"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, July 11, 2013

Pregnancy : 32 Week Check Up..~~

Assalamualaikum....

This week sudah 32 week...Alhamdulillah..perkembangan baby & Ummi memberansangkan...Sihat Alhamdulillah...

Cuma tak sabar nak meet baby again on 21st July nie dkt KMC..nak tgk perkembangan baby seterusnya..songsang ker..kepala dh turn ke bawah ker...
Check up kali ni saja pergi lewat at 10.00am..selalunya aku pergi pukul 8.00am after hantar Nureen g school. But this time saja nk tengok ramai ker tak pregnant mommies! Tak ramai rupanya kalau time mcm nie psl mostly semua pergi awal pagi...

As usual laa...dugaan 1st day puasa..lamanya nk tunggu...almost pukul 12.30 baru settle...lembs sgt nurse tue...siap ada Pendidikan Kesihatan kali kedua lg..tu yg lambat..bla2 tentang breasfeeding..tentang persiapan utk bersalin n bla..bla...kali ni tak payah check hb psl hb aku dah ok...Syukur! jimat darah i!..:P

Yg tak bestnyer....masa yg nurse tue amik bkn psl pendidikan kesihatan tue...pasal dia nak menulis tue yg jd lambat haa...masa Nureen ritu aku tak kena pon 'ceramah' nih! haizz!...

Pastu jumpa dentist lak..tu yg jd makin lambat...Aku dah ler ngantuk siut psl tak cukup tido haa!..:P

But overall....Alhamdulillah semuanya ok...1st day puasa pon rasa kuat sgt..tapi lepas buka puasa weak giler!


ok lah..nak sambung buat kerja...mak balik awal yer since before puasa lagi! Nak avoid jammed haa..:P



Last but not least..Me ~ 31st week of pregnancy....cheers~

Tak lama lagi dah nk meet Gieyana Junior 2...Nureen dulu week 37 dah bersalin dah...~~

16 comments:

lieyalatif said...

comey gie!

kejap jek dah masuk 32w kan gie...tak lame lagi jek hah....skrang mesti seronok kan sbb baby dah boleh dkatekan padat....sonok tgk perut begerak2 beombak2 ble baby gerakkan...

hope gie dpt puase penuh sepanjang ramadhan ni...amin

el said...

sabar ye mek
tgu 39week kut hahaha
alhamdulilah semua ok
hope u are ok too dalam LR nanti hehehe

Nad MamaZN said...

Ada ole ole utk adik baby...
Nnt akak amik kt kak zura ek :)

atty's said...

berseri-seri tau makyong nie.

Zura@Iwan said...

kt kk mmg lmbt kit urusan depa...

aku kalau lmbt sgt tk blk opis dh..tmbh2 time posa ha..letih menunggu...huhu..

time aku ritu mmg ada depa pggil nk buat ceramah..tp aku tk join, aku gtaw aku nk kena cepat, sbb kerja...hehe..

MizzTina said...

makin comel akak ni..

fazilzura said...

gegurl ke beb ?

wahhh sonok le nureen ado geng ...

kamo sgt vouge bile berperut beso gitu

ALoNa CintamaniszLite said...

comel perut gie...

wantie said...

dah 32 minggu. tak lama dah tu. kalau anak anak aku. time 32 minggu ni la dorang dah nak keluar.

dah bukak 2cm. AMirul sama. Aleesya pun sama. mula la kena inject sana sini.

harap harap due on time.

Gieyana said...

Zura@iwan

Tu ar..borink tul menunggu pdhl org x ramai...

Yg ni bkn ceramah ramai2 ...nurse ks ms msuk bilik tu..:)

Gieyana said...

Nad

Alaa..buat susah2 ja..neway thks..:)

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

lawa...kemain berseri seri lagi...badan tetap maintain...tau...

memang kena balik awalkan duk pulau tu...hri tu saya pi penang kmain jamm lagik nak2 bulan pose nikan...

::NureeN:: said...

kita sama la gie.. week 37 dh bersalin..
comel perut.. ;)

Yanti Isa said...

Comei gie ... ni buat akak teringin jadi mak buyung juga.

- dieyana - said...

berseri-seri!

wan nurul hezrina abd halim said...

Comeynya ibu ngandung..mesti bbypun comei cm mama dier.smoga selamat k.ti bleh oda toto tok baby.hehe..k take a gud care