"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Wednesday, July 31, 2013

SSF Home Deco Mart | Best juga dtg sini cuci mata n poket..:p


Aku suka benor dtg sini...Ssf kt Penang island ni lebih besar dr kt seberang tu..sini ada perabot sekali..x dpt beli, dpt cuci mata pon jd laa..now ada sesetgh product dier dperbuat dr plastik..cantikkk! Semua kaler putih...now mmg aku suka dgn kaler nih! Murah juga...:)

Cantik table cloth ni kan..weekend ritu aq terjah sini bkn nk shopping utk raya..tp nk cr balang comey2 nak letak bekas garam semua tu..Nureen tumpahkn bekas garam kunyit gara2 nk main msk2..now dh x leh guna psl pecah...pdhsl bekas tu plastik jer pon! :p

Nmpak mcm kain kan table cloth ni..actually plastik n boleh masukkan dlm washing machine..not bad gk price dier..klau 4 segi tepat fr 6 kerusi cuma $39.90..utk member price laa...but then, aku terbeli! :p

Pastu bekas2 yg aku plan nk beli tu x terbeli pon pdl x bkenan...lain yg nk beli..lain lak yg terbeli! Perempuan mmg mcm ni kan? :p

Aku suka plate2 kt sini..tmbah lak kaler putih..but sket pricy laa...ada juga yg murah...:)

Nnt aq nk dtg lg psl aku nk beli box utk letak bj baby..ritu x beli n blik regret lak..:)

Ok..last but not least..gmbr anak aq yg mmg sgt2 sygkn aq...see see...:p


~~ wanita dgn peralatan rumah tidak dpt dipisahkan..x gitu..:)





14 comments:

Nad MamaZN said...

Saya nak pindah ni mmg tuju ikea jek la haha

el said...

aku x nah g ssf kt penang tu lagi
terus lupa aku psl ssf tu haha
sib bek hang cerita..lau x smpi sudah aku x pi hehehe
eh situ ada jual katil dok hahaha

table2 cloth ni aku x gemo sgt
tp lau english style mmg ptt beli pun hehe

Gieyana said...

Nad

Kak G klau fkt cfm terjah Ikea gk..ikea lebih murah..:)

Gieyana said...

El

P la weh..mcm2 ada...katil pon ada..mostly ssf ni more tu english style..:)

wantie said...

kalau aku la kan. SSF tu meaning of Saya Siti Fatimah. hahahaha...gurau je.

Aku kalau pergi mesti nak itu ini. baik tak yah pi. boleh gitu.

nak gak pi weihhhhhhhhhhhh... ada jugak menda dok fikir nak beli tak jumpa agi ni.

ALoNa CintamaniszLite said...

Mmg suka sgt tgk perhiasan dan perabot kat SSF tu...tp tak mampu laa akak nk membeli..

**amboii, bkn main nureen dlm gambar tu ye..

shark said...

aku g ikea je minggu lepas..
cari rak buku..
dan deko dapo skit2..
bukan apa..bg kasi kemas skit :)

fazilzura said...

haku maleh nak pi , kng x psl2 aku meroyan nak beli sume.. wakakakak

*∽ IZAN ∽* said...

kali pertama & terakhir pergi SSF masa mula2 pindah umah baru 7 tahun lepas hahahahhah

~Siti Hajar~ said...

Aku sllu gak terjah SSF seberang ni, tp cuci mata je sbb agak mahal kan...huhu

Gie, raya nti jmpt mai rmh yer..

zety said...

thn ni raye deco2 umah serba sikit je..hihihi

::NureeN:: said...

cuci mata mmg best.. suka tol aku hehe

Aty_Fared said...

tetibe rase nak shopink...heheh...

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

yanty pun sllu gak soping kat ssf...hiuhhh sis rambang mate...ader yg mahal ader yg murah....plate pun yanty suke...lg2 warna putih...gigit jari nak membeli...ehehehee