cuti sekolah..buat penat jer..:)

Gieyana said...

Wantie

P ar beb..aq rs lm hg x g kn...aq next year stop kot g sini..kik kik kik

Nureen buat hal ar tu..manha..:)

Gieyana said...

Rose

Thks singgah..nnt kite terjah k..:)

Roslida M Jani said...

lama tak pegi CH...time panas2 puasa2 ni rasa mcm nak duduk CH jek..hehe

btw, sis nak share contest di blog, jemput ye... www.roslidamjani.com :)