"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Monday, July 29, 2013

Ini mmg betul2 berbuka kat LUAR!


Ko sabar jer Jah! Bila anak ko dah besar kan...kemainnya demand! Mcm ko sendiri juga laa...demand nak itu..nak ini! Semalam aak aku ni demand tul nak berbuka kat luar! 

Elok jer bangun dari tido sabtu tue terus melalak nk berbuka dkt luar..padahal time tu aku dan suami dan menempek dkt meja mkn tunggu azan utk berbuka...so buat donno jer psl anak aq ni kalau merajuk kejap jer...nnt ok la tu..:p

Seingat aku ms keluar g SSF tu dia x gitau pon nk mkn kt luar..lgpon now dgn keadaan aku yg sarat ni mmg x nak berbuka kt luar..lepas mkn jer cfm aku kena baring psl sakit urat belikat tu Tuhan ajer yg tahu..mcm di hiris2 haa kulit..tp sabar psl ganjaran mengandung nie mmg tak berbelah bg..malaikat2 mendoakan kita setiap saat..diri-sendiri pon belum tentu mendoakan setiap saat kan..plg kurang pon 5 kali sehari...

So, smlm aq gagahkan diri gak menerjah Mall plg dkt haa...Queensbay nih! Satu apa pon preparation utk raya x buat..sob3x...mood beraya tue non-adoo! Sian lak kat anak dara tu yg nk baju raya padahal gaji aq belum masuk lg..kt tpt aq ni selagi x smpai 31hb jgn menghrp ler sgt..

Terjah sini leh juga beli toilettries utk baby nnt..tggal bbrp minggu jer lg nk bsalin..myb awal 2 minggu ker..raya ni mmg sarat sgt aq! Ni pon gigih aq masak utk berbuka psl kt param tu x terasa pon nk membeli..sekali jer kot g param..tu pon singgah kt sbrg jaya ms on the way back ke Penang..eh melalut lak aq!

Kan aq dh ckp...ni ler mmg betul3 berbuka kt luar haa! Seyess..ini ler kali pertama aq n hubby berbuka cmni! Tp best gk..semua restoren full hse beb..x da tpt kosong...last2 tapau mekdi n berbuka kt luar queensbay ni..nasib baik ada bw buah kurma utk alas perut..Best won picnic cmni!  =.=

~~ pengalaman best  nih eventhough mak semput berjalan...
~~ this weekend hunting dress n jeans utk Nureen..set comforter utk baby..
~~ pampers bb leh cr kt border Thai ker..ada satu tpt tu kwn hb ckp murah..tu pon klau aq da kudrat nk menapak lepas ry nih..:)

17 comments:

Nad MamaZN said...

Pengalaman btul ni buke kt LUAR hehe

wantie said...

hahaha.. ini baru betul kan Nureen..

Rasanya maybe kengkawan Nureen dok citer dorang berbuka kat luar kot. that why dia nak merasa la berbuka kat luar cam na..

kalau gini kekdahnya. sabor je la kan..

Gieyana said...

Nad

Betui2..x tipuu nih! Kahhhh...best gk picnic cmni smbil tgk org..:)

Gieyana said...

Wantie

Aq rs pon weh..dia nk rs nikmatnya berbuka kt luar n ini ler hasilnya...kahhhh..:)

lieyalatif said...

hahaahah sempoi gile laa gie...sonok plak lieya tgk...berbuka santai2 gitu ...mmg gie mane2 punpenoh kalo tak booking awal2 kan....

hope sempat la gie mkn ketupat rendang bagai...lepas tu brsalin lah....ntah2 jadi mcm lieya kot, bersalinkan si damia pagi2 raye pertama tu hah...kecoh satu sepital ekekeekekek

*∽ IZAN ∽* said...

hahahaah... sorry gie tak tau nak gelak kesian ke apa ni.. tapi sekali sekaler best gak tu ngan angin2 sepoi2 bahse gitu.

habis excited nak dapat baby overwrite exicted nak raya ekkk hihih. maklum laaa... baby yg di tunggu2 ni.. semua excited termasuk kakaknya. Moga berjalan lancar nantiii... & harap2 sempat la rasa ketupat raya dulu hihihhii

shark said...

terbaik..
angin sepoi2 bahasa kekdahnya ;p

Gieyana said...

Izan

Ko mmg kejamm..x nk kwn! :p
Ksh kah...tu ar..sapa suruh bshoping smpai x hengat dunia..kang dh x da tpt utk bbuka..kil 7.10 br nk cr tpt mkn mmg sori la kn..ni kt sini overall chinese tp time ramadhan ni ramai plak umat islam..:)

Gieyana said...

Lieya

Best gk beb buat cmni psl kt dpn tu da laut..leh cuci mata tgk org gk..:p

Gieyana said...

Shark

Haha..mmg sempoi beb..kui kui..:p

::NureeN:: said...

mcm tue la best gie..
aku dlu zmn bujang, suka berbuka mcm tu tau...
dok tepi pdg kota haha

el said...

nah je aku ngan famili berbuka cam ni..tulah sbb last minit decision nak mkn luar so mmg pack lah kedai2/restoran2 kt luar sn..so cam ni lah lg best..tapau n mkn kat tepi2 jek..tupun dah ok heheheh quality moment gitu

hahahaha boleh je mak buyung pas raya bleh nak sopin kat border thai..aku tau hang kuat hehe

Daddy Ziyyad said...

hahahaha..ni betul2 punya "BERBUKA KAT LUAR"...tu yg leceh kalau nak buka kat restoren...pack kan...kena booking awal2

shark said...

Hehe.
Tgk gambr cm mnarik je tmpat ni..
Mmg happening bln poser.
Tp xleh celen suasana kt kuantan lg:-P

Dee said...

Alahai..sian lak ngan nureen..mujur dpt gak iftar kt luar..

ALoNa CintamaniszLite said...

mcm akak ari tu ler...berbuka kat luar jgk..hehe. berbuka kat hostel akiss...kat kaki lima dewan aje..hoho..

Tp menarik kan pengalaman tu..

Chekgu Azrine said...

Haahh..memang ketara berbuka kat luar..hahaha...