"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, July 16, 2013

Surat Cinta Untuk Nureen...

Assalamualaikum....

Kisahnya bermula begini...ada suatu hari tu, Nureen stay ngan suami..x sure lak mana dia dpt idea utk menulis surat ni...

Pastu dia ada tulis surat cinta utk Ummi... Mati2an dia tak nak suami buka n baca isi kandungan surat yg dia tulis tu..leklok jer ummi smpai dkt rumah..di bgnya surat n suruh ummi buka n baca cepat2..

Isi kandungan surat tu mmg kelakar aq rasa..'ummi, nureen nak pegi makan'...tu jer pon yg dua tulis n beria2 x nak suami bc...nak tergelak aku! Pastu ummi dpt idea nk balas balik surat dier..mcm2 ummi tulis...Nureen cantik..Nureen comel..N bla2...sejak dari itu kan...hari2 dia nk aq tulis surat utk dia...pastu aq terfikir juga..bagus gak buat camni psl dia dpt learn perkataan baru..so ada certain words yg dia tak faham tu sure dia akan tnya...try ler uols! Part of learning process utk anak2 juga nih...Alhamdulillah, Nureen dh boleh membaca dgn baik cuma makna perkataan tu bg nya masih kurang jelas...~~

Nanti awak dpt surat ni dr ummi yer!

~~ tetiba teringat ayat padu maut dier..korang dah kawin..so kena tolong2 laa jgn gaduh2 tau! ...erkkkk!

11 comments:

el said...

cute note
and one of learning yg sgt cumel :)

lieyalatif said...

ermm same la mcm mia mija nie...tak abis dok tulis surat hah....kelako pun ade...

Zura@Iwan said...

bagus2 ..
proses pembelajaran yg baik utk bdk2 baya nureen ni..
thn dpn dh nk masuk sek kan...

cpt bljr dia nnti...hihi

sweet nureen ni..

ALoNa CintamaniszLite said...

hehe...simpan tau surat2 dia. Letak dlm fail. Bila besar leh bagi dia tgk balik. Mesti kenangan indah..

- dieyana - said...

yup..ank2 ni...ada je perkara yang buat kita geli hati...

::NureeN:: said...

hehhe...
mmg nureen cpt belajar..
ellesya pon, cuma dia ni ssh nk tjk kat aku
bila tanya, memanjang x tau
tp kat tadika, cikgu ckp dia ok ja, mtk itu ini semua dia buat.. huhuu
klau nk dgr dia punya setakat mana kebolehannya, kena ngendap2 @ biaq dia main soang2.. dpt la dgr dia mengeja la, dia baca doa la.. mcm2 hehhe

Nad MamaZN said...

Cute btul nureen ni :)

zety said...

waaa suwitt..kelaka sgt ayat padu maut nureen tu.hahah

wantie said...

good job dear.

tunggu...nanti surat ko tu akan di balasnya. with her on version.

percayalah. I had try before.

Myra Jay said...

So sweet ;)

Comel je berutus surat ummi dengan anak ;D

Aty_Fared said...

Waaahhh..mmng bagus idea ko ni...selain ko ckp ley bljr word baru..aku rase tu akn buat anak lg rapat ngn kite kan..sure nureen simpan surat2 tu sampai besar ti..sweet nyer aku rase..:)