"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, August 6, 2013

Bercerita pasal nak raya...

Assalamualaikum...

First at all...aq nak ucapkan Selamat Hari Raya ..Maaf Zahir dan Batin buat semua...

Mood aq utk berblogging lately mmg dah ke laut dh..aq rs x penting kot spend too much time dkt blog ni! Lgpon aq kan budget rajin nk spend ms dgn housemate aq kekdahnya! Kik kik kik...
Ayat ko mmg x boleh belah la G...
Seyes..makin hari makin malas jer nk mengupdate..

Ok ler..ni aq gagahkan juga nk kongsi...
Ramadhan tahun ni mmg Ramadhan yg sgt indah...bkn aku nk puji diri sendiri or keluarga..aq nak citer jer! Kahhhh..

Ko tgk manik ni mcm grand ja kan..x der makna! Aku suka suki jer nk jahit kt bj preggy aku tu! 

Suka sgt bila sm2 solat berjemaah..sm2 menonton cerita2 keagamaan...Ya Allah indahnya..aq lebih teruja dgn RamadhN instead of Syawal..sedih plak bila bsok dh last Ramadhan...:(

Aku rasa bahagia sgt bila time Ramadhan ni ada little angel yg moving kat bump aq..setiap saat menikmati makanan time berbuka..oh! Syahdunya aq rasa...Bahagia tu tak terkata!

Pastu relationship among aq, Nureen and hubby tersangatlah indah...i can't describe its pdhal sebelum ni pon bknnya x indah..tapi aq rasa sgtttt speciall!

Bab shopping...i spend more to Nureen and bb jer! Asal nk beli brg..sure terbeli brg baby or Nureen...x per, aq klau beli utk aq pon sure pregnant nyer bj jer...

Baiknyer dier menunggu...

Utk aq time raya ni pon budget nk beli jubah jer..last2 x jumpa n takut rush sgt besok time nk amik bj melayu hubby..cfm kt AS mesti jem! Planning nk gather2 sekeluarga ngan mertua pon myb cxl kot psl mertua can't make it..myb adik beradik yg sporting yg nmpak sebaya tu jer yg joint da gang! yo lahh! Dh hari org sibuk buat ketupat/lemang, ko gatal2 nk berbuka kat luar! Cfm ler mertua x nak! This year mmg aq x suka berbuka kt luar psl mmg cfm rushing utk solat...:p

This year Nureen kemain sakan dgn high heelnyer..aq mmg x bkenan dgn high heelnyer tu psl aq rs x worth..since dier gediks2 nak n aq x larat nk menunggu..redha jer lah! pastu dgn bj kurung yg sendiri dier pilih before puasa tu..pdhal bj biasa jaa tp tgediks gal nakk! dgn bj2 biasanyer lagi! t-shirt murah jer pon aq beli kt Padini n Miki tu...ko tau ler bila anak dh 6thn ni mmg dia demand memilih! Uols jgn ckp tau..for sure mesti uols akan alaminyer someday...kanak2 skrg x sama mcm kanak2 dulu woo....

Aku? Cuma pregnancy dress jer dua helai..tu pon hubby ckp..eh! Awak kn dh nk beranak..buat apa beli? 
Aq pon rs regret gk beli haa...mcm aq ckp laa..aq nk jubah..tp dh tgedik2 nk membeli psl mls nk himpit dgn kesesakan...kang bsok aq g Alor Setar x psl2 terembat lg cmna nih! Tang bj preggy tu x per laa..leh jer aq sedekahkan kat sapa2 yg preggy nnt..:)

Kat hubby pon cuma bj melayu n kemeja formal buat pkai ngan jeans jer...tu pon dia x nak bj kemeja tu..aq jer yg beria2 suh dier beli! Kahhh...

Kuih raya aq? ....tu pon berkat belas kasihan kak long aq dia tlg buatkan 3 jenis jer..kuih feveret aq..samperit..biskut makmur n conflake jer...and mertua dia yg baik hati bg kuih tempeyek, biskut batang buruk n kuih loyang....huwaa this year almond london aq x der psl aku dh parking oven aq kt hometown...Alhamdulillah ada ler juga kuih raya homemade yg akan aq rasmi kt umah aq kat kg nanti..bkn umah mak yer psl kak aku dh buat siap2 utk mak..
Ditekankan...baby aku cuma nk mkn hat homemade jer taw..x terasa pon nk mkn hat jual kt kedai2 tue...

Aku nk beli kuih tunjuk2 ja sket bw balik utk dorang..sek bek la umah mertua leh jeritt jaa! Haha..pg beraya umah mertua n ptg beraya umah aq..then leh balik tido kt umah sendiri nanti...eh uols..jemput la dtg umah aq raya ketiga ni yer! Bkn buat open hse pon..cuma aq rs aku nk lepak situ jap...~~

K lahh..nk continue settle things..next time mood mari i update lg! Arioss n take care babeh!



11 comments:

el said...

selamat hari raya gie
maaf zahir dan batin
pas raya beranak pulak ea..hehe
take care more..jgn byk sgt nti terberanak nti kehkehkeh

manik tu hang beli mn eh

PinKy MoMMa said...

ummi kita pkai jubah lama jer..tu sbb hubby cakap..tak yah beli la ma huhuhu..

tapi masalahnyer jubah lama tu agak ketat diperut..berdiri mcm ok..tp bila duduk tkt tertetas pulak benangnyer :P

slmt ari raya gie..mohon maaf andai ada tersalah kata yg mengecilkan hatimu itu hehehe

Gieyana said...

Selamat hari raya juga utk hg n keluarga k..mghitung hr jer haa..so leh mkn puas2 laa...:)

Oh..ada kedai dkt BJ tu kt opposite BJ court tu..jual brg2 nk wt hntaran gk..byk border lace yg cntik2 n murah dr online..:)

Gieyana said...

Kite pon idak nk ja pkai abaya tu tp x leh la psl sendat kt bump..tu yg g beli jer pregnant dress yg murah..:)

Mmg kena bjimat psl nk spend more to bb..:)

Sama ar babeh..selamat hari raya maaf zahir dan batin..take care care..:)

::NureeN:: said...

hehe...
mmg indah bila bersama tersyg..

selamat hari raya g
maaf zahir n batin

kita sama bila shping, x nmpk baju sndrik, utk anak2 jerr...
nak yg terbaek klau bleh kan hehhee

sunshine less jugak
td aku g rembat polo kat emir 70% less wei

attyfir said...

selamat hari raya gie. maaf zahir batin

Gieyana said...

Betui3...

Sama ar beb...selamat hr raya..MZB..

Betui tu..aq x larat menapak dh wei..g Qb jer beli bj haa..:)

mama lieyna said...

Salam aidilfitri gie n family.
Maaf zahir n batin..

Almost ready dh tu, syoknyee raya...
Tcare..jgn terlebih2 makan di pagi aya ye..ihiks..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

slmt raya.. ila dah bsalin.l tgh pantang yg bosan nee

zety said...

samelah G..thn ni lbh pd nk rs nikmat ramadhan..lagi 2 ari nk raye baru kitorg cr baju selai 2, utk anak2 jelah lebih..

wantie said...

selamat hari raya tuk hang sekeluarga.

akutak dapat attend umah hang that day sebab ada peristiwa tak diingini terjadi kat Naiim. sori sangat sangat.